Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μίκι Ρουρκ: Η τρομακτική μεταμόρφωση ενός γόη

Μίκι Ρουρκ: Η τρομακτική μεταμόρφωση ενός γόη. Η τελευταία εμφάνιση του σταρ των 80s μας θύμισε τα διαφορετικά πρόσωπά του στο πέρασμα των χρόνων

Μίκι Ρουρκ: Η τρομακτική μεταμόρφωση ενός γόη. Ο Μίκι Ρουρκ, στα 72 του πλέον χρόνια, ξάφνιασε με την εμφάνισή του λίγες ώρες πριν μπει στο σπίτι του «Celebrity Big Brother». Ο θρυλικός σταρ των 80s εθεάθη στο Λονδίνο φορώντας περούκα και απολαμβάνοντας ένα τελευταίο δείπνο με τους φίλους του, πριν ξεκινήσει η συμμετοχή του στο πολυαναμενόμενο ριάλιτι.

Μίκι Ρουρκ: Η τρομακτική μεταμόρφωση ενός γόη

 

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός, που έγινε γνωστός από ταινίες όπως το «9 ½ εβδομάδες» και «Ο παλαιστής», είναι ο τελευταίος που υπέγραψε για το σόου, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 7 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 του μήνα. Φυσικά, η αμοιβή του είναι ανάλογη της φήμης του και ανέρχεται σε ένα υψηλό, εξαψήφιο ποσό. Τι κι αν ο άλλοτε γοητευτικός σταρ των 80s έχει πλέον μεταμορφωθεί ολοκληρωτικά; Η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται περίπου στα 5 εκατ. δολάρια, αφού ουδείς έχει αμφισβητήσει το υποκριτικό του ταλέντο. Η δραματική αλλαγή στην εμφάνισή του οφείλεται σε σειρά πλαστικών επεμβάσεων, τις οποίες -όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος- έκανε με σκοπό να διορθώσει σοβαρές βλάβες και παραμορφώσεις που υπέστη κατά τη σύντομη αλλά έντονη καριέρα του στο επαγγελματικό μποξ.

Είναι κουρελιασμένος, με πρόσωπο παραμορφωμένο από το μποξ, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, τις πλαστικές και τους δαίμονες του μυαλού του. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να στέκεται όρθιος. Γιατί φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να ρίξει νοκ άουτ τον άνθρωπο που υπήρξε κάποτε ο πιο ωραίος και σέξι ηθοποιός του πλανήτη.

Από την κορυφή στον πάτο

Το ταξίδι του στο Χόλιγουντ ήταν πολύ μακρύ. Από εντελώς άγνωστος έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου και μετά πάλι «κανένας». Ο Μίκι Ρουρκ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1952. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένειά του όταν εκείνος ήταν έξι ετών. Λίγο αργότερα, η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε τον Γιούτζιν Άντις, έναν αστυνομικό, και η οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Νότια Φλόριντα. Ο Μίκι ισχυρίζεται ότι ο Άντις κακοποιούσε επανειλημμένα αυτόν και τον αδελφό του, Τζόι, ενώ μεγάλωναν. Τότε φυτεύτηκε στο μυαλό του ο πρώτος σπόρος της αιώνιας ντροπής. Και χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη ζωή για να συγχωρήσει τον εαυτό του που δεν αντιστάθηκε στον άντρα τον οποίο αναγκάστηκε να αποκαλεί «μπαμπά».

Άρχισε να ασκείται στην πυγμαχία στα 12 χρόνια του, για να μάθει να υπερασπίζεται τον εαυτό του και για να μπορεί να αντιστέκεται στο μεγαλόσωμο κακό πατριό του. Ήταν ο δικός του τρόπος να αντιδράσει στην κακοποίηση που είχε υποστεί ως παιδί. «Ένιωθα μεγάλη ντροπή. Σκέφτηκα ότι ήταν πιο αντρίκιο να βγάλω αυτή την ντροπή σαν θυμό. Και τον έβγαζα σε όλους τους άλλους. Ξεκίνησε πριν από την υποκριτική», έχει ομολογήσει σε συνέντευξή του. Στην εφηβεία του ο Ρουρκ κέρδισε 20 από τους 26 αγώνες που έδωσε, τους 17 με νοκ άουτ.

1989

 

1991

 

Μίκι Ρουρκ: Η τρομακτική μεταμόρφωση ενός γόη
1995

 

Μίκι Ρουρκ: Η τρομακτική μεταμόρφωση ενός γόη
1998

 

Μίκι Ρουρκ: Η τρομακτική μεταμόρφωση ενός γόη
2009

 

2011

 

Μίκι Ρουρκ: Η τρομακτική μεταμόρφωση ενός γόη
2014

 

Μίκι Ρουρκ: Η τρομακτική μεταμόρφωση ενός γόη
2015

 

Μίκι Ρουρκ: Η τρομακτική μεταμόρφωση ενός γόη
2018

 

 

Η στροφή του στην υποκριτική ήταν τυχαία. Ένας φίλος του στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι τού μίλησε για το έργο που σκηνοθετούσε, την «Υψηλή Εποπτεία» του Ζαν Ζενέ, λέγοντας πως ο τύπος που θα έπαιζε το ρόλο του Πρασινομάτη είχε εξαφανιστεί. Ο Μίκι Ρουρκ πήρε το ρόλο και ερωτεύτηκε την υποκριτική. Στη συνέχεια πήγε στη Νέα Υόρκη και για πολλά χρόνια έκανε μικροδουλειές και παράλληλα μαθήματα υποκριτικής. Στην πρώτη του οντισιόν στο Actors Studio έπαιξε σε μια σκηνή πατέρα-γιου, μετά την οποία ο Ελία Καζάν (ένας από τους ιδρυτές της διάσημης δραματικής σχολής) δήλωσε ότι ήταν ό,τι καλύτερο είχε δει σε οντισιόν σε 30 χρόνια.

Χάρη στο μεγάλο ταλέντο και την παρουσία του, ο Μίκι Ρουρκ κέρδισε αμέσως φήμη και θαυμασμό. Ωστόσο, δεν γελούσε στις πρώτες ταινίες του. Ο λόγος; Είχε χάσει μερικά δόντια όταν ήταν παιδί και χαμογελούσε μόνο με το στόμα κλειστό! Η ηθοποιία τον βοήθησε να γεμίσει το κενό που είχε αφήσει στη ζωή του η πυγμαχία. Έγινε και πάλι κάποιος, σταρ, απέκτησε σεβασμό, πολλά χρήματα και δημοτικότητα, αλλά η ανασφάλειά του ήταν αναμφισβήτητη. Συχνά πλακωνόταν στο ξύλο στους δρόμους, συνελήφθη γιατί χτύπησε την τότε σύζυγό του Κάρε Ότις, ενώ κατηγορήθηκε και για αντίσταση σε αστυνομικούς που προσπάθησαν κάποτε να τον συλλάβουν.

Ο έλεγχος χάθηκε

Αυτές οι συμπεριφορές δεν τον βοήθησαν να παραμείνει στην κινηματογραφική βιομηχανία για πολύ καιρό. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Ρουρκ εγκατέλειψε την υποκριτική και πήρε το δρόμο της αυτοκαταστροφής. Το Χόλιγουντ είχε τελειώσει μαζί του. Ήταν καταστροφικός, εξαιρετικά επιθετικός, καθόλου συνεργάσιμος, έχοντας κόψει όλες τις γέφυρες για ποιοτική δουλειά – πλέον έβρισκε ρόλους μόνο για τα χρήματα. Το 1991 επέστρεψε στο μποξ. Σε ηλικία 39 ετών, καμένο χαρτί του Χόλιγουντ, ήθελε να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στο άθλημα. Συνέχισε να μάχεται στο ρινγκ, ελπίζοντας ότι κάπου στο δρόμο θα έβρισκε αυτό που ζητούσε. Ο σκληρός άντρας που ήθελε να γίνει από παιδί είχε τώρα την ευκαιρία να έρθει πραγματικά στην επιφάνεια. Όμως, κατέστρεφε τη ζωή του, χάνοντας σταθερά τον έλεγχο. Έπινε υπερβολικά, εξαρτιόταν από την ηρωίνη και έκανε παρέα με σκοτεινές προσωπικότητες, όπως ο Τζον Γκότι, το αφεντικό της ιταλοαμερικανικής μαφίας.

Ωστόσο, η αξιοσέβαστη καριέρα του στο μποξ σταμάτησε σύντομα εξαιτίας της διάσεισης που υπέστη πολλές φορές, με συνέπεια πολύ σοβαρές ζημιές.

Το 1994, οι σύμβουλοι και οι γιατροί είπαν στον Ρουρκ ότι, αν δεν ήθελε να διακινδυνεύσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, έπρεπε να αποσυρθεί. Έτσι, αν και ποτέ δεν κέρδισε τον αγώνα των ονείρων του για τον παγκόσμιο τίτλο, αποσύρθηκε, αλλά μόλις κρέμασε τα γάντια, το σώμα και το πρόσωπό του καταστράφηκαν.

«Μου ράγισε η μύτη δύο φορές. Είχα πέντε εγχειρήσεις στη μύτη μου και μία σε ένα σπασμένο ζυγωματικό. Έπρεπε να αφαιρέσω χόνδρο από το αυτί μου για να ξαναφτιάξω τη μύτη μου και να κάνω μερικές επεμβάσεις για να βγάλω έξω τον χόνδρο, επειδή ο ουλώδης ιστός δεν επουλωνόταν σωστά. Αυτή ήταν μια από τις πιο επώδυνες επεμβάσεις, αλλά το χειρότερο ήταν οι αιμορροΐδες», έχει πει!

Χωρίς άλλη επιλογή, ο Μίκι αποφάσισε να επιστρέψει στην υποκριτική. Για να διορθώσει όμως τις παραμορφώσεις του, υποβλήθηκε σε αρκετές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά επέλεξε το «λάθος άνθρωπο». Το άλλοτε όμορφο, αγορίστικο πρόσωπό του έγινε πρησμένο, αφύσικο και αγνώριστο, εντείνοντας την αίσθηση της ντροπής και της ανασφάλειας που κουβαλούσε σε όλη τη ζωή του.

Το 1998, η Κάρε Ότις, ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, τον χώρισε ύστερα από έξι χρόνια ταραχώδους γάμου. Και τότε άρχισε για τον Μίκι μια δωδεκάχρονη περίοδος μοναξιάς, που σχεδόν τον σκότωσε. Τα τρία πιο αγαπημένα του πρόσωπα, ο αδελφός του (αρρώστησε από καρκίνο στα δεκαεπτά του και πέθανε τέσσερα χρόνια αργότερα στην αγκαλιά του), η γιαγιά του και η πρώην σύζυγός του δεν ήταν πια κοντά του: «Δεν είχα πραγματικούς φίλους. Συναντούσα μερικά κορίτσια, κυρίως Ρωσίδες στριπτιζέζ, αλλά δεν έψαχνα για κοπέλα. Σοκαρίστηκα αρκετά όταν έμαθα ότι είναι ΟΚ να είσαι μόνος».

 

Η επιστροφή

Ο Μίκι Ρουρκ ξαναβρήκε την ταυτότητά του ως ηθοποιός και επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με τον «Παλαιστή» (2008). Ο Ντάρεν Αρονόφσκι τού έδωσε πρόθυμα την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του με τον (σχεδόν αυτοβιογραφικό) ρόλο του Ράντι «The Ram» Ρόμπινσον, που μας θυμίζει όλα τα λάθος βήματα που είχε κάνει ο ίδιος ο Ρουρκ στη ζωή και την καριέρα του.

Σε ηλικία 58 ετών, τo 2010, ήταν πλέον πρόθυμος να εξερευνήσει τα σκοτεινά μέρη του μυαλού του που απέφευγε για χρόνια. Και η ερμηνεία του, απαλλαγμένη από κάθε δυνατή φανφάρα, του χάρισε μία Χρυσή Σφαίρα και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ. Φαινόταν ότι είχε βρει επιτέλους τη λύτρωση και ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή. Μετά την επιτυχία του «Παλαιστή», του προσφέρθηκαν πολλές ευκαιρίες… Κάτι που όμως δεν κράτησε πολύ. Επιτέθηκε στη Marvel, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της ερμηνείας του, ως κακός Ιβάν Βάνκο στο «Iron Man 2» (2010), πετάχτηκε στα σκουπίδια στο μοντάζ. Ομοίως, αποκήρυξε τους περισσότερους από τους υπόλοιπους ρόλους του σε ταινίες, όπως το «13» και ο «Άγγελος του πάθους», και είπε ότι έπαιξε στους «Αναλώσιμους» μόνο για χάρη του Σιλβέστερ Σταλόνε, γιατί ήταν ένας από τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να γυρίσει στα κινηματογραφικά πλατό. Έτσι, το Χόλιγουντ δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για να τον πετάξει και πάλι έξω από τους κόλπους του.

Ωστόσο, η φυσική εμφάνιση του Ρουρκ, συμπεριλαμβανομένων των επεμβάσεων στο πρόσωπο και της μυώδους σωματικής του διάπλασης, την οποία αρέσκεται να επιδεικνύει φορώντας ανοιχτό πουκάμισο ή στενά μπλουζάκια, τον δυσκόλευαν να παίξει συγκεκριμένους ρόλους. Ιδιαίτερα το πρόσωπό του έφερε τα σημάδια των προηγούμενων «μαχών» του – με το νυστέρι. Όπως το 2017, όπου σε μια εικόνα στο Instagram πρόσθεσε λεζάντα: «Τώρα είμαι ξανά όμορφος. Ακόμα μία μένει…», ενώ φορούσε επιδέσμους και έδειχνε την τελευταία του(;) χειρουργική επέμβαση.

Παρά τις συνεχείς μεταμορφώσεις του, ο Μίκι Ρουρκ συνεχίζει να εργάζεται στο Χόλιγουντ. Οι υποκριτικές ικανότητές του φαίνεται ότι κυριάρχησαν επί των τεράστιων αλλαγών στο πρόσωπό του από τότε που άρχισε να παίζει στη μεγάλη οθόνη στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και δεν φαίνεται να (ξανα)χάνεται από το δρόμο της υποκριτικής.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!