Ετεοκλής Παύλου:”Πολλές φορές έχω δει ανθρώπους στο αεροδρόμιο να ξεσπάνε σε γέλια γιατί χτυπάει το πρόσθετο μέλος μου”
Ετεοκλής Παύλου:”Πολλές φορές έχω δει ανθρώπους στο αεροδρόμιο να ξεσπάνε σε γέλια”. Σε μια από τις πιο ανθρώπινες στιγμές που έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση, ο Ετεοκλής Παύλου άνοιξε την καρδιά του το πρωί της Τετάρτης 28 Μαΐου στην εκπομπή “Breakfast@Star”. Ο παρουσιαστής και αθλητής περιέγραψε με συγκίνηση τις άβολες στιγμές που βιώνει συχνά στα αεροδρόμια, εξαιτίας της αναπηρίας του.
Ετεοκλής Παύλου:”Πολλές φορές έχω δει ανθρώπους στο αεροδρόμιο να ξεσπάνε σε γέλια”
Ο ίδιος, μιλώντας σε προσωπικό τόνο και χωρίς ίχνος πικρίας, αποκάλυψε ένα επαναλαμβανόμενο σκηνικό που τον φέρνει συχνά σε δύσκολη θέση.
«Κάθε φορά που περνάω από τον έλεγχο, το πρόσθετο μέλος μου χτυπάει στο μηχάνημα – είναι αναμενόμενο, το ξέρω. Κατανοώ απόλυτα κάποιον που μπορεί να γυρίσει και να με κοιτάξει. Το θεωρώ φυσιολογικό. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, και πραγματικά με ξεπερνά, είναι οι άνθρωποι που γελάνε», είπε εμφανώς συγκινημένος.
Η άβολη διαδικασία και το “καμπανάκι”
Περιγράφοντας το πώς εξελίσσεται ο σωματικός έλεγχος, ο Ετεοκλής ανέφερε:
«Έχω βρεθεί πολλές φορές να με συνοδεύουν σε ξεχωριστό δωμάτιο για να αφαιρέσω το πρόσθετο μέλος. Είναι απολύτως λογικό για λόγους ασφάλειας. Όμως, μου έχει τύχει να μου ζητηθεί να το βγάλω ενώ είμαι ακόμα όρθιος. Εκείνη τη στιγμή δυσκολεύομαι να σταθώ. Είναι κάτι πολύ άβολο και το νιώθεις σε όλο σου το σώμα – όχι μόνο στο πόδι σου.»
Ο παρουσιαστής και αθλητής τονίζει ότι το πιο δύσκολο κομμάτι δεν είναι η ίδια η διαδικασία, αλλά τα βλέμματα και, κυρίως, η χλεύη που ενίοτε δέχεται από αγνώστους.
«Το βλέμμα το κατανοείς. Χτυπάει το καμπανάκι, ακούγεται ένας ήχος – είναι αναμενόμενο να τραβήξει την προσοχή. Αλλά το γέλιο… αυτό δεν το έχω ερμηνεύσει ακόμα. Και μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, όχι για μεμονωμένες περιπτώσεις. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι αστείο βρίσκουν.»
Τα λόγια του Ετεοκλή Παύλου, ειπωμένα με τόση απλότητα και χωρίς διάθεση καταγγελίας, αποτέλεσαν έναν καθρέφτη για τη συμπεριφορά που μπορεί να συναντήσει ένας άνθρωπος με αναπηρία στην καθημερινότητά του – ακόμη και το 2025.
Το μήνυμά του ήταν σαφές: δεν ζητά λύπηση, ούτε προσοχή – ζητά σεβασμό.
«Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τι σημαίνει να έχεις πρόσθετο μέλος. Αλλά είναι όλοι υπεύθυνοι για το πώς φέρονται σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουν. Ένα βλέμμα ίσως σε φέρει σε δύσκολη θέση. Ένα γέλιο όμως, μπορεί να σε πληγώσει πολύ περισσότερο.»
Όλα τα viral video εδώ.