Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Θερμή υποδοχή για τη νικήτρια της Eurovision στο Κίεβο! (ΦΩΤΟ)

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το Κίεβο στη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, Tζαμάλα, κατά την επιστροφή της στην Ουκρανία.

Εκατοντάδες άνθρωποι συνάντησαν την τραγουδίστρια στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Μπορίσπολ με πολλούς με τις σημαίες ανά χείρας να φωνάζουν: «Η Κριμαία είναι η Ουκρανία».

Κρατώντας στην αγκαλιά της λουλούδια και χαιρετώντας τους θαυμαστές της η Τζαμάλα γιόρτασε μαζί τους τη νίκη της και  δήλωσε ότι «η ιστορία» και οι «οδύνες» της Ουκρανίας «ακούστηκαν».

Η Ουκρανή τραγουδίστρια κέρδισε τον 61ο μουσικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο «Globe Arena» της Στοκχόλμης με το τραγούδι «1944» το οποίο μιλά για τον εκτοπισμό των Τατάρων της Κριμαίας.

«Για εμένα αυτό σημαίνει ότι η ιστορία μου ακούστηκε, ότι η ιστορία των Τατάρων της Κριμαίας ακούστηκε, ότι η ιστορία της Ουκρανίας ακούστηκε, ότι οι οδύνες που ζήσαμε ακούστηκαν» είπε με δάκρυα στα μάτια η 32χρονη τραγουδίστρια.

Πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι,  κατήγγειλαν μια «πολιτική» κι όχι μουσική νίκη που επιτεύχθηκε σε βάρος του Ρώσου υποψηφίου, Σεργκέι Λαζάρεφ, φαβορί στα προγνωστικά, ο οποίος επιπλέον κατέλαβε την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των τηλεθεατών.

Crimean Tatar singer Susana Jamaladinova, known as Jamala, who won the Eurovision Song Contest, talks to the media during a welcoming ceremony upon her arrival at Boryspil International Airport outside Kiev, Ukraine, May 15, 2016. REUTERS/Roman Baluk

Resizer

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!