Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μόνο στη Freddo: Η άγνωστη σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη- Αποκλειστικές φωτο

barkoylis 33

Για πρώτη φορά σήμερα η «Freddo» δημοσιεύει φωτογραφίες και το love story ενός γάμου που κρατήθηκε κρυφός στη ζωή του μεγαλύτερου Ελληνα ζεν πρεμιέ

 

Από τον Νίκο Νικόλιζα
Φωτό:
Nίκος Νικόλιζας
nikolizasnikolaos@gmail.com

Μερικές αμοιβαίες εξηγήσεις, μια συγχώρεση που ήρθε ύστερα από πολλά χρόνια, καθώς και ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό γάμος, συνθέτουν το νέο παζλ στη ζωή του μεγάλου Ελληνα ζεν πρεμιέ Ανδρέα Μπάρκουλη, που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο εβδομάδες, σε ηλικία 80 ετών. Σήμερα η «Freddo» για πρώτη φορά φέρνει στο φως της δημοσιότητας την άγνωστη σύζυγό του, με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, το οποίο απαθανατίστηκε από τον υπογράφοντα στο χωριό Μάρμαρα της Πάρου τη δεκαετία του ’90. Εκεί, μια γυναίκα στάθηκε βράχος στο πλευρό του, όταν εκείνος είχε βρεθεί και πάλι σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.
Το όνομά της δεν έγινε σχεδόν ποτέ γνωστό, αφού η Εφη Αναστασίου Μπάρκουλη, δεύτερη κατά σειρά σύζυγος του μεγάλου ζεν πρεμιέ, είχε αποφασίσει να μένει στη σκιά του. Δεν ήταν ηθοποιός και κατά συνέπεια τα φώτα της δημοσιότητας δεν είχαν πέσει πάνω της.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας ξετυλίξουμε το κουβάρι ακόμη μιας ιστορίας του γόη του ελληνικού κινηματογράφου. Στα μέσα του ’88, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, στη σκιά των βιντεοκασετών και λίγο πριν ξεκινήσει η ιδιωτική τηλεόραση, γνωρίζει μέσα από μια κινηματογραφική παραγωγή της εποχής ένα γλυκύτατο κορίτσι. Ενα κορίτσι που τα μάτια του λάμπουν και το χαμόγελό της σε αφήνει άναυδο. Η καλοσύνη της σκλαβώνει και οι γνώσεις της για τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο εντυπωσιάζουν. Είναι η Εφη Αναστασίου, η οποία στο πρόσωπο του μεγάλου πρωταγωνιστή βλέπει τον δικό της μεγάλο έρωτα. Μαζί θα ζήσουν για περισσότερα από 9 χρόνια, μέχρι ο Ανδρέας να νοσηλευτεί στο Δρομοκαΐτειο το 1998.
Με την Εφη Αναστασίου, ο Ανδρέα Μπάρκουλης θα κάνει τη δεύτερη καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’90, καθώς εκείνη υπήρξε πάντα άγρυπνος φρουρός της προσωπικότητάς του και του ονόματός του. Μαζί του θα βρίσκεται στα συμβόλαια για την τεράστια τηλεοπτική επιτυχία «Γαλάζιο διαμάντι» με συμπρωταγωνίστρια την Ελενα Ναθαναήλ. Μαζί και στο σίριαλ «Ακρότητες», εκεί όπου ο Ανδρέας, έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό στα γυρίσματα, θα μείνει σχεδόν ανάπηρος. Και εκεί που ο μεγάλος πρωταγωνιστής έχει ήδη ξεκινήσει μια μεγαλειώδη δεύτερη καριέρα, τα πάντα κόβονται με μιας. Θέλει να κάνει πράγματα, όμως δεν μπορεί. Οι πόνοι είναι αβάσταχτοι και ο Ανδρέας μένει καθηλωμένος για μέρες σε μια παλιά πόρτα που είχε για κρεβάτι, προκειμένου να γιατρευτεί. Με την Εφη είχαν προλάβει και είχαν νοικιάσει μια μικρή γκαρσονιέρα κοντά στην Αγίου Μελετίου. Ναι, ένα μικρό σπιτάκι που ποτέ δεν πήγαινε το μυαλό σου ότι εκεί μπορούσε να ζήσει ένας τόσο μεγάλος ηθοποιός, του βεληνεκούς Ανδρέα Μπάρκουλη.
Και ξαφνικά τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στον Ανδρέα και στην εξαφάνισή του. Κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό και οι φήμες την εποχή εκείνη οργίαζαν. Μιλούσαν για καρκίνο, για εισαγωγή σε κλινική των Αθηνών και πολλά άλλα.
Και η Εφη; Αγρυπνος φύλακας άγγελος του μεγάλου ζεν πρεμιέ!

barkoylis 33

«Αν δεν ήταν η Εφη…»

Την εποχή εκείνη ο υπογράφων το κείμενο βρίσκει τον μεγάλο πρωταγωνιστή με πόνους, κλεισμένο στη μικρή γκαρσονιέρα της οδού Αγίου Μελετίου, αρνητικό σε κάθε προσπάθεια για συνέντευξη. Σε μια από τις αδημοσίευτες συνεντεύξεις που του κάνω, μου εκμυστηρεύεται πολλά. Μεταξύ αυτών και τη μεγάλη φτώχεια του ζευγαριού. «Αν δεν ήταν η Εφη να δουλεύει, εγώ θα είχα πεθάνει από ασιτία», λέει με παράπονο, ενώ όταν τον ρωτάω «γιατί δεν διεκδικείς χρήματα από το κράτος», μου απαντάει: «Εγώ είμαι ο Μπάρκουλης, Νικόλα».
Επειτα από λίγο καιρό και ενώ ο Ανδρέας έχει κάπως συνέλθει, το ζευγάρι μετακομίζει στο χωριό Μάρμαρα της Πάρου. Εκεί η Εφη Αναστασίου, από διευθύντρια παραγωγής τηλεόρασης που είναι στην Αθήνα, για χάρη του αγαπημένου της Ανδρέα, τα αφήνει όλα πίσω και ξεκινάει να κάνει μεταφράσεις προκειμένου να ζήσουν μια όμορφη ζωή. Ο Ανδρέας αρχίζει να συνέρχεται από τα πολλαπλά χτυπήματα και εκεί βρίσκει τη γαλήνη του. Ξεκινάει πρόβες για να τραγουδήσει σε κάποιες ταβέρνες προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά στο σπιτικό που μόλις έχουν ανοίξει. Ομως κι εκεί δεν ησυχάζει… Μένει άυπνος πολλά βράδια, σκεπτόμενος το δικό του μέλλον αλλά και της συζύγου του. Αλλωστε είναι ακόμα νέος. Κάπου γύρω στο 1996 το ζευγάρι τυπικά επικυρώνει στο δημαρχείο της Αθήνας τον γάμο τους. «Ηταν μια τυπική πράξη, που ήθελε ο Ανδρέας», θα εκμυστηρευτεί μεταξύ πολλών άλλων η Εφη Αναστασίου, για να συμπληρώσει ο Ανδρέας: «Στην Πάρο θα ανεβούμε και τα σκαλιά της εκκλησίας με νησιώτικο γάμο».
Λίγους μήνες αργότερα, όμως, ο Ανδρέας χάνει την ισορροπία της ψυχολογικής του κατάστασης.

 

barkoylisss barkoylis 33 mparloyis 2

 

Στο ζευγάρι προκύπτουν θέματα. Η Εφη προσπαθεί να κρατήσει τον άνθρωπό της κοντά της. Σε ένα ήρεμο περιβάλλον, γεμάτο αγάπη και γαλήνη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Ανδρέας και τότε, στις αδημοσίευτες συνεντεύξεις, μιλάει για τα παιδιά που θέλει να κάνει με τη σύζυγό του Εφη. Ωστόσο, το τέλος του ζευγαριού διαγράφεται πικρό. Η Εφη Αναστασίου θα μείνει μόνη στο νησί και σ’ ένα σπίτι που μαζί διάλεξαν με τον Ανδρέα Μπάρκουλη.
Πριν από αρκετό καιρό, η Εφη και ενώ ο μεγάλος ζεν πρεμιέ ήταν ακόμα καλά είχε μιλήσει μαζί του. Αντάλλαξαν λόγια αγάπης και τρυφερότητας. Αλλωστε τα δεινά μεταξύ τους είχαν παρέλθει πολλά χρόνια πριν. Ο καθένας είχε τραβήξει τον δρόμο του και το μόνο που είχε απομείνει ήταν οι καλές στιγμές στη δεκάχρονη κοινή ζωή τους. Η συγχώρεση ήρθε με τις αμοιβαίες εξηγήσεις για το πρώην ζευγάρι, που αγαπήθηκε αλλά και πάλεψε για να κρατήσει όρθιο το γάμο του. Εναν γάμο που έμεινε μυστικός, όπως και η σύζυγος του Ανδρέα, Εφη Αναστασίου Μπάρκουλη!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!