Στο εδώλιο για… χρέη η Δήμητρα Ματσούκα!

Τον Νοέμβριο του 2012 η ηθοποιός είχε καταδικαστεί ερήμην της για χρέη προς το Δημόσιο σε 18 μήνες φυλάκιση.

Λίγο πριν παρέλθει η ημερομηνία άσκησε έφεση περιμένοντας όλα αυτά τα χρόνια να εκδικαστεί. Η υπόθεση αφορούσε στη μη καταβολή φόρων εισοδήματος για τα έτη 2005 και 2006.

«Αισθάνομαι εκτεθειμένη και ταυτόχρονα βρίσκομαι σε αδιέξοδο», είχε δηλώσει η Δήμητρα Ματσούκα και πρόσθεσε:«Έχω φορολογηθεί για μεγάλα ποσά, ποσά που το κανάλι τότε τα είχε δώσει στον παραγωγό, αλλά ποτέ δεν τα πήρα… Πρόκειται για δουλειές που έχουν φορολογηθεί και εγώ δεν έχω πληρωθεί καθόλου. Ως εκ τούτου, δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω και στις υποχρεώσεις μου».

Πριν από λίγο καιρό σύμφωνα με το full life, εκδικαζόταν στο Εφετείο Αθηνών η υπόθεση της. Η Δήμητρα Ματσούκα βρισκόταν από νωρίς στον χώρο, γνωρίζοντας βέβαια ότι, λόγω απεργίας των δικηγόρων, το πιο πιθανόν ήταν να πάρει αναβολή. Η ίδια ήταν από τις πρώτες στην αίθουσα του δικαστηρίου περιμένοντας υπομονετικά να ακούσει το όνομα της. Τελικά, η υπόθεση, όπως και οι υπόλοιπες, πήρε αναστολή για μετά από έναν χρόνο, επιτείνοντας έτσι και την αγωνία της.

Όσον αφορά στο χρέος στο Δημόσιο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Δήμητρα Ματσούκα έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι της είναι ιδιαίτερα εύκολο να τις αποπληρώσει. Οι μηνιαίες δόσεις ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, με την κρίση που μαστίζει και στον χώρο της να δυσχεραίνουν την όποια καλή πρόθεση. Η ίδια δεν το κρύβει σε φίλους της ότι βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, αφού τα μοναδικά έσοδα της είναι από το θέατρο και το μεγαλύτερο διάστημα βρίσκεται εκτός σκηνής όπως πολλοί συνάδερφοι της.