Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Φώφη Γεννηματά: Η εξομολόγηση για τον καρκίνο, το σημάδι στα χείλη και οι πλαστικές

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά και, μεταξύ άλλων, μίλησε στην δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο παρελθόν με την υγεία της, αλλά και για το σημάδι που έχει στα χείλη, το οποίο δεν θέλησε ποτέ να αφερέσει με πλαστική επέμβαση.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξής της:

Ταλαιπωρηθήκατε και εσείς στο παρελθόν και μιλήσατε ανοιχτά για τον καρκίνο. Γιατί το κάνατε και τι συμβουλή θα δίνατε σε μια γυναίκα που έχει το ίδιο πρόβλημα;

Είναι πολλοί οι λόγοι. Δεν μου αρέσει το κρυφτούλι. Πρέπει να σπάσουμε τα ταμπού γύρω από το θέμα αυτό. Ολες οι γυναίκες πρέπει να μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και, κυρίως, να παίρνουμε θάρρος η μία από την άλλη. Καμιά δεν είναι μόνη και δεν πρέπει να είναι μόνη. Το μήνυμά μου είναι ότι «η ζωή δεν σταματά, δεν είσαι λιγότερο γυναίκα, μη δειλιάσεις, πάλεψέ το, μπορείς να νικήσεις».

Αισθανθήκατε κάποια στιγμή ότι χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σας;

Πολλές φορές στη ζωή μου ένιωσα να μου συμβαίνει αυτό. Στα 20 μου αρρώστησε η μητέρα μου – τότε της έδιναν δύο χρόνια ζωή. Δεν πίστευα ότι συνέβαινε σε μας αυτό. Εδωσε μεγάλη μάχη και έζησε δέκα χρόνια. Ημασταν πολύ δεμένες και όσες δυσκολίες και αν περάσαμε δεν σταματήσαμε να κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Πηγαίναμε για τις χημειοθεραπείες στο «Μεταξά», βλέπαμε με τις ώρες τη θάλασσα μπροστά μας και σχεδιάζαμε το επόμενο ταξίδι στη Σύμη. Εμαθα πολλά από το κουράγιο της και την αισιοδοξία της. Προσπαθώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και να βάζω στόχους. Αγωνίστηκα δέκα χρόνια για να αποκτήσω την πρώτη μου κόρη και τελικά σήμερα είμαι μητέρα τριών παιδιών. Οταν αρρώστησα, η μικρή μου ήταν δύο χρόνων και δεν μπορούσα να αντέξω την ιδέα ότι δεν θα ήμουν δίπλα της. Οκτώ χρόνια μετά, μιλάμε μαζί. Δεν το βάζω εύκολα κάτω.

Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό το σημάδι στα χείλη σας.

Ετσι γεννήθηκα. Επέλεξα να μην κάνω πλαστική.

Ασχολείστε με την εμφάνισή σας;

Ο πατέρας μου με πείραζε κι έλεγε ότι έμοιασα στη μητέρα του, που ήταν κοκέτα, γιατί ο ίδιος ήταν ικανός να βγει από το σπίτι με μια καφέ και μια μαύρη κάλτσα – δεν έδινε σημασία. Δεν τον αφήναμε βέβαια. Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε πάντα να ασχολούμαι με την εμφάνισή μου, τώρα όμως είναι δύσκολα τα πράγματα. Ευτυχώς, ένας καλός μου φίλος έχει μαγαζί με ρούχα και φροντίζει αυτός για μένα.

Θα κάνατε μπότοξ ή κάποια άλλη αισθητική επέμβαση;

Πριν από μερικά χρόνια, θα σου έλεγα «όχι» κατηγορηματικά. Τώρα όμως τα βλέπω λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μας βοηθάει να νιώθουμε καλά.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!