Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δημήτρης Παπανώτας: Η απάντησή του μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του για τις γυναίκες – “Δεν περιμέναμε να μας χειροκροτήσουν”

Οι δηλώσεις που έκανε πριν έναν μήνα περίπου ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπανώτας επέστρεψαν στην επικαιρότητα, με αφορμή την υποψηφιότητά του και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πλέον συνεργάτης της Σταματίνας Τσιμτσιλή στο Happy Day, είχε δηλώσει: «Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει η κ. Δούνια που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη. Αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Όσα είπε ο Δημήτρης Παπανώτας

Ο Δημήτρης Παπανώτας έδωσε τη δική του απάντηση μέσα από το «Πρωινό» του ANT1:

«Αυτό είναι κοπτοραπτική, δεν είναι μια δήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σε αντίστοιχα περιστατικά έμφυλης βίας κατά των γυναικών, ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε τηλεοπτικά και τις υπερασπιζόμουν, με αποτέλεσμα να δεχτώ και εγώ επιθέσεις και δικαστήρια που κράτησαν περίπου 12 χρόνια. Τότε όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι δεν ξέρω που ήταν και εμφανίστηκαν τώρα. Εγώ στο περιβάλλον μου δεν έχω τέτοια κρούσματα. Νόμιζα λοιπόν ότι επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε Ευρώπη, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Τελευταία οι καταγγελίες από γυναίκες για έμφυλη βία είναι εκατοντάδες. Ειδικά μετά τη δολοφονία της Κυριακής.

Σαφώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, σαφώς η αριστερά είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες τις κακοποιημένες και σαφώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο και να πούμε ότι είμαστε καλά. Το θέμα είναι ότι η επίθεση δεν είναι μόνο εναντίον μου. Εγώ τις περίμενα τις επιθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές. Οι επιθέσεις όμως αυτές έχουν έναν πιο σαφή στόχο. Και ο κόσμος θα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Ο στόχος είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο. Έχω πολύ γερό στομάχι, εξάλλου γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται. Ξέρουμε ποιοι είναι, δεν περιμέναμε να μας χειροκροτήσουν».




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!