Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μόνο στην Freddo: Παντελής Παντελίδης, «Παρών»

Της Σπυριδούλας Τριάντου-Εφημερίδα Freddo

Με το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας και με τον κόσμο να γιορτάζει με δάκρυα, αλλά και τραγουδώντας, σημαδεύτηκε η χθεσινή μέρα, 23 Νοεμβρίου, μέρα που αν ζούσε ο Παντελής Παντελίδης θα γιόρταζε τα 33α γενέθλιά του.

Η μέρα ήταν πολύ φορτισμένη από το πρωί, όταν η Αθηνά Παντελίδη, που τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκφράζει πότε τον πόνο της και πότε την αγανάκτησή της μέσω των social media, ανήρτησε ένα συγκλονιστικό κείμενο για τον γιο της, που έφυγε άδοξα στις 18 Φεβρουαρίου, όταν ανετράπη το τζιπ που οδηγούσε.

Εννιά μήνες μετά, ο θάνατός του ακόμη σκορπά θλίψη και πόνο στην οικογένειά του, αλλά και στους θαυμαστές του. Η Αθηνά Παντελίδη δημοσίευσε στο Facebook μία φωτογραφία από την παιδική ηλικία του Παντελή, γράφοντας: «Γιατί, αστέρι μου, δεν είσαι εδώ. Θέλω να σε πάρω στην αγκαλιά μου, μου λείπεις πολύ. Το ξέρω ότι και σε σένα λείπουμε, το ξέρω ότι ψάχνεις τρόπο να γυρίσεις, είμαι σίγουρη. Σε λατρεύω, θέλω να έρθω κοντά σου. Αστέρι μου, όλα άλλαξαν από τότε που σε πήραν από κοντά μας, τίποτε δεν είναι το ίδιο. Πόνος, πόνος, πόνος. Δεν μπορώ να σου ευχηθώ για πρώτη φορά, μωρό μου, μου το στέρησαν. Μπορώ όμως να ευχηθώ στους υπεύθυνους που δεν σε έχω, να περάσουν από τον ίδιο πόνο, γιατί τότε μόνο θα με νιώσουν. Δεν με νοιάζει αν κάποιοι σοκαριστούν γι’ αυτό και με χαρακτηρίσουν άσχημα, ξέρω όμως τι θέλει η ψυχή μου και από δω και μπρος θα λέω ό,τι αισθάνομαι. Τις δηθενιές, την ανωτερότητα και την άφεση αμαρτιών την αφήνω σε άλλους. Εμένα αυτό θέλει η καρδιά μου. Ο κόσμος σε λατρεύει, το βλέπεις εξάλλου, και αυτή η αγάπη όλο και μεγαλώνει και δεν έχει ξανασυμβεί για κανέναν καλλιτέχνη. Ψυχή μου, όλος ο κόσμος είναι δεμένος με τα σχοινιά σου, γιατί αστέρι μου εσύ πάντα θα είσαι εδώ. Δεν λείπεις γιατί το επέλεξε ο Θεός, αλλά γιατί αδιαφόρησαν κάποιοι άθλιοι. Να είσαι καλά παλληκάρι μου»!

Λίγη ώρα μετά, ο αδελφός του, Τριαντάφυλλος, ανέβασε με τη σειρά του μία φωτογραφία, που δείχνει τον Παντελή να σβήνει μία τούρτα! «Χρόνια πολλά άρχοντα!», έγραψε και δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα από φίλους και θαυμαστές του Παντελή.

Μπαλόνια, γλυκά και δάκρυα

Αυτά σε ό,τι αφορά τις δημόσιες αναρτήσεις στα social media… Γιατί στη Νέα Ιωνία, στα δύο μαγαζιά της οικογένειας Παντελίδη, άρχισε από νωρίς να συγκεντρώνεται κόσμος. Αλλοι απλά κάθονταν και κοιτούσαν λυπημένοι. Χωρίς να ενοχλήσουν την οικογένεια. Χωρίς να πουν λέξη. Απλώς, ένιωθαν την ανάγκη να βρίσκονται εκεί. Τον ένιωθαν δίπλα τους. Υπήρχαν όμως και τα ξεσπάσματα, καθώς -κορίτσια κυρίως- φώναζαν το όνομά του και ξεσπούσαν σε λυγμούς. Η οικογένεια εκεί, ταυτόχρονα δούλευε αλλά και μιλούσε με τον κόσμο. Οι γονείς του, τα αδέλφια του… πρόσωπα σκυθρωπά, που πότε πότε δάκρυζαν καθώς σκέφτονταν πώς γιόρταζαν τα προηγούμενα 32 χρόνια. Τότε που η γειτονιά γέμιζε με χαρούμενες φωνές, τότε που ο Παντελής κερνούσε για τα γενέθλιά του και έπαιρνε την κιθάρα και τραγουδούσε. Ομως χθες δεν ήταν εκεί.

Τα φαν κλαμπ του από νωρίς βρέθηκαν έξω από το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ με τα πανό σηκωμένα. Το απόγευμα η πλατεία είχε γεμίσει από ανθρώπους και άκουγες από τα στόματά τους τραγούδια του Παντελίδη.

Περίπου 200 άτομα είχαν κλείσει την οδό 28ης Οκτωβρίου, τραγουδώντας και αφήνοντας κατά περιόδους λευκά μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό, τιμώντας έτσι τη μνήμη του Παντελή Παντελίδη, ενώ στα άτομα που βρέθηκαν εκεί μοιράστηκαν και γλυκά για τα γενέθλια του τραγουδιστή.

Την ίδια ώρα, στο μαγαζί με όνομα «Αρωμα πλατείας Παντελή Παντελίδη» επικρατούσε το αδιαχώρητο από τον κόσμο, τόσο μέσα στο κτίριο όσο και στα τραπεζάκια που βρίσκονται έξω στον πεζόδρομο, ενώ από τα ηχεία ακούγονταν τραγούδια του Παντελή στη διαπασών, με αποτέλεσμα να τραγουδά και η νεολαία που βρισκόταν στον δρόμο.

Στο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ της οικογένειας, ο μεγάλος αδελφός του Παντελή βρισκόταν πίσω από το ταμείο, δουλεύοντας, όπως κάνει κάθε μέρα, αλλά και δεχόταν τις ευχές από τους φίλους και τους θαυμαστές του αδικοχαμένου αδελφού του. Η κυρία Αθηνά βρισκόταν και αυτή στο πρακτορείο, καθισμένη κοντά στο τζάμι και κοιτώντας πού και πού το συγκεντρωμένο πλήθος έξω, αλλά με μια φανερή μελαγχολία στα μάτια, ενώ και η ίδια δεν έπαψε να δέχεται ευχές από τον κόσμο που τη συναντούσε. Ο μικρός της γιος ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθόταν δίπλα της, στηρίζοντάς την.

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι του Παντελή Παντελίδη. Ο τίτλος τού τραγουδιού θα είναι «Αλλη μια ευκαιρία». Δεκαπέντε μουσικά όργανα θα συνυπάρξουν σε αυτό και θα περιέχει και κλαρίνο και βιολί. Μερικοί από τους στίχους της νέας επιτυχίας του Παντελή Παντελίδη είναι: «Μεθυσμένο συντρίμμι και σαν αγρίμι να χιμήξεις προσπαθείς στα αισθήματά μου, που πες το ποτό πως γέννησε άλλη μια ευκαιρία. Δώστε λίγη αγάπη στον φτωχό, καλέ κυρία. Πάω να σε αγκαλιάσω και τραβιέσαι. Θέλεις και τα κάνεις ή χαλιέσαι;».

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!