Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μόνο στη Freddo: Ξανά μαζί Ελένη-Λάτσιος! Έτοιμοι για… συγκατοίκηση μετά από έξι χρόνια

 

Των Αλέξανδρου Γεωργουλόπουλου, Αρη Δρόσου – Εφημερίδα Freddo

 

Τα σενάρια που γράφει η ίδια η ζωή ξεπερνούν σε φαντασία ακόμη και το πιο ακριβοπληρωμένο συγγραφέα του Χόλλυγουντ. Κι αν αυτή η φράση ακούγεται… κλισέ, για την Ελένη Μενεγάκη και τον Γιάννη Λάτσιο, είναι πραγματικότητα αφού πλέον βρίσκονται , όπως η Freddo αποκαλύπτει  ένα βήμα πριν τη… συγκατοίκηση κάτω από την ίδια επαγγελματική στέγη! Οι πρώην σύζυγοι μετά το πολύκροτο διαζύγιό τους αλλά και τις εκατέρωθεν διεκδικήσεις που ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί πλήρως από την ελληνική δικαιοσύνη, θα κληθούν να αποδείξουν αφενός το επίπεδο της μετά το χωρισμό σχέσης τους κι αφετέρου τον ούτως ή άλλως αναγνωρισμένο επαγγελματισμό τους. Ο Γιάννης Λάτσιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, δέχθηκε και συζητά σημαντική πρόταση συνεργασίας με τον Alpha ενόψη του σχεδιασμού της νέας τηλεοπτικής σεζόν που θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού αδειοδότησης των καναλιών. Στο ίδιο κανάλι όχι μόνο παραμένει αλλά και ανανέωσε σε συμβόλαιο-μαμούθ διάρκειας τεσσάρων ετών η Eλένη Mενεγάκη, με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού ρεπορτάζ να θέλουν να αναλαμβάνει ακόμη και χρέη σύμβουλου προγράμματος στο νέο σχεδιασμό. Δηλαδή, το πρώην ζευγάρι στη ζωή θα ενωθεί στην καριέρα με κοινό σκοπό την ενδυνάμωση του τηλεοπτικού προγράμματος του Alpha!

90490_0

Η είδηση για την πρόταση που δέχθηκε ο ισχυρός τηλεοπτικός παράγοντας από τον Alpha, άρχισε να κυκλοφορεί δειλά δειλά σε στενό δημοσιογραφικό κύκλο στις αρχές της εβδομάδας. Μάλιστα αρχικά, οι πληροφορίες ήθελαν τον Γιάννη Λάτσιο να απορρίπτει την πρόταση καθώς σύμφωνα πάντα με τις πηγές, εξέταζε την πιθανότητα συνεργασίας με την εταιρία παραγωγής που έφτιαξε στη χώρα μας ο τούρκος καναλάρχης Αλί Ακούν Ιλιτζαλί.  Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας ίδρυσε στην Ελλάδα την «Acun Medya», ανώνυμη εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, με τη συνδρομή του Άγγελου Χριστόπουλου, πρώην ιδιοκτήτη των studio ATA και μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ. Για τις ανάγκες μάλιστα αυτής της εταιρίας νοικιάστηκαν τρεις όροφοι σε κτίριο στο Μαρούσι, από τους οποίους χρησιμοποιείται ήδη ένας ως «στρατηγείο» προετοιμασίας ακόμη και του φακέλου για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας.

Οι πληροφορίες για πρόταση του τούρκου καναλάρχη στον Γιάννη Λάτσιο, είχαν δει το φως της δημοσιότητας και πριν την ίδρυση της εταιρείας του στην Αθήνα. Τότε ο ίδιος ο Γιάννης Λάτσιος είχε διαψεύσει μέσω της Freddo τα όσα είχαν γραφτεί στο διαδίκτυο. Ωστόσο, άνθρωποι από την τηλεοπτική «πιάτσα» υποστηρίζουν ότι τότε όντως δεν είχε συγκεκριμενοποιηθεί η πρόταση, κάτι που έγινε τώρα που ο τούρκος ίδρυσε την εταιρία του στη χώρα μας. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ήρθε ο Alpha να ..διεκδικήσει το τηλεοπτικό στέλεχος για λογαριασμό του. Μοναδικό «αγκάθι» για να προχωρήσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στο κανάλι και τον Γιάννη Λάτσιο, φέρεται να ήταν η …Ελένη Μενεγάκη όχι όμως ηθελημένα.  Οι επικεφαλής του σταθμού απλώς δεν ήθελαν να φέρουν σε δύσκολη θέση την υπ αριθμόν ένα παρουσιάστρια του καναλιού τους τη στιγμή μάλιστα που με το  νέο της συμβόλαιο την έχουν αναβαθμίσει.  Έτσι, οι πληροφορίες της Freddo λένε ότι για την πρόταση συνεργασίας του Λάτσιου με το κανάλι, πρώτα ενημερώθηκε η… πρώην σύζυγός του. Κι από τη στιγμή που οι συζητήσεις προχωρούν, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η παρουσιάστρια δεν έφερε αντιρρήσεις στην πρόθεση του σταθμού.

menegakieleni

Ο ίδιος ο Γιάννης Λάτσιος δεν έχει ωστόσο απαντήσει οριστικά στην πρόταση που του έγινε. Μαθαίνουμε ότι επαγγελματικά τουλάχιστον, τα όσα του προτείνει ο Alpha είναι εξαιρετικά σημαντικά κι ενδιαφέροντα, με διακριτούς ρόλους και σαφές πεδίο που δεν θα μπλέκεται με την επιτυχημένη παρουσία και δράση του Κώστα Σούσουλα, που ουσιαστικά έστησε το πρόγραμμα του καναλιού την τελευταία σεζόν.

Η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος είχαν χωρίσει… επαγγελματικά, πριν από το διαζύγιό τους. Ο ικανός παράγοντας μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών και η καταξιωμένη παρουσιάστρια, εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια της κοινής τους ζωής σε διαφορετικούς σταθμούς. Ωστόσο η συνεργασία τους που άρχισε από την χρυσή εποχή του «Πρωινού Καφέ» στον ΑΝΤ1 το 1994, απασχόλησε παράλληλα και με την προσωπική τους ζωή τα media και στη συνέχεια. Πολλοί έγραφαν για τη «γέφυρα» που στήθηκε για τη μεταγραφή της Ελένης στον Alpha το 2008 καθώς είχε προηγηθεί εκείνη του πρώην συζύγου της στην Κάντζα, και τότε γράφονταν σενάρια που τον ήθελαν σε… μυστική  αποστολή, για να την πείσει. Σε ό,τι αφορά τις «μεταγραφές» στον Alpha, τότε έμοιαζαν με οικογενειακή υπόθεση, αφού και η Αγλαϊα Λάτσιου, αδελφή του Γιάννη,  απορροφήθηκε στην ομάδα της «Ελένης».

Η αξιόλογη πορεία του Γιάννη Λάτσιου άρχισε το 1979 από τον κινηματογράφο που υπήρξε διευθυντής παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και στη συνέχεια executive producer σε διάφορες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε Ελλάδα και το  εξωτερικό. Το 1994 τον βρίσκει στο Mega όπου μαζί με τον Τζόνι Καλημέρη καθιερώνουν το κανάλι στην κορυφή της τηλεθέασης. Μετά από  λίγο ο Γιάννης Λάτσιος παίρνει μεταγραφή για τον ΑΝΤ1 όπου κατευθύνει το σταθμό με απόλυτη μαεστρία στην πρώτη θέση. Εκεί γνωρίζεται κι ερωτεύεται την Ελένη Μενεγάκη. Το 2001, θα παντρευτούν και θα αποκτήσουν μαζί τρία παιδιά, με την πολύκροτη σχέση τους να καταλήγει σε διαζύγιο, το 2010. Στο μεταξύ, έχει προηγηθεί το 2004 η μετακίνηση του Λάτσιου στον Alpha, όπου τον ακολουθεί μετά από λίγο και η γυναίκα του Ελένη Μενεγάκη, αλλάζοντας τις ισορροπίες στην πρωινή ζώνη.

 

Όταν τον σταθμό αναλαμβάνουν οι Γερμανοί του RTL, ο Γιάννης Λάτσιος επιστρέφει στον ΑΝΤ1 όμως, αυτή τη φορά δεν τον ακολουθεί η Ελένη Μενεγάκη. Ο Γιάννης Λάτσιος έφερε ξανά στην κορυφή τον ΑΝΤ1 μέχρι και το 2015 όταν και αποχώρησε. Τον τελευταίο χρόνο ο ίδιος επέλεξε να κάνει πολλά ταξίδια αλλά και να σκεφτεί όπως φαίνεται πλέον πολύ σοβαρά την τηλεοπτική του επιστροφή κάτω από την ίδια «στέγη» με την πρώην σύζυγό του…

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!