Γιάννης Μπέζος: «Ασχολούµαι µόνο µε τη γνώµη όσων εκτιµώ αληθινά»

Για τη νέα του εκπομπή η οποία θα ασχολείται με τον ελληνικό θέατρο μιλάει ο Γιάννης Μπέζος ο οποίος επίσης δηλώνει πως δεν ασχολείται με κανέναν από όλους ασχολούνται μαζί του αλλά μόνο με εκείνους που ο ίδιος εκτιμά…

Για τον νέο του «ρόλο» που τον θέλει να παρουσιάζει µια θεατρική εκποµπή για την ΕΡΤ2 είπε: «Ήταν κάτι που συζητούσα δύο χρόνια µε την κρατική τηλεόραση, το οποίο όλο και σκόνταφτε κάπου και τώρα πήρε πράσινο φως. Πρόκειται για µια εκποµπή η οποία ακούει στον τίτλο «Μιλώντας για θέατρο» και δεν γυρίζεται σε πλατό αλλά σε θεατρικές αίθουσες, µε το «µενού» της να έχει αποσπάσµατα από πρόβες αλλά και συνεντεύξεις των συντελεστών της όποιας δουλειάς, όπως και παραστασιογραφία γι’ αυτή… Ελειπε µια τέτοια εκποµπή κι έτσι πήρα την απόφαση να την προχωρήσω εγώ.

Πότε είναι όμως η πρεμιέρα; «Τα τέλη Μαΐου. Θα βγουν αρχικά πέντε εκποµπές και θα επιστρέψουµε τον Σεπτέµβριο. Είναι µία εκποµπή η οποία φτιάχνεται µε αγάπη για το θέατρο, που γενικά σνοµπάρεται στην τηλεόραση… Στα ιδιωτικά κανάλια ειδικά υπάρχει πολύ έντονα αυτό! Συζήτησα και µ’ αυτά, αλλά ήθελαν να βρω χορηγούς για να το προχωρήσω. Εδώ δεν βρίσκω χορηγούς για µένα, θα βρω για εκποµπή (σ.σ.: γελάει);»

Ποια ήδη θεάτρου όμως θα έχει; «Όλα ανεξαιρέτως! Εγώ δεν σνόµπαρα και δεν σνοµπάρω κανένα είδος, άρα δεν θα το κάνει ούτε η εκποµπή που «µαγειρεύουµε».

Για αυτούς που τον κρίνουν λόγω της παρουσίασης δήλωσε: «Βαριέµαι να διαβάζω τέτοια. Έρχονται και µου τα λένε, αλλά απαξιώ να ασχοληθώ. Εκποµπή θεάτρου ανέλαβα, όχι εκποµπή για… καλλυντικά! Με το αντικείµενό µου ασχολούµαι. ∆εν βαριούνται να γκρινιάζουν αυτοί οι «γνωστοί-άγνωστοι» για όλα πια;»

 

Όσο για το αν τον έχουν τσουγκρίσει είπε: «Με έχουν… τσουγκρίσει, αλλά δεν «σπάω» όπως βλέπεις (σ.σ.: γελάει). Ούτε καν… ράγισµα δεν έχω! Είναι τόσο ανώδυνα τα «χτυπήµατά» τους!»

Τέλος γι αυτούς που τον κατακρίνουν λέει στην Real: «Γιατί να τους πάρω στα σοβαρά; Αξίζουν τον κόπο; Ασχολούµαι µόνο µε τη γνώµη όσων εκτιµώ αληθινά…»