Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο ΜΚ by Marios στη Freddo: «Η Παπαρήγα έχει …γραφικό στυλ!»

Της Σάσας Σταμάτη- Εφημερίδα Freddo

Έκανε μόδα τη… δυσμορφία και συζητήθηκε πολύ! Ωστόσο ο σχεδιαστής «ΜΚ by Marios», σήμερα μιλώντας στη Freddo θα συζητηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς κρίνει στιλιστικά δύο κυρίες της πολιτικής που ντύνονται μάλλον… συντηρητικά, αλλά και την Ελένη Μενεγάκη που αποθεώνει για το look της. Ο νεαρός σχεδιαστής, διακρίθηκε στα New Designers Awards της 19ης «ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK», παρουσιάζοντας τη συλλογή «Dysmorphia». «Το μήνυμα που ήθελα να περάσω, με έναν σουρεαλιστικό τρόπο, είναι πως η δυσμορφία δεν αποτελεί μόνο όρο της ιατρικής αλλά μπορεί να υπάρξει παντού στη ζωή μας, σε ένα ρούχο, σε ένα υλικό, σε μία σκέψη, σε ένα συναίσθημα.. Έτσι με αυτό τον τρόπο θέλω να δείξω πως το ένδυμα δεν είναι μόνο είδος πρώτης ανάγκης», μας εξηγεί.

Η κουβέντα μας πηγαίνει στην πολιτική, που μάλλον για τον σχεδιαστή έχει μείνει… πίσω στιλίστικά. «Αν και θεωρώ ότι ο τρόπος που σχεδιάζω δεν αντιπροσωπεύει κάποιο πρόσωπο, θα έντυνα την Ζωή Κωνσταντοπούλου και αυτό γιατί θα ήθελα να δει την πιο fun πλευρά της ζωής», μας λέει ο MK. Κι όταν τον ρωτάμε για τον πιο κακοντυμένο πολιτικό, η απάντηση έρχεται αστραπιαία. «Η πιο antifashion icon πολιτικός που έχει περάσει ποτέ είναι η Αλέκα Παπαρήγα. Φαντάζομαι πως το γνωρίζει και η ίδια για τον εαυτό της, φαίνεται ότι δεν έχει τη διάθεση να κάνει καμία προσπάθεια για να αλλάξει την εικόνα της, γιατί θεωρώ πως θα μπορούσε να βγει με πιο φρέσκιες επιλογές αλλά έχει μείνει εκεί στην νοοτροπία της και έχει γίνει αρκετά γραφικό με τα χρόνια!», υποστηρίζει ο σχεδιαστής. Όσο για την τηλεόραση, εκείνο το πρόσωπο που δεν θα «πείραζε» είναι η Ελένη Μενεγάκη. «Μου αρέσει αρκετά και δεν θα άλλαζα σχεδόν τίποτα γιατί με αυτό το στυλ βρήκε την ταυτότητα της και εδραιώθηκε σαν «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης, οπότε θα ήταν άδικο να αλλάξω κάτι. Συνδυάζει το girly style με την πιο γυναικεία πλευρά της, την εικόνα της ως οικογενειάρχης με αυτή της παρουσιάστριας και είναι κάτι που το διαχειρίζεται πολύ σωστά όλα αυτά τα χρόνια».

Βραβευμένος ως «Best Trendesetter» στην AXDW , συμμετείχε στο Serbia fashion week, προβάλλοντας τη δουλειά του κι εκτός συνόρων. «Με εμπνέουν σχεδόν τα πάντα! Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, μπορεί να με εμπνεύσει η μουσική, μία ταινία, ένα αντικείμενο στο δρόμο, μία ξέφρενη βραδιά και το πρωί να ξυπνήσω έτοιμος για να δημιουργήσω ή ακόμα και μία αποτυχία μπορεί να αποτελέσει έμπνευση», αποκαλύπτει ο ΜΚ. Έχοντας μια δική του ταυτότητα στο σχέδιο,  δεν κρύβει ότι θαυμάζει την Iris van Herpen, και αυτό γιατί δεν βλέπει το ένδυμα αποκλειστικά και μόνο με την χρηστική του υπόσταση, ως ένα είδος πρώτης ανάγκης, αλλά το βλέπει ως μία εικαστική δημιουργία. «Αν και έχει δημιουργήσει πιο φορέσιμες συλλογές, διατηρεί την ταυτότητά της όλα αυτά τα χρόνια δημιουργώντας ιδιαίτερες συλλογές που περιλαμβάνουν εικαστικές δημιουργίες. Άλλοι πολύ αγαπημένοι μου σχεδιαστές είναι ο Gareth Pugh και η Vivienne Westwood», λέει ο σχεδιαστής.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!