Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Ο πατέρας μου είναι σε κρίσιμη κατάσταση»

«Έχει περάσει τον πρώτο κίνδυνο» ανέφερε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τον 76χρονο πατέρα του μετά το τροχαίο

Στο πλευρό του πατέρα του βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Χριστόφορος Παπακαλιάτης, μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε στην Κρήτη.

Ο 76χρονος επιχειρηματίας πατέρας του ηθοποιού παρασύρθηκε το βράδυ της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου από μηχανή ενώ κινούνταν πεζός στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Μιλώντας στο Mega για το περιστατικό, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δήλωσε ότι ο πατέρας του είναι σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. «Είναι σταθερά, αλλά κρίσιμη η κατάσταση από ό,τι μας λένε οι γιατροί. Έχει περάσει τον πρώτο μεγάλο κίνδυνο νομίζω. Επικοινωνεί, μιλάει. Έχει πολλά χτυπήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

«Υπάρχει κίνδυνος»

Το πρωί της Τρίτης ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» λέγοντας πως «ο ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά από χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα. Η κατάσταση κρίνεται σταθερή, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, δεν είναι διασωληνωμένος. Έχει χειρουργηθεί για κατάγματα στο δεξιό μηριαίο και κατάγματα στη δεξιά κνήμη. Έχει κατάγματα στα ζυγωματικά, ένα κάταγμα στον αυχένα, Αιμοδυναμικά και αναπνευστικά είναι σταθερός. Νομίζω είμαστε σε μία σταθερή κατάσταση».

Διευκρίνισε ακόμα πως «για έναν ασθενή που είναι πολυτραυματίας υπάρχει κίνδυνος. Θεωρώ ότι είμαστε σε μία σταθερή κατάσταση, κρίσιμη αλλά σταθερή. Ευτυχώς δεν έχει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, τα υπόλοιπα πιστεύω και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα γιατί μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές λόγω καταγμάτων».

 

Πώς συνέβη το ατύχημα

Όλα συνέβησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Αϊ-Γιάννης της Κνωσού όταν ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν ένας 57χρονος και ένας ανήλικος παρέσυρε τον Μανώλη Παπακαλιάτη, ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τον 76χρονο και τον ανήλικο συνεπιβάτη του δικύκλου. Και οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με το γνωστό επιχειρηματία να φέρει βαρύτατα τραύματα και τον ανήλικο συνεπιβάτη του δίκυκλου να φέρει ελαφρύτερα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!