Η επίσκεψη της Κυριακού ως πρέσβειρα της Unicef Ελλάδος στο Ζαατάρι της Ιορδανίας (ΦΩΤΟ)

Συγκλονιστικές στιγμές βίωσε η Ελληνική Αντιπροσωπεία της UNICEF, κατά την επίσκεψή της, στη μεγαλύτερη κατασκήνωση Σύρων προσφύγων στο Ζαατάρι της Ιορδανίας από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNICEF για την εκπαίδευση παιδιών που ζουν σε έκτακτες ανάγκες  #Emergency Lessons.

Tην αντιπροσωπεία αποτελούσαν η Μαρί Κυριακού ως πρέσβειρα της UNICEF Ελλάδος, η Σοφία Τζιτζίκου Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος και η 16χρονη Πρέσβειρα Νεότητας Μαρία Ζούρα.

Η Ελληνική αποστολή, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Επικοινωνίας της UNICEF Iορδανίας  Σαμίρ Μπαντράν, πέρασε μία ημέρα στην κατασκήνωση στην οποία ζουν περίπου 80.000 πρόσφυγες και επισκέφθηκε τις τάξεις των προσφυγόπουλων. Διαπίστωσε από κοντά τη δίψα των παιδιών για εκπαίδευση και μόρφωση, αλλά και τη βαθιά επιθυμία τους να επιστρέψουν κάποια μέρα στην πατρίδα τους.

Η Μαρί Κυριακού ξεναγήθηκε στις τάξεις των παιδιών, παρακολούθησε το μάθημα,  συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, μοιράστηκε τα όνειρά τους και επισκέφθηκε τις σκηνές που ζουν τα παιδιά με τις οικογένειές τους.

Σε μία τέτοια σκηνή η Μαρί Κυριακού, είχε τη χαρά να γνωρίσει την 13χρονη Μαρά και την 5χρονη Φαρά που ζουν στην κατασκήνωση μόνο με την μητέρα τους, ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους, τα τελευταία 4 χρόνια.

umj_0058 umj_0189 umj_0287 umj_0330 umj_0426 umj_0531 umj_0659 umj_0779