Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Νόνικα Γαληνέα στη Freddo: «Ντροπή σου Κατερίνα Χέλμη!…»

Του Νίκου Νικόλιζα- Εφημερίδα Freddo

«Λυπάμαι πάρα πολύ για λογαριασμό της… Ντροπή!». Με αυτή την οργισμένη φράση η επί 23 χρόνια σύντροφος του πρωταγωνιστή Αλέκου Αλεξανδράκη, Νόνικα Γαληνέα, ξεσπάει κατά της συναδέλφου της Κατερίνας Χέλμη, για όσα ανέφερε για τον μεγάλο μας ηθοποιό -έναν από τους πιο ερωτικούς που πέρασαν ποτέ από τη μεγάλη οθόνη. Αιτία για αυτή τη σκληρή φράση που βγαίνει από τα χείλη της Νόνικας Γαληνέα, στάθηκε η δήλωση της Κατερίνας Χέλμη ότι στην ταινία «Μπαρμπα Γιάννης Κανατάς» ο αξέχαστος ζεν πρεμιέ την φίλησε σε μια σκηνή και το στόμα του… μύριζε από τα τσιγάρα!

«Ο Αλέκος μοσχοβόλαγε. Ο Αλέκος ήταν ένας και μοναδικός. Μύθος. Αυτά δεν λέγονται ούτε για ζωντανό άνθρωπο. Ντροπή!», είναι τα λόγια-ξέσπασμα  της μεγάλης κυρίας του θεάτρου Νόνικας Γαληνέα αποκλειστικά στη Freddo. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Η σπουδαία ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη πριν λίγες ημέρες έδωσε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στην εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» και την δημοσιογράφο Μάρω Κανελλάκη. Η ηθοποιός θυμήθηκε συγκλονιστικές στιγμές από όλη την καριέρα της. Σε μια από αυτές, η μνήμη της στάθηκε και στη σκηνή που είχε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, όταν εκείνος την φιλούσε παθιασμένα στο στόμα στην ταινία του 1957 «Μπάρμπα Γιάννης Κανατάς» σε σκηνοθεσία Φρίξου Ηλιάδη, τότε που ο ηθοποιός πρωταγωνιστούσε ως κορυφαίος ζεν πρεμιέ.

Συγκεκριμένα για τη σκηνή είπε η Κατερίνα Χέλμη: «Είχαμε μία περίπτυξη και ένα φιλί, ούτε με ενδιέφερε τότε ο Αλεξανδράκης. Με φίλησε και τους είπα κάποτε όταν με ρώτησαν, ότι… μύριζε το στόμα του από τα τσιγάρα!». Η δήλωση αυτή της Κατερίνας Χέλμη έβαλε «φωτιές» στο ίντερνετ για τον σπουδαίο ηθοποιό – καρδιοκατακτητή, στο πέρασμα του οποίου παραμιλούσε όλος ο γυναικείος πληθυσμός. Τα όσα είπε, ενόχλησαν σε μέγιστο βαθμό την Νόνικα Γαληνέα η οποία για 23 ολόκληρα χρόνια συντρόφευε τον Αλέκο Αλεξανδράκη στη ζωή αλλά και στη σκηνή. «Τι ντροπή….  Λυπάμαι για λογαριασμό της», μας λέει σήμερα η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου προασπιζόμενη τη μνήμη  του Αλέκου Αλεξανδράκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2005 χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Την  ρωτάμε αν επιτρέπεται να γίνονται τέτοιες δηλώσεις για είδωλα που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν γενιές και γενιές, όταν μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί έχουν φύγει από τη ζωή μη μπορώντας να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. «Τέτοιες φράσεις, τέτοιες λέξεις δεν λέγονται ούτε όταν ο άλλος είναι στη ζωή. Πόσο μάλλον όταν ο άλλος έχει φύγει» μας λέει οργισμένη η Νόνικα Γαληνέα. Ρωτάμε την μεγάλη κυρία του θεάτρου αν είναι «επιτρεπτό» να αποδομούνται έτσι κάποια διαχρονικά είδωλα. Μας σταματάει απότομα: «Ο τρόπος που εκφράζεται ο καθένας, δείχνει ποιος είναι. Ο Αλέκος δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Ο Αλέκος έλαμπε και μοσχοβόλαγε. Τέτοιες δηλώσεις δεν «αγγίζουν» τον μεγάλο Αλέκο Αλεξανδράκη».

Η πρωταγωνίστρια του θεάτρου, σταματάει για μερικά δευτερόλεπτα την συζήτηση μαζί μας. «Δεν ξέρω πώς να μιλήσω για τέτοιες δηλώσεις. Δεν χωράνε στο δικό μου μυαλό» μας λέει εξοργισμένη. Ρωτάμε τη Νόνικα Γαληνέα αν εκείνη θα έκανε τέτοια δήλωση για συνάδελφό της. Με διακόπτει λέγοντας: «Αυτή η ερώτηση με προσβάλλει απίστευτα Νίκο. Ποτέ, μα ποτέ! Ντρέπομαι και μόνο που ακούω τέτοιες φράσεις». Της λέμε ότι η δήλωση αυτή, έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και σχολιάστηκε πολύ. «Λυπάμαι. Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν θέλω ούτε να ακούσω ποτέ άλλοτε τέτοια πράγματα για τον Αλέκο. Τον πιο ευγενή και καλοπροαίρετο άνθρωπο του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Τον άνθρωπο που μόνο καλό έκανε και ποτέ δεν ενόχλησε κανέναν. Λυπάμαι…».

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!