Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μόνο στην Freddo: Λιάγκας-«Μου έφαγαν τα λεφτά, θα με βγάλουν και ψεύτη;»

Χρίστίνα Μπακατσιά-Εφημερίδα Freddo

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκε χθες ο Γιώργος Λιάγκας, όπου συζητήθηκε η αγωγή του παρουσιαστή κατά της χρηματιστηριακής εταιρείας αλλά και του χρηματιστή που φέρεται να τον εξαπάτησε, με συνέπεια την οικονομική του καταστροφή.

Ο δημοφιλής παρουσιαστής, σύμφωνα με την αγωγή του, εμπιστεύθηκε όλες του τις οικονομίες από τη δουλειά χρόνων σε μία χρηματιστηριακή εταιρεία και ένα πρωινό του Αυγούστου του 2013, καθώς απολάμβανε τις καλοκαιρινές, οικογενειακές διακοπές του στην Τήνο, ανακάλυψε τυχαία πως όλα του τα χρήματα -που ανέρχονταν στο ποσό των 550.000 ευρώ- είχαν κάνει «φτερά».

Στο αστικό σκέλος της υπόθεσης, που συζητήθηκε χθες, ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την αγωγή του ζητά αποζημίωση για τη σοβαρή οικονομική ζημιά που υπέστη, αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη. «Μου έφαγαν όλα τα λεφτά, δεν θα με βγάλουν και ψεύτη. Ντροπή», ξέσπασε ο παρουσιαστής, όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης των εναγόντων υποστήριξαν πως όλα τα έχει στήσει μόνος του.

Η πρόεδρος παρενέβη όταν ο παρουσιαστής, ακούγοντας όλα όσα  ειπώθηκαν σε βάρος του, αντέδρασε έντονα. «Περάστε έξω, κύριε Λιάγκα», του είπε από την έδρα, με αποτέλεσμα εκείνος να αποχωρήσει. Ο Γιώργος Λιάγκας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν φανερά φορτισμένος, ενώ παρέθετε διαρκώς στοιχεία, αφού τον έπνιγε το δίκιο, με τους συνηγόρους υπεράσπισής του να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν και την πρόεδρο να του κάνει συνεχώς συστάσεις, ενώ δύο φορές του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Ο παρουσιαστής έφτασε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 10 το πρωί και σε όποιον κι αν τον προσέγγισε μιλούσε με μεγάλο καημό για την οικονομική απάτη τής οποίας έπεσε θύμα. Μάλιστα κλήθηκε να ζήσει για δεύτερη φορά τον εφιάλτη της οικονομικής του καταστροφής, όμως τώρα δεν είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του να τον καθησυχάσει.

Στενός φίλος, που βρισκόταν πολύ κοντά στον Γιώργο Λιάγκα και ήταν μαζί του όταν έμαθε μέσα από ένα τηλεφώνημα ότι έχασε όλα του τα χρήματα, ήταν χθες μάρτυρας υπεράσπισης από την πλευρά του παρουσιαστή: «Είναι άνθρωπος της ασφάλειας και δεν του αρέσουν τα ρίσκα. Είναι της σιγουριάς. Για τα χρήματα που είχε στη χρηματιστηριακή, ήξερε μόνο τι είχε επενδύσει και τι είχε κερδίσει, μέχρι εκεί. Οταν χρειαζόταν χρήματα, έπαιρνε τον χρηματιστή. Ηταν ο άνθρωπος που είχε  προτείνει στον Γιώργο Λιάγκα να πάει τα χρήματά του στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή. Οταν χρειαζόταν χρήματα, έπαιρνε τηλέφωνο αυτόν κι εκείνος το τακτοποιούσε. Δεν είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχαν συμφωνήσει να επενδύσει τα λεφτά σε ρέπος και μπλου τσιπς», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. Μάλιστα, σε ερώτηση πώς ο φίλος του, Γιώργος Λιάγκας, εμπιστεύθηκε τον χρηματιστή, που ήταν μόλις 21 ετών, απάντησε ότι «τον γνώρισε στις εκλογές, που είχε κατεβεί υποψήφιος στη Λάρισα. Μετά ήρθε στην Αθήνα το παιδί και είπε στον Γιώργο πως “έχω πάει στην τάδε χρηματιστηριακή, φέρε εκεί τα λεφτά σου και τις μετοχές”. Ο Γιώργος εμπιστεύθηκε τη χρηματιστηριακή, είναι από τις πιο μεγάλες και τις πιο γνωστές. Μάλιστα, μου είχε προτείνει κι εμένα να πάω εκεί τα χρήματά μου. Είχαμε πάει και σε δείπνο που ήταν ο χρηματιστής, ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της εταιρείας και άλλοι επώνυμοι κύριοι, ακόμη και υπουργοί », είπε χαρακτηριστικά.

Ο φίλος του παρουσιαστή αποκάλυψε επίσης πως «ο Γιώργος ήθελε να πάρει τα χρήματα και να τα βάλει σε μία τράπεζα το 2010, γιατί, με όσα συνέβαιναν στη χώρα, ήθελε να είναι ασφαλής. Τότε ο χρηματιστής τού είπε να επενδύσει τα χρήματα σε γερμανικά ομόλογα και συγκεκριμένα ότι θα επένδυε για λογαριασμό του 350.000 ευρώ. Ο Γιώργος νόμισε ότι έχει γερμανικά ομόλογα, κάτι που, όπως αποδείχθηκε, δεν έγινε ποτέ».

Του έδωσε υπογλώσσιο

Ο μάρτυρας διηγήθηκε το πώς πληροφορήθηκε ο Γιώργος Λιάγκας ότι οι οικονομίες του έχουν χαθεί, τα συναισθήματα, αλλά και ποιες κινήσεις ακολούθησε. «Ημουν κι εγώ μαζί τους στην Τήνο. Εγώ έχω περάσει έμφραγμα και είχα μαζί μου υπογλώσσιο και του έδωσα. Πήρε τηλέφωνο έναν γνωστό που δούλευε στη χρηματιστηριακή και του λέει εκείνος “χάθηκες από την εταιρεία”. Ο Γιώργος σάστισε. Του λέει “εκεί έχω εγώ τα χρήματα”. Κι ο άλλος του απάντησε “δεν νομίζω”. Αμέσως κλείνει και παίρνει τον πρόεδρο της εταιρείας, ο οποίος του λέει “δεν έχεις τίποτα, μηδέν, τα έχεις πάρει τα λεφτά από την εταιρεία”! Φύγαμε από την Τήνο και κλείσαμε ραντεβού να πάμε στη χρηματιστηριακή. Ημασταν εγώ, ο Γιώργος Λιάγκας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ένα στέλεχος και πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος τον χρηματιστή να έρθει. Οταν ήρθε, του λέει ο διευθύνων σύμβουλος: “Ρε απατεώνα, τι έκανες; Τα έφαγες τα λεφτά του ανθρώπου, το έχεις ξανακάνει, για αυτό σε έδιωξα”. Εκείνος φοβήθηκε και πήρε τηλέφωνο μια δικηγόρο και ούρλιαζε ότι τάχα εμείς τον απειλούσαμε να τον ρίξουμε από το παράθυρο».

Για του λόγου το αληθές, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει και ο διευθύνων σύμβουλος, που ήταν εκείνη την ημέρα στην επίμαχη συνάντηση.

Ο Γιώργος Λιάγκας όλο αυτό το διάστημα λάμβανε στο mail του ειδοποιήσεις αλλά και έγγραφα, που όμως, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, ήταν πλαστά, τα οποία ήταν ενημερωτικά για τα λεφτά που είχε στη χρηματιστηριακή.

Οπως υποστήριξε η υπεράσπιση του Γιώργου Λιάγκα: «Είχαν αλλάξει το mail που έστελναν ενημερότητα. Τα πραγματικά στοιχεία η χρηματιστηριακή τα έστελνε σε ένα mail που δεν υπήρχε και είχε κατασκευάσει ο χρηματιστής ένα domain πλαστό και έστελναν mail και ο παρουσιαστής πίστευε ότι τα λεφτά του υπάρχουν και τοκίζονται κιόλας».

Η πλευρά της εταιρείας

Ο μάρτυρας της χρηματιστηριακής εταιρείας, σε αντίθεση με όσα ειπώθηκαν, είπε πως δεν γνωρίζει κανέναν κύριο με αυτό το όνομα που αναφέρεται και που να δούλευε στην εταιρεία. «Εγώ εργαζόμουν στην εταιρεία έως τον Αύγουστο του 2013. Ημουν υπεύθυνος στο τμήμα της μηχανογράφησης και ασχολούμουν με θέματα συναλλαγών, ασφάλειας. Δεν γνωρίζω κανέναν χρηματιστή που να εργαζόταν στην εταιρεία με το όνομα που λέτε. Δεν είναι μέλος ούτε συνεργάτης της εταιρείας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση ποιος λαμβάνει τους κωδικούς Pin, απάντησε: «Ο πελάτης με προσωπικό courier, με εντολή προσωπικής επίδοσης. Βέβαια, γίνεται και μέσω mail, ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη. Οταν όμως μπει στο σύστημα, αλλάζει το pin, δημιουργεί ένα νέο με περισσότερους χαρακτήρες, το ζητάει το σύστημα». Σε ερώτηση της έδρας αν υπάρχει αποδεικτικό επίδοσης των κωδικών προς τον Γιώργο Λιάγκα, απάντησε: «Θα υπήρχε, αλλά δεν ξέρω τώρα πού είναι. Τα πετάμε μετά από τόσα χρόνια». Οσο για τα κέρδη που είχε η εταιρεία από τον Γιώργο Λιάγκα, είπε πως ανέρχονταν στις 40.000 ευρώ και χαρακτήρισε το ποσό με βάση τα δεδομένα της εταιρείας μεσαίου μεγέθους.

Οταν ο μάρτυρας ρωτήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Γιώργου Λιάγκα, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, για το ποιος είναι εκείνος που έφερε τον Γιώργο Λιάγκα στην εταιρία, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, αν και νωρίτερα είπε ότι γνώριζε ποιος ήταν αυτός που είχε πάει στην ίδια χρηματιστηριακή το 2003 τον Σάκη Ρουβά.

Ο δικηγόρος του παρουσιαστή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στη «Freddo» για την υπόθεση, τόνισε ότι «πρόκειται για μια υπόθεση που εκτός από αστική διαφορά, έχει και ποινικά χαρακτηριστικά. Εχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της πλαστογραφίας, της κακουργηματικής απάτης και της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος των ανθρώπων που εξαπάτησαν τον κ. Λιάγκα».

Η δικαστική ταλαιπωρία του Γιώργου Λιάγκα, όπως όλα δείχνουν, δεν θα τελειώσει σύντομα, με τον ίδιο να βρίσκεται σε μία δύσκολη περίοδο, αφού τα ζητήματα που έχει να διαχειριστεί σε προσωπικό επίπεδο είναι πολλά.

 

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!