Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βγήκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δικαιώματα του «My Number One»: Ποιός δικαιώθηκε και ποιό το πρόστιμο; (VIDEO)

Και με την «βούλα» του Αρείου Πάγου έληξε η δικαστική διαμάχη για το «My Number One», 11 χρόνια αφότου το τραγούδι που ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου μας χάρισε την πρωτιά στην Eurovision.

Εδώ και αρκετά χρόνια ήταν σε εξέλιξη ένας μαραθώνιος δικαστικός αγώνας, καθώς ο Μάνος Ψαλτάκης και ο Χρήστος Δάντης διεκδικούσαν την πατρότητα του τραγουδιού, με το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αποφασίζει, το 2013, πως συνθέτης είναι ο πρώτος. Σημειώνουμε πως οι στίχοι έχουν την υπογραφή του Χρήστου Δάντη και της Ναταλίας Γερμανού.

Ωστόσο, η «μάχη» δεν έληξε εκεί, καθώς οι δύο πλευρές έφτασαν μέχρι τον Άρειο Πάγο, όπου, όπως έκανε γνωστό ο Μάνος Ψαλτάκης, επικυρώθηκε η πρωτόδικη δικαστική απόφαση ότι το τραγούδι του ανήκει.

«Παρόλο που δικαιώθηκα στα δικαστήρια, είπα στην δικηγόρο να του δώσει το 50% γιατί αυτός πήγε στην ΕΡΤ το τραγούδι. Αν τους το πήγαινα εγώ, θα το πετούσαν στα σκουπίδια, γιατί τους ξέρω», ανέφερε, στο «Πρω1νο», ο συνθέτης και συνέχισε: «δικάστηκε πρωτόδικα ότι το “My Number One”  είναι του Μάνου Ψαλτάκη. Πατέρας του τραγουδιού είναι ο Μάνος Ψαλτάκης, 20.000 πρόστιμο στον Δάντη να με αποζημιώσει και 1.000 ευρώ κάθε φορά που θα λέει ότι το τραγούδι είναι δικό του».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Έλενα Παπαρίζου γνώριζε εξαρχής πως εκείνος έγραψε το κομμάτι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «στον λόγο της τιμής μου στο λέω, από την αρχή το θέμα μου δεν ήταν τα χρήματα. Τον καιρό εκείνο είχα πάει στο “Fever” πρώτο τραπέζι για να δω την Έλενα, δεν την ήξερα την κοπέλα. Ξέρεις τι είπε η Έλενα στη γυναίκα μου; Εγώ το λέω τώρα και ας βγει να πει ότι λέω ψέματα. Η Έλενα είχε πει “ξέρω την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να επέμβω”».

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!