Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βενιζέλος και Λάσκαρη σε μία απρόσμενη συνέντευξη -Αποκαλύψεις και τρυφερότητες (ΦΩΤΟ)

Ο πολιτικός και η ηθοποιός συνδέονται με μακροχρόνια φιλική σχέση για την οποία μίλησαν μεταξύ άλλων σε συνέντευξη σε γνωστό ένθετο περιοδικό εφημερίδας.

«Με τον Βαγγέλη είμαι πολλά χρόνια φίλη, από την εποχή που δούλευα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ή και από πιο πριν ακόμη», είπε η κ. Λάσκαρη. «Τον Βαγγέλη τον αγαπώ, τον εκτιμώ, θεωρώ το μυαλό του σπουδαίο, όπως τον θεωρώ και πολύ φίλο. Ξέρω ότι σε μια δύσκολη στιγμή θα μου σταθεί», ανέφερε ακόμη. «Οταν γνωριστήκαμε, εδώ και πολλά χρόνια, με τη Ζωή, νιώσαμε μια πολύ μεγάλη οικειότητα, ίσως επειδή διαθέτουμε έναν κοινό παρονομαστή. Και ο κοινός παρονομαστής είναι το ρίσκο και η δημόσια δράση. Γιατί αυτά ενώνουν τον καλλιτέχνη με τον πολιτικό», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Οι δύο τους αναφέρθηκαν και στις περιπτώσεις που ένας καλλιτέχνης ασχολείται με την πολιτική. «Οι περισσότεροι καλλιτέχνες το κάνουν γιατί θεωρούν ότι τοποθετώντας μία ταμπέλα στον εαυτό τους θα βρίσκουν πολύ ευκολότερα δουλειά και επιπλέον θα τους αντιμετωπίζουν κατά κάποιον τρόπο και ως πρότυπα. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες σε σχέση με αυτούς που γνωρίζουμε ασχολούνται με την πολιτική γιατί αυτό τους εξυπηρετεί», σχολίασε η κ. Λάσκαρη.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το θέατρο και ο κινηματογράφος είναι πολιτική πράξη, διαφοροποιώντας όμως την κομματική ενασχόληση «ή τη δήλωση ότι ανήκω και εγώ κάπου μαζί με την πλατιά μάζα, ώστε να γίνομαι συμπαθής επειδή είμαι του συρμού».

Οι δύο τους αναφέρθηκαν και στην προσφυγική κρίση, με την κ. Λάσκαρη να εκφράζει τους προβληματισμούς της. «Ετσι κι αλλιώς δεν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι όπως είναι οι πρόσφυγες, με μια άλλη κουλτούρα και με μία άλλη θρησκεία να ενσωματωθούν ποτέ στον ευρωπαϊκό κορμό. Δεν μπορεί ο Ευρωπαίος να τακιμιάσει με την Ανατολή. Αρα πού πάμε; Τους συμπονάς όλους αυτούς τους ανθρώπους, δεν θέλεις να πνίγονται, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζεσαι ανίσχυρος να κάνεις οτιδήποτε».

«Είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει όχι η Ελλάδα, δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Και φυσικά δείχνει την πολιτική ανυπαρξία όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και τους διεθνούς συστήματος, των διεθνών θεσμών», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος, στο “Βήμαgazino” και στον Θανάση Μάρκο.

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!