Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σταμάτης Γαρδέλης: «Βίωσα μία αλήθεια για την οποία δεν ήμουν έτοιμος»

Ο Σταμάτης Γαρδέλης σταμάτησε άραγε τον χρόνο εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετώπισε;

«Όχι. Ούτε και εγώ σταμάτησα το χρόνο. Ακόμα και όταν έχασα τον πατέρα μου, δεν ένιωσα την «απειλή» του χρόνου. Βίωσα μια αλήθεια για την οποία δεν ήμουν έτοιμος. Όπως συνέβη και με φίλους που αποχαιρέτησα πρόωρα». Λόγω των ναρκωτικών; «Δεν στάθηκα ποτέ σε αφορμές, αλλά στο τελικό αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα, όλοι είμαστε ο ανώτατος και ο κατώτατος εαυτός μας και προσπαθούμε να βρούμε τα όρια μας ανεβαίνοντας στα ύψη και κατεβαίνοντας στα βάθη»

Ποιο είναι το «χαμηλότερο σημείο» κατά τον ίδιο;

«Η ανατροπή μιας κύριας ηθικής αρχής ή απλώς η αναζήτηση μιας καινούργιας εμπειρίας. Το βάθος είναι ανάλογο με την καλλιέργεια του ανθρώπου. Γι’ αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί ένας φίλαθλος με έναν ποιητή. Ευτυχώς δεν υπήρξα ούτε φίλαθλος ούτε ποιητής. Γι’ αυτό και δεν πολιτεύτηκα όσες φορές κι αν μου ζητήθηκε στην πορεία των χρόνων από διάφορα πολιτικά κόμματα»

Όσο για το πολιτικό σύστημα είπε: «Πιστεύω αυτό που είπε ο Αριστοτέλης. Ότι το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης του κόσμου είναι η μοναρχία. Όταν ο μονάρχης υπερβαίνει σε αρετή. Το δεύτερο είναι η αριστοκρατία και το τρίτο είναι η πολιτεία. Πιστεύω στους φωτισμένους ηγέτες και ότι ο πολιτισμός μας πηγαίνει μπροστά με το κίνητρο του εγωισμού που εξασφαλίζει την πρόοδο. Αν δεν ήταν εγωιστής ο Μέγας Αλέξανδρος, δεν θα μπορούσε να διοικήσει τις στρατιές του», λέει στο Εγώ.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!