Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Θανάσης Βασιλάκος: Από το μπάσκετ στο…τραγούδι!

 

 

Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ FREDDO

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και από τα 16 του άρχισε να τραγουδά. Προερχόμενος από μουσική οικογένεια, μιας και ο μπαμπάς του ασχολούνταν με το τραγούδι, δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να κάνει κάτι διαφορετικό. Βέβαια πριν τον κερδίσουν οι πίστες, τον διεκδικούσαν οι… μπασκέτες! Ένα ατύχημα όμως, του άλλαξε τελικά στην κυριολεξία τη ζωή.

Για 9 ολόκληρα χρόνια εμφανιζόταν σε μαγαζιά της συμπρωτεύουσας δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες ενώ τα τελευταία χρόνια είναι κάτοικος Αθηνών. Αυτή τη περίοδο εμφανίζεται στα «Μαμούνια» της Θεσσαλονίκης στο πλευρό του Χάρη Κωστόπουλου, ενώ κάνει εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Παράλληλα ετοιμάζει το νέο του τραγούδι ελπίζοντας να εντυπωσιάσει.

 

Σε ποια ηλικία άρχισες το τραγούδι;

«Νομίζω πως ξεκίνησα να τραγουδάω από τότε που ήμουνα στην κοιλιά της μητέρας μου, από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδάει. Κληρονόμησα το μικρόβιο λόγω ότι ο πατέρας μου ήταν τραγουδιστής»

Με τι ακούσματα μεγάλωσες;

«Μεγάλωσα με λαϊκά κυρίως ακούσματα όπως Καζαντζίδη, Διονυσίου, Αγγελόπουλο, Νταλάρα, Αλεξίου, Βαρδή»

Ο πατέρας σου ήταν τραγουδιστής. Πόσο σε επηρέασε  ώστε να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα;

«Ο πατέρας μου με έκανε να το αγαπήσω το τραγούδι και να γίνει η ζωή μου, το μεράκι μου, όμως δεν με πίεσε για να ακολουθήσω το επάγγελμα. Ίσα ίσα ήταν  επιφυλακτικός  γιατί ξέρει πως  είμαι πολύ ευαίσθητος. Και όπως μου έλεγε χρειάζεται πολύ γερό στομάχι»

Θυμάσαι τα  πρώτα σου χρήματα; Υπήρξε περίοδος που πέρασες δύσκολα οικονομικά;

«Δεν ήμασταν πλούσιοι, ούτε και φτωχοί. Αλλά μια οικογένεια η οποία περνούσαμε αξιοπρεπέστατα. Στερηθήκαμε αλλά ποτέ δε μας άρεσαν  υπερβολές και σπατάλες»

Μόνο ως τραγουδιστής έχεις δουλέψει;

«Παράλληλα με το τραγούδι, ενώ ήμουν μικρός έπαιζα μπάσκετ είτε κάτω από το σπίτι μου όπου είχα μπασκέτα, είτε σε γήπεδο. Έπαιζα και σε ομάδα όμως ένας τραυματισμός στη μέση μου, με έκανε να αφήσω και να αφοσιωθώ στο τραγούδι ολοκληρωτικά. Η αλήθεια είναι πως αν το ήθελα θα μπορούσα να συνεχίσω καθώς ήμουν στην Α ομάδα, όμως δεν θα ήμουν καλός και στα δύο. Και έτσι επέλεξα το τραγούδι»

Τραγουδούσες στις παρέες σου μικρός;

«Η αλήθεια είναι ότι στις  παρέες  μου δεν πολύτραγουδούσα γιατί  ντρεπόμουν, αλλά θυμάμαι πως έχω κάνει δυο φορες καντάδα σε δυο κορίτσια! Ήμουν ρομαντικός από μικρός! Είχα πάει κάτω από το σπίτι τους !»

basilakos 1

Είσαι ένας ωραίος άντρας! Ποια ήταν η μεγαλύτερη εκδήλωση θαυμασμού στο πρόσωπο σου;

«Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ακραία εκδήλωση θαυμασμού δεν έχω δει όμως μια περίοδο έβρισκα στο αυτοκίνητο μου για δυο τρεις μέρες χάρτινες καρδούλες, αρκουδάκια και τέτοια πράγματα τα οποία δεν έμαθα από ποια  κοπέλα ήταν! Όμως το αρκουδάκι το έχω ακόμα!»

 

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες. Με ποιον θα ήθελες να βρεθείς ξανά στην πίστα;

«Έχω συνεργαστεί με τον Βασίλη Καρρά, τον Νίκο  Βέρτη, τον Χρήστο Μενιδιάτη, την Πάολα, τον Χρήστο  Χολίδης και άλλους! Νιώθω  τυχερός, από όλους πήρα και κάτι και θα ήθελα να  συνεργαστώ και πάλι μαζί τους. Όπως υπάρχουν και πολλοί ακόμα που θα ‘θελα να ‘χα την τύχη να συνεργαστώ»

Σου έχει συμβεί κάποιο ατύχημα στην πίστα;

«Η αλήθεια είναι ότι έχω γίνει ρεζίλι! Μια φορά γλίστρησα γιατί  πάτησα ένα παπούτσι μιας κοπέλας που το είχε βγάλει στην πίστα, δεν το είδα και παραλίγο να χτυπήσω άσχημα. Άλλη μια φορά κάποιος που  χόρευε ζεϊμπέκικο, πάνω σε μια στροφή με χτύπησε  δυνατά στο πρόσωπο, άθελα του βεβαία, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα δόντι μου»

 

Ο χώρος  που διάλεξες είναι πολύ δύσκολος. Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσει;

«Πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολος χώρος, ψυχοφθόρος, αλλά η αγάπη μου γι’ αυτό που κάνω είναι τόσο μεγάλη που τα νικάει όλα αυτά. Η αλήθεια ότι σταμάτησα να τραγουδάω για πέντε μήνες μόνο όταν έχασα την μητέρα μου»

Ποια είναι τα σχέδια σου; Τι να περιμένουμε από σένα;

«Επιθυμία μου είναι μέσα από τα τραγούδια μου ο κόσμος να διασκεδάσει, να ξεχαστεί ,να θυμηθεί, να περάσει όμορφα. Στα πιο άμεσα σχέδιά μου λοιπόν είναι η κυκλοφορία του νέου μου τραγουδιού “Μαγευτηκα ” ενός άκρως χορευτικού τραγουδιού με την υπογραφή του πιο πετυχημένου δίδυμού της δισκογραφίας, του  Κυριάκου Παπαδόπουλου και σε στίχους  του Ηλία Φιλίππου από το νέο μου σπίτι  την cobalt music»

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!