Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η συγκίνηση του Προκόπη Παυλόπουλου στη βάφτιση της εγγονής του (ΦΩΤΟ)

Του Δημήτρη Κουνιά-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

O βυζαντινός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στη μεσσηνιακή Μάνη το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα είχε υψηλές επισκέψεις για μια βάπτιση σε πολύ κλειστό κύκλο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, Σίσσυ, χαμογελαστοί και ιδιαίτερα συγκινημένοι, ήταν παρόντες στα βαφτίσια της εγγονής τους, θυγατέρας του γιου τους, Βασίλη Παυλόπουλου, και της Τζίνας Κόφα.

Οι προσκεκλημένοι ήταν μόλις μερικές δεκάδες, καθώς ο Β. Παυλόπουλος, πετυχημένος μάχιμος δικηγόρος, αποφεύγει συστηματικά τη δημοσιότητα στις οικογενειακές του στιγμές. Προτίμησε να προσκαλέσει μερικούς καλούς προσωπικούς του φίλους και τις οικογένειές τους και απέφυγε τις προσκλήσεις «επισήμων».

Ο μοναδικός από τους λεγόμενους «επώνυμους» ήταν ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος συνδέεται με πολύχρονη, προσωπική φιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι νονές της μικρής Ευαγγελίας (αυτό το όνομα πήρε η νεοφώτιστη) ήταν δύο πανέμορφα, δίδυμα δωδεκάχρονα κορίτσια από τον στενό φιλικό κύκλο της οικογένειας του πατέρα της.

Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική, καθώς ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα είναι ονομαστός στην περιοχή για το εντυπωσιακό πολυώροφο κωδωνοστάσιό του, με τα υπέροχα λιθανάγλυφα, και είναι ιδιαίτερα επιβλητικός στην απλότητά του. Οσο για την Καρδαµύλη, είναι χτισµένη µέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, που «κατρακυλά» από τις πλαγιές των λόφων στους πρόποδες του βορειοδυτικού Ταϋγέτου. Λόγω όλων αυτών των στοιχείων η περιοχή της Καρδαµύλης έχει κηρυχθεί από το 1980 τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορικός τόπος.

Μετά το Μυστήριο ακολούθησε ένα παραδοσιακό τραπέζι σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου οι προσκεκλημένοι ήταν όσοι έδωσαν το «παρών» στο Μυστήριο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος αγκάλιασε πολλές φορές στοργικά την εγγονή του και καμάρωνε τόσο γι’ αυτή όσο και για τις υπόλοιπες τέσσερις εγγονές από τις κόρες του, Ζωή και Μαρία. Μάλιστα, σύντομα αναμένονται και τα βαφτίσια μίας ακόμα από τις πέντε «εγγόνες του», όπως ο ίδιος συνηθίζει να τις αποκαλεί. Το ίδιο χαμογελαστή και περήφανη ήταν η σύζυγός του, που καμάρωνε παιδιά και εγγόνια σε όλη τη διάρκεια του Μυστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της ημέρας που έγιναν τα βαφτίσια της Ευαγγελίας ο κ. Παυλόπουλος είχε επισκεφθεί το Μουζάκι της Καρδίτσας, ενώ την επομένη ταξίδεψε έως το Αργος, όπου ήταν προσκεκλημένος του δήμου.

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Η περιοχή της μεσσηνιακής Μάνης είναι ιδιαίτερα αγαπημένη για την οικογένεια Παυλόπουλου.

Ο γάμος του Βασίλη Παυλόπουλου με την Τζίνα Κόφα είχε γίνει τον Ιούλιο του 2014 σε εκκλησία στην παραθαλάσσια Βέργα. Μάλιστα, τότε είχαν δώσει το «παρών» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του, Νατάσα. Οι στενοί δεσμοί που έχει η οικογένεια με τη Μεσσηνία φαίνεται και από το γεγονός ότι την επισκέπτονται αρκετά συχνά, είτε για διακοπές είτε για να συναντήσουν συγγενείς.

Ο 40χρονος Βασίλης έδειξε από μικρός ότι ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, αλλά και της μητέρας του στη νομική επιστήμη. Γεννημένος το 1976 στο Παρίσι, όπου ζούσαν οι γονείς του τα πρώτα χρόνια μετά τον γάμο τους, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Aix-en-Provence, από το οποίο αργότερα έλαβε και το μεταπτυχιακό του, και εν συνεχεία στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την αποφοίτησή του εντάχθηκε στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του, στο οποίο επικεφαλής είναι εδώ και χρόνια η μητέρα του, ειδικευόμενος στον τομέα του Δημοσίου Δικαίου. Στη συνέχεια συμμετείχε ως μέλος στην επιτροπή σύνταξης του νομικού περιοδικού «Εφημερίδα Διοικητικού Δικαίου», ενώ από το 2003 δραστηριοποιείται έντονα στο πλαίσιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, διεκδικώντας την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η εντυπωσιακή σύζυγός του ανήκει εδώ και χρόνια στον στενό φιλικό κύκλο της οικογένειας Παυλόπουλου. Η Τζίνα Κόφα, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, είναι από το 2009 κουμπάρα της νηπιαγωγού κόρης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ζωής, αφού έχει βαφτίσει το πρώτο της παιδί. Από τότε, όπως λένε πρόσωπα που γνωρίζουν τον γιο του κ. Παυλόπουλου, ξεκίνησε ένα δυνατό φλερτ μεταξύ τους, που κατέληξε στα σκαλιά της εκκλησίας.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!