Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χριστοφόρου στη Freddo: «Πάλεψα πολύ για να ξεπεράσω τα τραύματα που μου άφησε ο πατέρας μου»

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έκανε δυναμικό comeback στην δισκογραφία με το τραγούδι «Και βάζω ένα Πάριο» με τη συμμετοχή – έκπληξη του Γιάννη Πάριου. Όπως ήταν αναμενόμενο αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από όλους! Ο ίδιος ευγνώμων για τη συνεργασία αυτή, προσγειωμένος, αυθεντικός και απίστευτα ειλικρινής  μιλάει για  τη ζωή του αλλά και για τα επαγγελματικά του σχέδια στην Freddo.

 

Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ – Freddo Summer 

 

Ο κόσμος που σε λατρεύει περίμενε καιρό κάτι δυνατό  από σένα. Γιατί πιστεύεις εξαφανίζονται κατά καιρούς οι τραγουδιστές;

«Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Εγώ ποτέ δεν είχα το άγχος να βγάζω κάθε χρόνο τραγούδι χάριν μιας νέας κυκλοφορίας και ούτε το θεωρώ σωστό γενικά. Όταν έχω να πω, κάτι που να αξίζει τότε θα το πω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος που αξίζει, που είναι καλός δεν χάνεται ποτέ»

 

Πως προέκυψε αυτή η τόσο σημαντική συνεργασία με τον Γιάννη Πάριο;

«Μέσα στο αμάξι χαλαρώνω και  μ’ αρέσει να ακούω τραγούδια και μουσικές που αγαπάω. Πολλές φορές ακούω τραγούδια του Γιάννη Πάριου. Κάποια στιγμή μου βγαίνει η μελωδία και η ατάκα “Και βάζω ένα Πάριο στο αυτοκίνητο τέρμα” και λέω ώπα κάτι έχουμε εδώ. Το ετοίμασα αμέσως και πήρα τηλέφωνο το Γιάννη Πάριο λέγοντας του ότι θέλω να τον δω, έχουμε έτσι κι αλλιώς πολύ καλή σχέση, έχουμε δουλέψει παλιά, του εγραψα και ενα τραγουδι το “Αγαπη μου” το 2003 και  γενικά τον αγαπάω πάρα πολύ. Πήγα, τον είδα, του έβαλα το τραγούδι, ευθύς χαμογέλασε, μου έσφιξε το χέρι και του ζήτησα εκείνη τη στιγμή να το πει μαζί μου γιατί έγραψα και δικό του μέρος στο τραγούδι. Μου είπε αμέσως ναι δύο μήνες μετά έγραψε τη φωνή μέσα σε τρία λεπτά παρακαλώ και το αποτέλεσμα μετά το ξέρετε όλοι στα ηχεία του αυτοκινήτου σας, του ραδιοφώνου σας, στο στεροφωνικό σας ή στο κινητό σας τηλέφωνο πια»

 

 

Ποια κουβέντα του ή πράξη του σε έχει αγγίξει;

«Δυο κουβέντες του θυμάμαι τώρα, η πρώτη είναι ότι “τραγουδάμε με την ψυχή και όχι με τη φωνή” και αυτό το είπε και στην Πεγκυ Ζήνα- θυμάμαι το έχουμε συζητήσει- όταν κάποτε του παραπονιόμασταν ότι δεν ήταν καλά ο λαιμός μας μια συγκεκριμένη νύχτα που είχαμε να τραγουδήσουμε. Η δεύτερη είναι μια φράση που με ενέπνευσε να γράψω και τραγούδι πριν από κάποια χρόνια, την βρίσκω συγκλονιστική και λέει: “ο πιο μεγάλος έρωτας είναι αυτός που δεν αντέχεις»

 

Το τραγούδι σου είναι το hit  του καλοκαιριού. Νιώθεις δικαιωμένος;

«Είναι στιγμές που πιάνω τον εαυτό μου να μην το πιστεύει ότι τραγουδάω ένα ντουέτο μαζί με το σπουδαίο Γιάννη Πάριο. Όσα χρόνια κι αν περάσουν , όση εμπειρία και αν έχει κάνεις , όσες επιτυχίες, είναι κάποιοι άνθρωποι που είναι ζωντανό μύθοι και είναι απίστευτο προνόμιο και τιμή να τραγουδάς μαζί τους. Αυτό ναι είναι δικαίωση για ενα καλλιτέχνη και προσωπικά αυτή τη συνεργασία τη θεωρώ ένα μετάλλιο για μενα»

XRISTOFORY77

 

Σου έχουν βάλει τρικλοποδιές;

Κοίτα έχω πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του χώρου μου ,αυτό που αποκαλείται τελοσπάντων σύστημα η σόουμπιζ!  Παρόλαυτα τρικλοποδιές και πισώπλατες μαχαιριές πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Τις έχω δεχτεί κι εγώ και έχω συναντήσει πολλά πράγματα τα οποία με έκαναν να νιώσω αδικημένος. Όμως ήξερα εξαρχής ότι έπρεπε να είχα γερό στομάχι και πυγμή οπότε τις αντιμετώπισα και προχώρησα πιο δυνατός. Δυστυχώς αυτή η δουλειά πολλές φορές είναι ο θάνατός σου η ζωή μου.

Είσαι πότε Αθήνα πότε Κύπρο. Τι ετοιμάζεις επαγγελματικά;

«Πάντα φροντίζω να κάνω καλές εμφανίσεις και γενικότερα να δίνω το “παρών” μου στα μουσικά, καλλιτεχνικά και τηλεοπτικά δρώμενα του νησιού. Από πέρσι ξεκίνησα τη συνεργασία μου με το Mega Κύπρου στο μουσικόχορευτικό τάλεντ σόου για παιδάκια Dansing Junior ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Το σοου σημείωσε μεγάλη επιτυχία και φέτος θα ξανα είμαι στη δεύτερη του σεζον, έχοντας αναλάβει και την καλλιτεχνική επιμέλεια πλέον toυ show. Ταυτόχρονα θα κάνω μια σειρά εμφανίσεων στη Λεμεσό σ´ένα συγκλονιστικό χώρο που ονομάζεται Νότες live clubbing μαζί με την Δέσποινα ολυμπίου , όπου θα παρουσιάσουμε μέρος του προγράμματος μας από τις εμφανίσεις μας στην Αθήνα πέρσι στο Shamone αλλά και λαϊκό διασκεδαστικό πρόγραμμα|

XRISTOFOROY33

Έχεις δεχθεί ανήθικες προτάσεις από ανθρώπους με σκοπό να σε προωθήσουν;

«Υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις στο παρελθόν που υπέπεσε στην αντίληψή μου μια προσπάθεια δελεασμού μου με αντάλλαγμα κάποια ερωτική σχέση, το σεξ και τα λοιπά. Ανήθικες προτάσεις υπάρχουν πάντα και παντού σε όλα τα επαγγέλματα. Το θέμα είναι να έχεις την κρίση να το αντιμετωπίσεις σωστά, να το απορρίψεις, να μην ασχοληθείς»

 

Μιλάς με κάποιο από τα μέλη του γκρουπ One;

«Με τα παιδιά από τους One μιλάμε αραιά και που, έχουμε καλές σχέσεις και όταν συναντιόμαστε γελάμε πολύ. Δεν κάνουμε καθημερινή παρέα αλλά όλο και κάποια επαφή υπάρχει. Τελευταία μίλησα με τον Πάνο και τον Αργύρη»

Ποια η σχέση σου σήμερα με τον Γιώργο Θεοφάνους;

«Η σχέση με το Γιώργο είναι καλή. Πριν από τρία χρόνια συνεργαστήκαμε κιόλας σε κάποιες κοινές εμφανίσεις με επιτυχία! Μπορεί να μη βρισκόμαστε καθημερινά αλλά υπάρχει αλληλοεκτίμηση»

 

Θα συνεργαζόσουν  ξανά μαζί του;

«Ναι υπό τις κατάλληλες συνθήκες και όρους, όπως αυτό ισχύει για την οποιαδήποτε συνεργασία»

 

Πως προέκυψε η φιλία σου με την Βίσση;

«Το 1996 μόλις είχα τελειώσει το σχολείο είχα σκοπό να έρθω στην Ελλάδα. Είχα ήδη κυκλοφορήσει δύο πολύ πετυχημένους δίσκους στην Κύπρο, ο ένας χρυσός και ο άλλος τριπλά πλατινένιος και έκανα  πολλές συναυλίες. Επίσης είχα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision το 1996 καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση. Τότε με πρόσεξε η Άννα μέσω μιας κοινής μας φίλης και μου έκανε πρόταση να ανοίξω τις συναυλίες της για την περιοδεία της “Κλίμα τροπικό”. Της άρεσα πολύ και με κάλεσε να έρθω μαζί της στην Αθήνα και από τότε γίναμε πολύ καλοί φίλοι, δουλέψαμε πάρα πολλές φορές, της έχω γράψει κι ένα τραγούδι την “Έρημη πόλη”  για το οποίο είμαι πολύ περήφανος Και έχουμε κρατήσει μια πάρα πολύ καλή και στενή φιλία. Πρόσφατα μιλήσαμε στο τηλέφωνο για κάτι το οποίο θα κάναμε μαζί που τελικά όμως δεν έγινε και χάρηκα πολύ που μου είπε τα καλύτερα για το καινούργιο μου τραγούδι “Και βάζω ένα Πάριο”.

ME NTALARA

Είχες  μιλήσει  για την ενδοοικογενειακή βία που βίωσες  στα παιδικά σου χρόνια. Πως το αντιμετώπιζες αυτό ως παιδί τότε;

 

«Η ψυχή ενός παιδιού είναι ευαίσθητη εύθραυστη και ευάλωτη. Εγώ ως παιδί αντιμετώπισα την ενδοοικογενειακή βία με φόβο αλλά και δύναμη παράλληλα που μου έδινε ίσως ο χαρακτήρας μου, ίσως και η στήριξη από τη μητέρα μου .Πάλεψα πολύ για να ξεπεράσω τα οποία τραύματα μου άφησε αυτό και πιστεύω τα ‘χω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Τα παιδιά είναι το μέλλον , είναι η ζωή και πρέπει να τα προστατεύουμε εμείς οι μεγάλοι με οποιοδήποτε τρόπο»

 

Είχες αντιδράσεις από οικογένεια, συγγενείς ή συνεργάτες επειδή έκανες μια τέτοια αποκάλυψη;

 

«Οι περισσότερες αντιδράσεις ήταν θετικές. Κάποιοι από το οικογενειακό μου περιβάλλον ενοχλήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι προσέβαλα ή στιγμάτιζα τον πατέρα μου πράγμα που δε με ένοιαξε καθόλου, όταν ο σκοπός μου ήταν να κάνω το οποιοδήποτε παιδί με άκουγε εκείνη τη στιγμή που το είπα να μιλήσει. Τα παιδιά πρέπει να μιλούν όταν υπάρχει ενδοοικογενειακή βία ή ακόμα και bulling»

 

Έχασες τον πατέρα σου πέρσι με τον οποίο δεν μιλούσες παρόλο που είχες δηλώσει ότι τον αγαπάς. Μετάνιωσες γι αυτό;

«Είναι στιγμές που μετανιώνω που δεν μιλούσα με τον πατέρα μου αλλά απ ‘την άλλη ήταν ο τρόπος μου να προστατευτώ να λυτρωθώ , να σωθώ από αυτό που είχα  περάσει μικρός. Δεν του κρατάω κακία και σίγουρα δε μου άρεσε καθόλου που έφυγε τόσο νωρίς. Παρόλ αυτα είναι αυτές οι περιπτώσεις που είναι τόσο περίπλοκα και αντιφατικά τα συναισθήματα που ακόμα δεν ξέρω να απαντήσω με ειλικρίνεια τι

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!