Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λευτέρης Πανταζής: “Δουλεύω πάντα τα Χριστούγεννα από πιτσιρικάκι” – Τα κάλαντα στην χιονισμένη Ρωσία

Ο Λευτέρης Πανταζής συνεχίζει τις εμφανίσεις του με απόλυτη επιτυχία στο «Barbarella Athens, ενώνοντας τις δυνάμεις του με την Έλλη Κοκκίνου.

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο κάνουν το κέφι να χτυπάει κόκκινο στο ολοκαίνουργιο στέκι της Αθήνας.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Πανταζής «πετάει» και στο «Ensayar», στη Θεσσαλονίκη, όπου κάθε Πέμπτη δίνει πάρτι, με τους γλεντζέδες συμπρωτευουσιάνους να έχουν κάνει το live του talk of the town.

Ο επιτυχημένος τραγουδιστής είναι πάντα κοντά στη νεολαία και πρωτοπορεί με τις ιδέες του. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι, το «Θέλω και άλλη» (Panik Platinum), που ερμηνεύει από κοινού με τον Υποχθόνιο και τους Αyman, Sugar Boy, και Valentino. Αν και έχει ζήσει μεγάλες δόξες με απανωτά sold out και κόσμο να τον αποθεώνει, παραμένει προσγειωμένος. Και δεν ξεχνά τα δύσκολα παιδικά χρόνια του.

«Θυμάμαι, πιτσιρίκι έλεγα τα κάλαντα στη Ρωσία, στο χιόνι… Γυρίζαμε σπίτι και η μαμά είχε βαρέλι για τζάκι και από πάνω μάς έβαζε πατάτες μεγάλες και βούτυρο για να φάμε. Μετά τα εννιά, ήρθαμε στην Ελλάδα και κάθε Χριστούγεννα δούλευα», εξηγεί στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ».

Πάνω στην πίστα

«Έκανα τα πάντα από παιδί για να βοηθήσω την οικογένειά μου. Πάντα δουλεύω στις γιορτές. Ακόμα και όταν μεγάλωσα, ήμουν πάντα πάνω στην πίστα, δεν έχω αλλάξει χρόνο με την οικογένειά μου», συνεχίζει, βγάζοντας από τη χοάνη της μνήμης όλες τις δουλειές που κατά καιρούς έχει κάνει για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του.

«Δούλεψα σε επιπλάδικο με ντιβανοκασέλες, έγινα υδραυλικός, σουβλατζής, κουβαλούσα πάγο, ήμουν λούστρος – δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να μη δουλεύει», λέει.

Το τραγούδι μπήκε νωρίς στη ζωή του, αλλά ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. «Άρχισα να τραγουδάω νεαρός, αλλά όταν δεν είσαι γνωστός με την πρώτη ευκαιρία σε διώχνουν. Ερχόταν κάποιος γνωστός ή γιος κάποιου και με έδιωχναν. Πήγαινα κι έκλαιγα στη μάνα μου και μου έλεγε “τι τα θες αυτά, σταμάτα το τραγούδι”», εξηγεί.

Τα Χριστούγεννα τα θυμάται με χαρά, αλλά και λύπη: «Δεν θα ξεχάσω τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον πατέρα μου. Ήταν δύσκολα. Όμως θυμάμαι και τα πιο όμορφα, όταν γεννήθηκε η κόρη μου και γιορτάσαμε πρώτη φορά όλοι μαζί». Δεν κάνει όνειρα για το 2024, εύχεται να υπάρχει υγεία.

Μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, είναι αυτό το δώρο που ζητάει από τον Άγιο Βασίλη: «Ήταν Χριστούγεννα και ήμουν μαζί με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και την Έλενα Παπαρίζου όταν το πρωί που ξύπνησα ένιωσα τα χέρι μου ξαφνικά μουδιασμένο. Πήγα στο νοσοκομείο κι εκεί έχασα τη λαλιά μου. Ο γιατρός μού είπε πως το έπαθα από την κούραση και το άγχος και πως θα μιλήσω μετά από έξι επτά μήνες και ότι θα μπορούσα να τραγουδήσω ύστερα από έναν χρόνο. Όμως, στην έβδομη μέρα μίλησα και μετά από ένα μήνα τραγούδησα», τονίζει και λέει πως αυτό το θεωρεί θαύμα. «Θέλεις η πίστη και η αγάπη μου στον Θεό, θέλεις η μεγάλη αγάπη του κόσμου, πιστεύω ότι έγινε θαύμα και μίλησα τόσο γρήγορα».

 

Ο ερμηνευτής δεν κάνει καταχρήσεις και πιστεύει πως γι’ αυτό έχει γλιτώσει από πολλά δεινά: «Προσέχω πολύ τον εαυτό μου, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν κάνω ναρκωτικά, περπατάω πολύ… Από πιτσιρικάς, επειδή έχασα τον πατέρα μου, ένιωθα ότι έπρεπε να είμαι εγώ που θα στήριζα την οικογένεια, άρα έπρεπε να είμαι πάντα καλά. Γι’ αυτό πρόσεχα πολύ».

Το νέο έτος θέλει να είναι καλύτερο γιατί το 2023 τον προβλημάτισε αρκετά και τον στενοχώρησε. «Δεν ξέρω τι γίνεται, το κακό είναι γύρω μας, με προβληματίζει το τόσο κακό για την Ελλάδα που έρχεται, για το μέλλον των παιδιών μας. Τώρα ακόμα και όταν περπατάς στον δρόμο φοβάσαι. Δεν την οραματιζόμουν αυτή την Ελλάδα, την αγαπάμε, είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου και εμείς δεν την προσέχουμε και ίσως να φταίμε γι’ αυτά που συμβαίνουν. Εύχομαι να μείνουμε μακριά από όλα αυτά, μέρες που είναι, και να γεμίσει όλος ο κόσμος με καλοσύνη και αγάπη για τον πλησίον», ολοκληρώνει.

 

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!