Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Δήμος Βερύκιος στη Freddo: «Μπορούσα αλλά δεν έβαλα το χέρι στο μέλι!…»

Της Νανάς Παλαιτσάκη- Εφημερίδα Freddo

Ο Δήμος Βερύκιος με περισσότερα από 35 χρόνια που «γυρίζει και μυρίζει» ως δημοσιογράφος, δουλεύει ασταμάτητα, κοιμάται ελάχιστα και οι τηλεοπτικές του παρεμβάσεις αποτελούν αφορμή για να κάνουν ακόμη και τον πιο παθητικό τηλεθεατή να «εξεγείρεται» ακόμη και …εναντίον του.

Ξεκινήσαμε την κουβέντα ως γονείς και οι δύο με θέματα που αφορούν τα παιδιά , καθώς ο Δήμος ξέρει ότι ο γιος μου λείπει 10 χρόνια στο εξωτερικό και τον οποίο γνωρίζει απο παιδάκι καθώς τον «έσερνα» μαζί μου σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό όταν ήταν μικρός .

«Η κρίση Νανά μου, μας πήρε , τα παιδιά και τα «μυαλά», δεν πήρε τα κορμιά όπως έγινε το 1950 . Δυστυχώς στις μέρες της Τρόικα , όλοι όσοι μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε παιδιά με τον «ιδρώτα μας» μοιάζει ο δρόμος τους να είναι «μονόδρομος»: Μετανάστες..»

Υπήρχε στιγμή στην καριέρα σου που να φοβήθηκες ότι το παιδί σου, η κόρη σου, θα μπορούσε να κινδυνεύσει απο εκείνους που υπήρξαν και ίσως παραμένουν φανατικοί πολέμιοί σου;

-«Πάντα Νανά , ο φόβος για το παιδί υπήρξε και υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Σου αποκαλύπτω όμως ότι δεν κάνω εκπτώσεις για να μην υποστεί το παιδί πρόβλημα . Είχα την τύχη το παιδί αυτό να μεγαλώσει με ισχυρές αντιστάσεις και να είναι πολύ δυνατή , ως γονιός όμως δεν μπορώ να βάλω τη δική μου καριέρα πάνω από την ψυχολογική ηρεμία του παιδιού μου»

Η Σοφία υπήρχαν στιγμές που σου έκανε αρνητική κριτική για την δουλειά σου ;

– «Μόνο  αρνητική  και σκληρή κριτική μου κάνει για τα πάντα Συνήθως λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου τις θέσεις της. Όμως υπερασπίζεται «με νύχια και με δόντια» τον πατέρα της, όταν χρειαστεί»

Από τα τόσα χρόνια στην δημοσιογραφία , έχεις χρήματα στην άκρη έτσι ώστε να μπορείς όταν  θελήσεις να σταματήσεις να εργάζεσαι καθημερινά;

 -«Ποτέ δεν θα μπορέσω να σταματήσω να δουλεύω… Το μόνο που κατάφερα είναι να ξεχρεώσω ένα διαμέρισμα του-‘80 που αγόρασα και να μπορώ να ελπίζω ότι ένα μέρος των σπουδών της Σοφίας θα μπορέσω να το «καλύψω». Νανά θα μπορούσα μέσα από αυτή την δουλειά να βγάλω πολλά λεφτά. Τη «χρυσή» δεκαετία 1996 με 2006 , (όπως ξέρεις είμαι 35 διαπιστευμένος στο Υπουργείο Άμυνας σε σημείο που όποια πέτρα και να σηκώσεις θα με βρεις «από κάτω»), δεν θα μπορούσα την «εποχή» Τσοχατζόπουλου , που τον υπερασπίζομαι τώρα που είναι στην φυλακή, να βγάλω λεφτά; Θα μπορούσα μια χαρά! Θα μπορούσα να βάλω το χέρι μου μέσα στο μέλι . Ήταν στάση ζωής όμως, ν’ απέχω από το «πανηγύρι»… όπως στάση ζωής είναι να μην πετάω πέτρες σε όλους αυτούς που «έβαλαν τα χέρια τους στο μέλι» και ο ένας μετά τον άλλον προφυλακίζονται . Γιατί; Γιατί είναι σε θέση αδυναμίας!  Δεν μου αρέσει έναν «πληγωμένο» να τον λιθοβολώ μαζί με τον όχλο»

Υπάρχουν πάρα πολλοί που θα διαβάσουν την απάντησή σου και θα ενισχυθεί η άποψή  για «αλήτες, ρουφιάνους, δημοσιογράφους»…

-« Σου απαντώ λοιπόν ότι για περισσότερο από 20  χρόνια αρθρογραφούσα ως στρατιωτικός συντάκτης στον Ριζοσπάστη και στην Ημερησία , για τ’ αμυντικά θέματα. Ας ψάξει λοιπόν όποιος θέλει να βρει έστω ένα υπαινιγμό, για οπλικά συστήματα και να μου το δείξει , λέγοντας ότι « να τι έκανες και από εκεί τα πήρες»! Νανά μου εγώ κοιμάμαι καλά τα βράδια…»

Η σχέση με τον Δ.Κοντομηνά

Δεν θα μπορούσα να μην τον ρωτήσω για μια αντίδρασή του μπροστά στις κάμερες , αντίδραση που αρκετοί την χαρακτήρισαν «θεατρική» Αφορά την μέρα των γενεθλίων του ιδιοκτήτη  του Alpha , όταν ο Δήμος Βερύκιος επιχειρώντας να του ευχηθεί, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την συγκίνησή του .

-«Νανά εμένα δεν μου υπαγόρευσε κανένας εκδότης «γραμμή». Αν επιχειρούσαν να το κάνουν θα είχαν αντίθετα αποτελέσματα… Λειτουργώ μόνος μου και τις περισσότερες φορές παρορμητικά . Τότε λοιπόν , παραμονές των γενεθλίων του Κοντομηνά , είχε ξανά αρχίσει «η μηχανή» για ν’ απαξιωθεί ο Alpha και στην τελική να του πάρουν την άδεια διάφορα τοξικά και ξωτικά του συστήματος , γνωστά γιατί το «Κολοκοτρωνίτσι η Ελλάς» είναι μικρό  και γνωριζόμαστε μεταξύ μας όλοι. Γνώριζα λοιπόν πολύ καλά και τον συναισθηματισμό και τις βιολογικές αντοχές του Δημήτρη Κοντομηνά . Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα αφιέρωμα στην επιχειρηματική ζωή του. Ποιός είναι αυτός που τα ξωτικά του συστήματος θέλουν να κατασπαράξουν , και μέσα από την δικαιοσύνη και μέσα από τους δημόσιους μηχανισμούς, όπως το Υπουργείο Οικονομικών και οι Εφορίες. Αυτοί οι μηχανισμοί δηλαδή, που σε άλλους σβήνουν πρόστιμα και σε άλλους βάζουν πρόστιμα.  Άρχισα ν’ αναφέρομαι από την εποχή που ο Δημήτρης ξεκίνησε απο τον « Μπύθουλα» (Μπύθουλας , λεγόταν η Ακαδημία Πλάτωνος, γιατί εκεί άδειαζαν όλες οι εκκενώσεις βόθρων της Αθήνας ).

Απο εκεί ξεκινάει ο Δημήτρης με μια υποτροφία απο την Αμερική για τα φτωχά και άπορα παιδιά ..και με αυτή την υποτροφία πηγαίνει να σπουδάσει στον Λίβανο. Ο Κοντομηνάς δεν το ήξερε ότι θα κάνω αναφορά στην ζωή του. Συνηθίζει κάθε πρωί , όπως εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές να βλέπει το “Happy Day”. Επόμενο να συγκινηθεί, σε συνδυασμό με την φόρτιση των ημερών, με πρόστιμα που πήγαν να του καταλογίσουν και γνωρίζοντας τόσο εκείνος όσο και εγώ όλο το παρασκήνιο …Δεν φαντάζεσαι τι σχέδια καταστρωνόντουσαν από την εφορία Μεγάλου Πλούτου από το περσινό Πάσχα και μέχρι τα Χριστούγεννα τον «πήγαιναν τραινάκι» …..Εκείνη την στιγμή λοιπόν είμαι υπό την επήρεια ενός πολύ έντονου συναισθηματισμού όχι μόνο για τον Δημήτρη Κοντομηνά , αλλά και  για τους 550 εργαζόμενους του Alpha …Αυτό το παρασκήνιο δεν το έχω αποκαλύψει σε κανένα και το λέω για πρώτη φορά…»

Πρόσωπα της TV

Ποια είναι η γνώμη σου για «νέα» πρόσωπα που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται σε τηλεοπτικές ζώνες «πρώτης γραμμής» τα οποία στήριξες και υπερασπίστηκες;

-«Νανά είμαι υπέρ του «νέου» Το θέμα είναι αν οι ίδιες αντέχουν στον χρόνο, στον τηλεοπτικό μαραθώνιο εννοώ , ή είναι για « κατοστάρι» ..Ο κάθε αθλητής έχει τις δικές του αντοχές…»

Αν και έχεις αυτή την πρόθεση , όπως πολλοί απο μας τους παλιότερους , βλέπουμε ότι τα «φρέσκα» πρόσωπα δεν είναι και αυτά που « τα φέρνουν» ..Αντίθετα βλέπουμε «γερόλυκους» , ( τον Γιώργο Παπαδάκη θυμάμαι τώρα ) που όχι μόνο είναι πρώτοι στην ώρα τους μετά απο τόσα χρόνια έχουν και διείσδυση σε νεανικά κοινά 

-«Τα μεγάλα ονόματα θα πάνε στην Ρούλα Κορομηλά …. Η «αγορά μας» ωστόσο δεν μπορεί να υποστηρίξει μια τεράστια υπερπαραγωγή . Αν ήμουν Ρούλα θα το έκανα για δυο η τρεις μήνες. Πρέπει να ξέρουμε πόσο θα μείνουμε και πότε να φύγουμε… Εγώ για παράδειγμα δεν μπορώ να είμαι στον «αέρα» περισσότερο από είκοσι λεπτά τη μέρα, θα κουράσω τον τηλεθεατή… Πρέπει ν’ αφήσω τον τηλεθεατή να περιμένει την επόμενη μέρα… Το «απόσταγμα» της εμπειρίας μας μπορούμε να το δίνουμε , μέχρι του σημείου που να μην κουράζουμε και να μην εξαντλούμαστε»

Η Ελένη

Με αφορμή το εγχείρημα του Alpha στην Κύπρο και με δεδομένες τις πρώτες πολύ χαμηλές τηλεθεάσεις της Ελένης Μενεγάκη εκεί, σε αντιθέση με την εκπομπή της Βίκυς Χαντζηβασιλείου ζήτησα την ερμηνεία του , καθώς η Ελένη  ξεκίνησε με 0, 8 % για να «κλείσει» με 7 % ….

-«Νανά , είναι σταθμός μιας εβδομάδας , δεν μπορούμε να τον κρίνουμε τον σταθμό στην εβδομάδα…»

Η Ελένη δεν είναι πρόσωπο που κατα την γνώμη μου έχει ανάγκη «γνωριμίας» με το κοινό

-«Νανά όταν πήγαμε στην Κύπρο είδα ότι με την Μενεγάκη και την Νικολούλη και την Βίκη έγινε χαμός» .

Πες μου την γνώμη σου για το νομοσχέδιο που αφορά τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών

-«Δεν έχω καταλάβει , αλήθεια σου λέω , την διαδικασία για το πως θα γίνει Το μόνο που αναφωνώ αυτή την στιγμή είναι ο Θεός βοηθός!…»

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!