Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μόνο στην Freddo-Λένα Παπαδοπούλου: «Βλέπω πολλούς άσχετους στην μουσική»

Της Σπυριδούλα Τριάντου-Εφημερίδα Freddo

Μια φωνή που δεν μοιάζει με τις άλλες… Που την αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο και σήμερα στο άκουσμα του ονόματός της μόνο θαυμασμό προκαλεί, αλλά και σεβασμό για τον τρόπο που κινείται μέσα στον δύσκολο χώρο της μουσικής. Η Λένα Παπαδοπούλου αυτή την περίοδο εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη στο «Βίλκα live by mamounia» και ξεσηκώνει τον κόσμο με την ερμηνεία της! Η τραγουδίστρια μιλά στη «Freddo» για τη μουσική, τα όνειρά της, τον γάμο, αλλά και για το ιδιαίτερο δέσιμο που έχει με τη θεία της, Πίτσα Παπαδοπούλου.

Πού εμφανίζεσαι αυτή την περίοδο;

Μόλις τελειώσαμε μετά από 5 μήνες καλοκαιρινή σεζόν στην Αθήνα, στο «Franzeliko» και ξεκινήσαμε στην πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη, στο «Βίλκα live by mamounia».

Η θεία σου είναι η σπουδαία τραγουδίστρια Πίτσα Παπαδοπούλου. Τι ρόλο έπαιξε στη μετεξέλιξή σου στην τραγουδίστρια που είσαι σήμερα; Σε βοήθησε;

Η θεία μου ήταν πάντα δίπλα μου στα πρώτα μου βήματα, όμως ήταν πολύ σωστή, κατά τη γνώμη μου, γιατί με άφηνε να προχωράω με την αξία μου, χωρίς να μεσολαβήσει στις δουλειές των μαγαζιών και αυτό με δυνάμωνε πολύ. Ισως πίστευε σε μένα και στις δυνατότητές μου πιο πολύ και από μένα και μέσα από τον δύσκολο δρόμο θεωρούσε πως θωρακίζομαι πιο πολύ.

Κάνεις όμως μια δουλειά που είναι ανταγωνιστική, έχει πισώπλατα μαχαιρώματα…

Σίγουρα, εμένα όμως αυτά δεν με αγγίζουν, γιατί πιστεύω ότι αυτός που αξίζει πραγματικά δεν ασχολείται με αυτά.

Είσαι μια τραγουδίστρια που έκανες μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν. Γινόταν χαμός με τα τραγούδια σου. Το «Θέλω τρέλα» ακουγόταν παντού και ακούγεται μέχρι σήμερα. Μετά μια περίοδο σε χάσαμε. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε;

Δεν νομίζω ότι χάθηκα. Πάντα ο κόσμος που με ακολουθούσε, άκουγε και αγαπούσε τα τραγούδια μου, γι’ αυτό και γέμιζε τους χώρους που εμφανίζομαι, απλά δεν μου άρεσε η υπερβολική προβολή πέρα από τη δουλειά μου. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, εμφανίζομαι επιλεκτικά σε εκπομπές που έχουν έναν σεβασμό στους καλεσμένους τους και μένουν στη δουλειά τους και όχι στα προσωπικά τους.

Υπάρχει χώρος για τόσους πολλούς καλλιτέχνες;

Φυσικά και υπάρχει. Αρκεί να έχουν να προσφέρουν κάτι δικό τους, κάτι γνήσιο και ξεχωριστό. Η μουσική είναι απαραίτητη στη ζωή μας.

Αν μπορούσες, τι θα άλλαζες στον χώρο σου;

Θα ήθελα όσοι ασχολούνται με τη μουσική να την αγαπούν, να μην το βλέπουν μόνο σαν δουλειά και να έχουν μουσική παιδεία. Στενοχωριέμαι όταν βλέπω άσχετους με τη μουσική να έχουν σημαντικές θέσεις στον χώρο μας και να κρίνουν ανθρώπους καταξιωμένους, με τεράστιο ταλέντο και φωνή, χωρίς μουσικές γνώσεις.

Υπάρχουν τραγουδίστριες που δεν ανήκουν στην πίστα;

Πιστεύω πως οι καλλιτέχνες με καλή φωνή μπορούν να σταθούν παντού, ανάλογα με το πού εκφράζεται καλύτερα ο καθένας.

Σε βοήθησε η εμφάνισή σου;

Δεν νομίζω, γιατί ποτέ δεν πρόβαλα το σώμα μου. Η φωνή μου πιστεύω, όπως και της θείας μου, λόγω μπάσας χροιάς, είναι χαρακτηριστική. Αυτό πιστεύω πως ξεχωρίζει.

Πόσο σε έχει επηρεάσει η κρίση;

Ολους μάς έχει επηρεάσει. Πιστεύω πως χρειάζεται σωστή διαχείριση οικονομικών. Εγώ, γενικά, δεν είμαι σπάταλη.

Θέλεις να παντρευτείς κάποια στιγμή;

Ισως κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι κάτι που με απασχολεί προς το παρόν.

Είσαι μια πολύ όμορφη γυναίκα, που βγάζει όμως και έναν τσαμπουκά, μια αυθεντικότητα. Ησουν εύκολος στόχος για τους άντρες ή δεν σε πλησίαζαν γιατί φοβόντουσαν;

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Προσπαθώ όσο μπορώ να προσέχω τον εαυτό μου. Τσαμπουκά δεν νομίζω ότι βγάζω, είμαι ο εαυτός μου, μου αρέσει η ευγένεια και η ειλικρίνεια. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι στόχοι στις σχέσεις των ανθρώπων.

Πώς περιποιείσαι τον εαυτό σου; Τι κάνεις για τη Λένα;

Προσπαθώ να τρώω σωστά. Οσο μπορώ να γυμνάζομαι και να προσέχω την επιδερμίδα μου, όπως κάθε γυναίκα. Μου αρέσουν πολύ τα καλλυντικά και γενικά ψάχνω ό,τι νέο  βγαίνει σε σκιές, ρουζ, κραγιόν και τα δοκιμάζω.

Θα έλεγες «ναι» σε μια πρόταση για να είσαι κριτής σε talent show;

Δεν ξέρω, δεν νομίζω. Οπως σου είπα, δεν μου αρέσει η πολλή προβολή. Επίσης, νομίζω πως ο κριτής πρέπει να είναι και καλός μουσικός και δημιουργός εκτός από τραγουδιστής, για να είναι πιο ολοκληρωμένος και να μπορεί να κρίνει βοηθώντας ένα νέο ταλέντο.

Τι δεν αντέχει σήμερα η Λένα;

Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη ζωή μου. Πιστεύω ότι είμαι τυχερή, γιατί δεν ζητάω πολλά και είμαι καλά.

Πότε έκλαψες τελευταία φορά και γιατί;

Γενικά, στενοχωριέμαι όταν βλέπω ανθρώπους να δυσκολεύονται να ζήσουν, ειδικά όταν έχουν μικρά παιδιά.

Ποιες λέξεις θα χρησιμοποιούσες για να περιγράψεις τον χαρακτήρα σου;

Αυθόρμητη, αντικειμενική, τίμια, προστατευτική.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!