Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Απόστολος Μπόζος: Από την μοριακή βιολογία στο… μόντελινγκ! (ΦΩΤΟ)

Πτυχιούχος Βιολογίας στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Απόστολος Μπόζος τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε μεγάλο όμιλο εταιρειών υγείας στη Θεσσαλονίκη στον τομέα της ανοσοβιολογίας.

Παθιασμένος με τη δουλειά του, το όνειρό του είναι να βοηθήσει στην εξέλιξη των ερευνών για τον καρκίνο, από τον οποίο έχει χάσει δύο πολύ αγαπημένα του πρόσωπα. Και όλα αυτά δεν θα είχαν κανένα παράδοξο, αν ο ίδιος άνθρωπος δεν πρωταγωνιστούσε σε καμπάνια των Dsquared2 για τη σεζόν S/S 2016 και δεν ήταν το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας της ιταλικής εταιρείας εσωρούχων Castrelli, αλλά και της αλυσίδας Mango για τη σεζόν F/W ’14-’15.

Ο ίδιος ανατρέπει τα στερεότυπα και μιλάει για το πώς κατάφερε να παντρέψει τη μοριακή βιολογία με το μόντελινγκ.

Πώς αποφάσισες να σπουδάσεις αυτό το αντικείμενο;

«Από παιδί με γοήτευε η γενετική και έννοιες όπως το DNA, τα γονίδια και η κλωνοποίηση. Στην εφηβεία μου, δυστυχώς, έτυχε να χάσω και δυο πολύ σημαντικούς ανθρώπους από καρκίνο, κι αυτό ήταν ένας ακόμα λόγος να αποφασίσω να σπουδάσω ένα αντικείμενο στον τομέα της υγείας».
Ποιος είναι ο στόχος σου από τη στιγμή που ασχολήθηκες με τη μοριακή βιολογία;

«Η κλινική εφαρμογή είναι αυτό που νιώθω πως με αντιπροσωπεύει καλύτερα. Ασθένειες που μαστίζουν την εποχή, όπως ο καρκίνος, είναι στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων μου. Όχι μόνο η αντιμετώπιση, αλλά και η πρόληψή του είναι ένα πεδίο που θεωρώ ανεξάντλητο. Η έρευνα όμως απαιτεί χρηματοδότηση, πράγμα δύσκολο έως και ακατόρθωτο στη χώρα μας, ειδικά αυτή την περίοδο».
Πώς μπήκε το μόντελινγκ στη ζωή σου;

«Τυχαία και εντελώς ξαφνικά! Όλα ξεκίνησαν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, όπου υπήρξε ένα πρόβλημα με το διαβατήριό μου κατά τη διάρκεια του ελέγχου σε ένα ταξίδι που είχα κάνει. Καθυστέρησα τη διαδικασία επιβίβασης και κάποιοι άνθρωποι από το χώρο της μόδας που ταξίδευαν μαζί μου με πρόσεξαν. Με πλησίασαν, μου συστήθηκαν και στη συνέχεια μου πρότειναν συνεργασία. Στην αρχή μου φάνηκαν λίγο παράξενοι και αρνήθηκα. Πριν πω το ¨ναι¨, το επεξεργαζόμουν για μεγάλο διάστημα».

genetistis-people-156-1
Ένιωθες πάντα αυτοπεποίθηση με την εικόνα σου;

«Σε φυσιολογικά επίπεδα. Δεν περπατούσα στο δρόμο κάνοντας πασαρέλα, ούτε και πόζαρα στον περιπτερά όταν ζητούσα τσίχλες. Η αυτοπεποίθηση έχει να κάνει πιο πολύ με το χαρακτήρα μου παρά με την εικόνα μου. Δούλεψα λίγο παραπάνω με τον εαυτό μου όταν ήμουν πιτσιρικάς, τα βρήκαμε και τα συμφωνήσαμε, όπως συνηθίζω να λέω. Έκτοτε τα έχω καλά με μένα κι αυτό βγαίνει προς τα έξω!»

genetistis-people-156-2

Πηγή: People

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!