Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σπύρος Μπιμπίλας: “Ήταν υποχρέωσή μου από τη θέση που βρίσκομαι να στείλω ένα μήνυμα προς όλους”

Το ελληνικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις», νομιμοποιώντας τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Το νομοσχέδιο πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία και ψηφίστηκε από τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας, με 176 ψήφους σε σύνολο 254 ψηφισάντων.

Η συζήτηση στη Βουλή σημαδεύτηκε από συγκινητικές στιγμές, όπως η ομιλία του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία.

Η ομιλία του Σπύρου Μπιμπίλα

Ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ έκανε, στο τέλος της ομιλίας του, μια δημόσια εξομολόγηση, η οποία συγκίνησε.

«(…) Αυτά τα κρυφά δάκρυα με οδηγούν σήμερα να αγωνίζομαι για να μην κλάψουν άλλα παιδιά στο μέλλον», είπε, μεταξύ άλλων.

«Ήταν υποχρέωσή μου από τη θέση που βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή να στείλω ένα μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους ότι όλοι είμαστε το ίδιο, όλοι οι γονείς πρέπει να κοιτάνε με αγάπη τα παιδιά τους, να τα αφήνουν να εκφράζονται και να μην τα βάζουν κάτω από συνθήκες δύσκολες που να μην μπορούν να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο», είπε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας μιλώντας στο MEGA.

«Εγώ ποτέ δεν ανέλυσα την προσωπική μου ζωή ούτε τη σεξουαλική μου ιδιότητα γιατί δεν ήθελα ποτέ αυτό να γίνει αντικείμενο συζητήσεων. Δεν απασχόλησα ποτέ με την προσωπική μου ζωή. Επειδή έγινα και βουλευτής και επειδή έτυχε να έρθει αυτό το νομοσχέδιο, που όλοι το περίμεναν, τώρα θεώρησα ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να στείλω ένα μήνυμα, πράγμα που όλοι είχαν καταλάβει τη σεξουαλική μου ταυτότητα, αλλά εγώ δεν το είχα κάνει παντιέρα ποτέ».

Ο ίδιος επισημαίνει:

«Ήταν η επιθυμία μου να βοηθήσω άλλους ανθρώπους, δεν θα βοηθηθώ εγώ, άλλοι άνθρωποι όμως θα βοηθηθούν και πάντα, επειδή έχω μια αλτρουιστική συμπεριφορά στη ζωή μου, το έκανα γι’ αυτό».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!