Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Eurovision 2024: Το παράδοξο στη βαθμολογία του Ισραήλ που προκαλεί ερωτηματικά – Τίθεται θέμα εγκυρότητας;

Η Eurovision 2024 ανήκει πλέον στην ιστορία και ανέδειξε το βράδυ του Σαββάτου (11/5) μεγάλη νικήτρια την Ελβετία, με το Nemo και το τραγούδι «The Code», συγκεντρώνοντας 591 βαθμούς και ένα εντυπωσιακό σερί από 12άρια από τις εθνικές επιτροπές.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Κροατία, η Ουκρανία, η Γαλλία και το Ισραήλ. Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» κατετάγησαν στην 11η θέση, αν και 8η στο televoting, ενώ η Silia Kapsis για την Κύπρο στη 15η θέση.

Η ψηφοφορία που δημιουργεί ερωτηματικά

Ωστόσο, την πλέον αμφιλεγόμενη συμμετοχή είχε φέτος το Ισραήλ, στη σκιά όσων δραματικών συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Λωρίδα της Γάζας. Το κοινό υποδέχθηκε την 20χρονη Edel Golan με ηχηρές αποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα, με την EBU να χρησιμοποιεί σύστημα anti-booing προκειμένου αυτό να μη βγει προς στα έξω στη ζωντανή μετάδοση.

Παρ’ όλα αυτά, το «Hurricane» κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση στο televoting, «σαρώνοντας» τα 12άρια ανά την Ευρώπη (15 στο σύνολο). Βέβαια, μία λεπτομέρεια στην αναλυτική βαθμολογία από τους δύο ημιτελικούς προκαλεί ερωτηματικά όσον αφορά την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγιος Μαρίνος φαίνεται να μην τίμησε τη συμμετοχή του Ισραήλ με την ψήφο του στον Β’ Ημιτελικό, δίνοντας μηδέν στην Eden Golan. Δύο ημέρες μετά, ωστόσο, στον Μεγάλο Τελικό, αυτό το μηδενικό μετατράπηκε σε… 12άρι.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!