Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος στη Freddo: «Ούτε Ρούλα, ούτε Ελένη!…»

Του Νίκου Νικόλιζα- Εφημερίδα Freddo

Υπήρξε ένα από τα «είδωλα» της δεκαετίας του ΄80, που τα κοριτσόπουλα έκοβαν το πρόσωπό του από τα περιοδικά της εποχής και τα κολλούσαν πάνω από το προσκεφάλι τους… Φέτος ο Πάνος Μιχαλόπουλος, γίνεται 67 ετών έχοντας διαγράψει μια σπουδαία πορεία τόσο στο θέατρο και τον κινηματογράφο, όσο και στην τηλεόραση με πολλές και σπουδαίες συνεργασίες, αρχίζοντας από το «Λούνα Πάρκ» το 1974 και καταλήγοντας στην σειρά «Η ώρα η καλή» το 2007 που ουσιαστικά έκλεισε και ο μεγάλος κύκλος της πολυετούς καριέρας του. Η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Νίκος Σταυρίδης, ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Θανάσης Βέγγος, ο Νίκος Ρίζος  και τόσοι άλλοι κορυφαίοι ηθοποιοί και δημιουργοί τον είχαν ως επιλογή καθώς πέρα από την αδιαμφισβήτητη ομορφιά είναι και ταλαντούχος. Μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, τον γιο του και πλέον τα εγγόνια του, ο ηθοποιός μιλάει σπάνια δημοσίως. Σήμερα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ανοίγει την καρδιά του στη Freddo και μιλάει για όλους και για όλα. «Δεν με ενδιαφέρει ούτε να ξαναβγώ στο γυαλί, ούτε στο θέατρο. Άσε που δεν υπάρχει και θέατρο σήμερα» λέει με παράπονο, αναπολώντας τις εποχές που βρισκόταν στο πλευρό των ιερών τεράτων της υποκριτικής. «Οι προτάσεις που μου κάνουν, δεν με ενδιαφέρουν. Δεν έχουν σχέση με τον Πάνο Μιχαλόπουλο που εγώ έχω μέσα μου. Αποφεύγω τα πάντα. Χαίρομαι όταν περπατάω στο δρόμο και με πιάνουν μικροί και μεγάλοι και μου λένε «μεγαλώσαμε με σένα». Αυτή είναι η παρακαταθήκη μου. Τώρα, έχω τόσες πολλές ασχολίες με τα κτήματα που μου άφησε ο πατερούλης μου στην Καλαμάτα, που δεν βρίσκω κενές ώρες για να γευτώ την προσωπική μου ζωή».

«Οι άλλοι τα έφαγαν στα ζάρια…»

Ζώντας στο υπέροχο κτήμα του στην Παλλήνη, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, αποδεικνύει ότι είναι από μια άλλη πάστα καλλιτεχνών. Εκείνων που γαλουχήθηκαν με έργα του Κάρολου Κούν και συνεργάστηκαν με ογκόλιθους. Τα γκρίζα του μαλλιά, αποδεικνύουν πλέον την ωριμότητα ενός ηθοποιού που όπως ο ίδιος λέει πάλεψε μόνος του για να γίνει το όνομα που έγινε. «Ανέβηκα μόνος μου το «βουνό». Πάλεψα με νύχια και με δόντια. Πάντα με αξιοπρέπεια κατάφερα όσα κατάφερα» μας λέει ήρεμος, αντικρίζοντας από μακριά οτιδήποτε αφορά την δημοσιότητα. Τον ρωτάμε για την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Ο εκνευρισμός του, είναι διάχυτος. «Για αυτή την ερώτηση θα πρέπει να απευθυνθείτε στους ηθοποιούς που τα έφαγαν στα ζάρια, που καταχρέωσαν το δημόσιο με εκατομμύρια.  Έπαιρναν λεφτά για να πάνε διακοπές. Έπαιρναν λεφτά για να πάρουν αυτοκίνητο. Έπαιρναν λεφτά για οτιδήποτε αγοράζεται. Ο Μιχαλόπουλος λοιπόν δεν έχει χρεωθεί ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο. Δεν πήρα ποτέ δανεικά λεφτά. Και ξέρεις γιατί; Εγώ δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια. Ούτε από κανένα πλούσιο τζάκι. Σε χωριό μεγάλωσα, με μια υπέροχη φτωχική οικογένεια. Δεν υπήρξα ποτέ ο άνθρωπος που ζούσα την τρελή ζωή. Δεν πήγαινα σε πάρτι. Δεν έκανα καταχρήσεις. Περνούσα πάντα μια πολύ ήρεμη ζωή και ήξερα να διαχειριστώ την εικόνα μου και τα χρήματά μου. Είτε πολλά, είτε λίγα ήταν αυτά. Απλώς δεν έπεσα στην λούμπα, την εποχή που υπήρχε άφθονο χρήμα, να τα παίζω στα καζίνο, να έχω πάθη που άλλοι τα πλήρωναν ακριβά .Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που βρίζουν τώρα τον Τσίπρα, που παλιότερα έβριζαν τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου, όλοι αυτοί πρέπει να ερωτηθούν: κύριοι που τα πήγατε τα λεφτά που βγάλατε από το επάγγελμά σας και είναι πάρα πολλά; Γιατί λεφτά πήραμε όλοι και καλά, τις εποχές που η Ελλάδα ήταν ψηλά»!

«Δεν θέλω να δουλέψω…»

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ηθοποιού ήταν πριν από 5 χρόνια, σε μια εκδήλωση για ανάπηρα παιδιά, ενώ έδωσε μία και μοναδική συνέντευξη τα τελευταία 17 χρόνια! «Αποφεύγω κάθε είδους δημοσιότητα, γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτός ο τομέας πλέον. Δεν με ενδιαφέρει να δουλέψω στην τηλεόραση, ούτε και στο θέατρο όμως. Δεν υπάρχει και θέατρο για να δουλέψεις πια. Δυο αξιόλογα θέατρα έχει πλέον η Αθήνα. Τίποτα άλλο. Και αυτό που βλέπουμε είναι θέατρο του παραλόγου». Τον ρωτάμε αν είναι παράπονο αυτό που εκφράζει. «Όχι παράπονο. Για όνομα του θεού. Είναι η αλήθεια. Μου ζητάνε συνεχώς να παίξω. Υπάρχει όμως αξιόλογη σκηνή με σπουδαίους ηθοποιούς; Εγώ μεγάλωσα με την Βλαχοπούλου, με τον Μουστάκα, με τον Βέγγο, με τον Ρίζο, με τον Παπαγιαννόπουλο. Αυτοί μου λείπουν. Μου λείπουν πολύ και σπάει η καρδιά μου, όταν το σκέφτομαι. Ήταν κομμάτι της οικογένειάς μου». Η φωνή του λυγίζει. «Δεν μου λείπει ούτε το χειροκρότημα. Είμαι πολύ γεμάτος, έχω το γνώθι σ΄αυτόν και ξέρω πώς να διαχειριστώ την εικόνα μου. Και που λείπω από το θέατρο και την τηλεόραση τι έγινε δηλαδή; Θα καταστραφούν τα κανάλια χωρίς εμένα; Για όνομα του θεού. Ούτως ή άλλως σήριαλ δεν γυρίζονται. Εκπομπές, δεν γίνονται». Τον ρωτάμε αν βλέπει τηλεόραση και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα επέστρεφε; «Αυτό που σήμερα υπάρχει στην τηλεόραση, εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Μπορεί για άλλους να είναι τέλειο. Για μένα όμως… δεν υπάρχει». Κατά την διάρκεια της συνέντευξης πολλές φορές ο Πάνος Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα τηλεοπτικά κανάλια. «Όταν βλέπεις ότι το Mega έχει πρόβλημα, αντιλαμβάνεσαι που έχουμε φτάσει. Δεν ξέρω πως έφτασε εκεί, όμως έφτασε. Και εγώ στενοχωριέμαι, γιατί αυτό το κανάλι έχει προσφέρει πολλά στους Έλληνες». Τον ρωτάμε πως είναι δυνατόν ένας τηλεοπτικός κολλοσός στον οποίο είχε δουλέψει και ο ίδιος να έχει πέσει έξω, και το ανερχόμενο «E TV» να κάνει φαντασμαγορικά σόου με την Ρούλα Κορομηλά. Με σταματάει απότομα: «μη με βάζεις σε αυτό το λούκι. Ούτε είδα αυτές τις εκπομπές, ούτε και παρακολουθώ…» λέει. Του πετάμε σπόντα, αν βλέπει Ελένη Μενεγάκη. Γελάει δυνατά. «Όχι, ούτε Ελένη. Δεν βλέπω τέτοιες εκπομπές εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πάρα πολλά όμως. Γι΄ αυτό και δεν βγαίνω στις εκπομπές. Δεν έχω κάτι να τους πω».

«Δεν με τρομάζουν οι ρυτιδες…»

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Πάνος Μιχαλόπουλος, αν και υπήρξε είδωλο για το γυναικείο φύλλο και ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες της γενιάς του, δεν κάνει σύγκριση στα χρόνια της νιότης του με τις ρυτίδες που σήμερα έχει το πρόσωπό του. «Δεν κάνω καμία σύγκριση στον εαυτό μου. Πιστεύω ότι όποιος μεγαλώνει σωστά, είναι ήρεμος και βλέπει συνεχώς το πρόσωπό του στον καθρέφτη, δεν θα πέσει στην παγίδα της αυτοκαταστροφής. Δεν πρέπει να τρομάζεις με την εικόνα σου. Εγώ δεν τρόμαξα ποτέ με την εικόνα μου, γιατί δεν έχω υπαρξιακά προβλήματα. Ούτε με τα άσπρα μου πλέον μαλλιά έχω πρόβλημα. Απλά δεν τα βγάζω στη δημοσιότητα. Τα κρατάω για μένα και την οικογένειά μου».

«Ο Λαζόπουλος κάνει προπαγάνδα…»

Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, όταν ο Γιάννης Δαλιανίδης, έδωσε φιλί ζωή στο εμπορικό σινεμά, ο Πάνος Μιχαλόπουλος ήταν πρωταγωνιστής σε πάνω από 20 ταινίες, που έχουν αφήσει εποχή. «Τα τσακάλια», «Ένας κοντός θα μας σώσει», «Βασικά Καλησπέρα σας», «Ο ροζ γάτος», «Περάστε, φιλήστε, τελειώσατε», «Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος» είναι μερικές από αυτές. Εκτός από τον Πάνο Μιχαλόπουλο που ήταν ήδη φτασμένος, μια σειρά από νέα παιδιά έκαναν το ντεμπούτο τους. Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Στηβ και Τέτα Ντούζου. Τον ρωτάμε αν έχει επαφές με τους συναδέλφους του. «Με όσους εκτιμώ και αγαπώ, φυσικά και έχω. Υπάρχουν και πολλοί που δεν εκτιμώ καθόλου. Και μη με ρωτήσετε, γιατί θα αρχίσω να αραδιάζω» λέει γελώντας. Με τους προαναφερόμενους συμπρωταγωνιστές του, στις ταινίες; «Με αυτά τα παιδιά δεν είχα από τότε επαφές. Καθαρά επαγγελματική ήταν η σχέση μας. Εγώ ήμουν ένας ηθοποιός του θεάτρου. Τα παιδιά αυτά ούτε καν είχαν πάει σε σχολές. Απλά, τα είχε επιλέξει ο Δαλιανίδης από τις γειτονιές, από δω, από κει. Εγώ ήμουν ένας ηθοποιός που δούλευα με την Καρέζη, την Βλαχοπούλου, τον Μουστάκα… δεν κάναμε λοιπόν με τα παιδιά αυτά ποτέ παρέα». Στο τελείωμα της κουβέντας μας, μιλάμε για τις μεγάλες επιθεωρήσεις που ανέβαζαν τις περασμένες δεκαετίες σπουδαίοι ηθοποιοί οι οποίοι είχαν την δύναμη μέσα από την σάτιρα να ρίξουν κυβερνήσεις. «Σήμερα δεν υπάρχουν τέτοιες. Ούτε και ηθοποιοί με τέτοια δύναμη ονόματος που θα έφερναν τα πάνω κάτω. Θυμάμαι στο «Δελφινάριο» είχαμε ανεβάσει την επιθεώρηση «Σημιτιτανικός». Και αναφερόταν στον Σημίτη -για μένα ήταν ότι καλύτερο πέρασε από την Ελλάδα, και θα πρέπει να του ανάβουμε κερί που μας έβαλε στο ευρώ, ασχέτως αν λοξοδρομήσαμε σαν χώρα και το καράβι το πέταξαν οι επόμενοι στα βράχια- τότε με την επιθεώρηση αυτή, κουνήθηκε όλη η Ελλάδα. Περνούσε μηνύματα» ομολογεί. Τον ρωτάμε, για τον Λάκη Λαζόπουλο και το «Αλ τσαντίρι». Μας διακόπτει. «Δεν τον παρακολουθώ. Ο κ. Λαζόπουλος δεν κάνει σατιρική εκπομπή. Κάνει εκπομπή προπαγάνδας. Κάνει προπαγάνδα και προπαγανδίζει λάθος. Και αυτό το λάθος θα το πληρώσει. Γιατί άλλο σάτιρα και άλλο προπαγάνδα».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!