Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λίνα Σακκά: Τι λέει για την επιστροφή της στο θέατρο;

Η Λίνα Σακκά επέστρεψε στο θέατρο με έναν κόντρα ρόλο.

«Πρόκειται για μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή. Ξεκίνησε να δημοσιεύεται σε συνέχειες στην εφημερίδα “Ακρόπολις” και ύστερα εκδόθηκε και ως μυθιστόρημα. Έχει σασπένς. Αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας, της Λιάνα Περέζ. Ύστερα από ένα ψυχολογικό τραύμα που υπέστη στα 16 της, μοναδικός στόχος της είναι να πάρει εκδίκηση από αυτούς που προκάλεσαν την καταστροφή της οικογένειας της» εξήγησε στο ΒΗΜagazino και συνέχισε για τον ρόλο της: «Είναι κόντρα 100%. Αλλά δεν μπορώ να μη θαυμάσω την αφοσίωση αυτής της γυναίκας στον στόχο της. Πλησιάζει ερωτικά τους ανθρώπους και τους οδηγεί στην καταστροφή».

Βουτάτε στη δεκαετία του 1950. Πώς αποδίδεται η ατμόσφαιρα;

«Η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα δημιουργεί μια παράσταση-θέαμα. Υπάρχουν έντονα τα στοιχεία του νουάρ: οι ατμόσφαιρες ανάλογα με το φως, το μυστηριώδες περιβάλλον με τους καπνούς, τα ιδιαίτερα κοστούμια. Ο χώρος είναι μια παλιά εργατοαυλή με σπιτάκια. Σε αυτά επεμβαίνουν εικαστικοί και δημιουργούν τον περιβάλλοντα χώρο της ιστορίας: το υπνοδωμάτιο της Περέζ, το μπουντουάρ της, τη χαρτοπαικτική λέσχη, ένα γραφείο ενός μηχανικού της εποχής. Ο κόσμος θα μπορεί να περιηγηθεί εκεί πριν την παράσταση»

Απείχατε μεγάλο διάστημα από το θέατρο μετά τη γέννηση του γιου σας. Είχατε αγωνία για την επιστροφή;

«Ήταν τόσο μεγάλο το συναίσθημα αυτό, που δεν υπήρχε χώρος για τέτοιες αγωνίες. Άλλωστε, δεν έγινα μητέρα σε μια φάση που έχτιζα την καριέρα μου. Ήθελα να το ζήσω. Μετά τα τρία χρόνια άρχισα να αισθάνομαι ότι έπρεπε να αναδυθεί και η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη, η δουλειά μου. Δεν μπορείς να ξεχάσεις τον εαυτό σου. Αν τον ξεχάσεις, ενδεχομένως δεν θα είσαι και καλή μητέρα».

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!