Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πέτρος Κωστόπουλος: «Ένα διαζύγιο μετά από τόσα χρόνια είναι ένας ακρωτηριασμός»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος σε συνέντευξή του μίλησε για την ιδιότητα του ως πατέρας, ως σύζυγος αλλά και ως εκδότης παλιότερα, ο οποίος έχει κάνει την αυτοκριτική του και μιλάει χωρίς περιστροφές.

Ποιος σας έκανε τον άντρα που είστε σήμερα;

Ο πατέρας μου. Και η ίδια η ζωή. Ο πατέρας είναι εκείνος που μιλά πιο πολύ στο παιδί. Η μάνα τού δίνει αρχές και ο πατέρας πρότυπο. Απ’ εκεί και πέρα όμως το ποιος είμαι και πώς είμαι σήμερα με έκανε η ίδια η ζωή, οι επιλογές μου. Αισθητικές επιλογές, επιλογές γυναίκας, εργασιακές. Είμαι τυχερός γιατί διάλεξα μια δουλειά που μου ήταν πολύ ευχάριστη.

Είχατε όμως ξεκινήσει κάνοντας κάτι άλλο.

Είχα ξεκινήσει απ’ την πολιτική, ήμουν 5 χρόνια στέλεχος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν μου άρεσε και έφυγα. Πήγα εκεί που η ζωή ήταν πιο όμορφη, στα lifestyle περιοδικά. Η πολιτική ήταν μια βαρεμάρα ατελείωτη όπου οι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι να μη διαλέγουν ούτε την παρέα τους. Εγώ έκανα παρέα με όποιον ήθελα, καβαλούσα όποια μηχανή ήθελα, τσακωνόμουν και δεν μου έδινε κανένας σημασία.

Στα 62 σας, κάνοντας την αυτοκριτική σας, τι λάθη εντοπίζετε;

Όλοι κάνουμε λάθη. Το χειρότερο είναι που έβαλα όλη μου την ενέργεια και περιουσία, τα λεφτά μου και ό,τι πέτυχα όλα αυτά τα χρόνια για να σώσω ένα μαγαζί. Δεν κατάλαβα ότι η κρίση είναι τόσο βαθιά και ότι θα τα χάσω όλα. Έπρεπε να το είχα κόψει νωρίτερα, να είχα σταματήσει πιο πριν. Η κρίση στον Τύπο στην Ελλάδα ήταν και είναι τρομακτική. Ιδιαίτερα στα περιοδικά γιατί αυτά δεν ζούνε από κρατική διαφήμιση ή από δάνεια περίεργου τύπου. Ζουν απ’ τη διαφήμιση της αγοράς. Όταν η κατανάλωση καταβαραθρώθηκε, η διαφήμιση σε 2,5 χρόνια έπεσε 85%. Τότε τελειώσαμε. Έπρεπε να έχω δει το έργο λίγο καλύτερα, να ήμουν περισσότερο προστατευτικός απέναντι στην οικογένειά μου.

Σήμερα τι σας κάνει ευτυχισμένο;

Ευτυχία είναι τα παιδιά μου. Η κύρια πηγή είναι αυτή. Απ’ εκεί και έπειτα είναι στιγμές. Ευτυχισμένος θα είμαι και όταν νικήσει το βράδυ ο Ολυμπιακός. Ήμουν και ψες ευτυχισμένος που έφαγα σε μια ταβέρνα εκπληκτικά παϊδάκια. Είναι μικρές στιγμές. Η διαρκής ευτυχία είναι μόνο για τα ζώα. Επομένως, δεν υπάρχει άλλη εικόνα εκτός απ’ τα παιδιά μου που να με ευχαριστεί περισσότερο. Ούτε καν η Rihanna…

Υπήρξατε καλός πατέρας;

Νομίζω ναι, αυτό λέει τουλάχιστον η γυναίκα μου. Τώρα είμαι ακόμα καλύτερος πατέρας απ’ ό,τι πριν 18 χρόνια. Θα ήθελα να τα είχα δει περισσότερο γιατί μεγάλωσαν σφαίρα.

Ο έρωτας υπήρξε σαρωτικός στη ζωή σας;

Ναι. Μου αρέσει να ερωτεύομαι. Από μικρό παιδί αυτό έκανα και μου έκανε καλό. Και ευτυχώς οι γυναίκες στη ζωή μου, μου φέρθηκαν καλά.

Και εσείς σε αυτές;

Ελπίζω να ήμουν το ίδιο καλός. Ευτυχώς δεν μένω στην ώρα του χωρισμού που είναι το άσχημο. Δεν μένω σ’ αυτό…

Ακόμα και στη φάση του διαζυγίου το καταφέρατε αυτό;

Ένα διαζύγιο μετά από τόσα χρόνια είναι ένας ακρωτηριασμός. Και επειδή είναι μια σχέση που πάει χρόνια πίσω δεν μπορείς να μιλάς για τον άλλον άνθρωπο με κακία. Θέλει αξιοπρέπεια ο χωρισμός. Βλέπω ανθρώπους να χωρίζουν και στεναχωριέμαι. Λυπάμαι που αφήνουν το… κοινό να μπει ανάμεσά τους. Εμείς δεν το κάναμε ποτέ. Και για την αξιοπρέπεια των δυο μας και για τα παιδιά.

Πηγή: Omikron

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!