Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

“Έσβησε” στα 76 της η θρυλική Ματούλα

Πέρασε στην ιστορία ως η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου, ως η κοσμική γυναίκα που ζούσε μέσα στη λάμψη. Η Διαμάντω Κουτροπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, τα τελευταία χρόνια της ζωής της ήταν απομονωμένη απ’ όλους και πέθανε μόνη της στο σπίτι της, στο Πεδίον του Άρεως. Μάλιστα, τη βρήκαν νεκρή επτά μέρες μετά.

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών και η είδηση του θανάτου της έγινε αρχικά γνωστή μέσω των social media από το δημοσιογράφο Ανδρέα Κουβελογιάννη, που σε ανάρτησή του αναφέρει ότι ήταν επτά μέρες νεκρή, μόνη στο σπίτι της, ενώ αναρωτιέται αν το έχει μάθει ο γιος της.

Η Ματούλα του Κολωνακίου, η Διαμάντω Κουτροπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, πριν από λίγους μήνες στο Facebook δήλωνε στενοχωρημένη, καθώς κινδύνευε να μείνει άστεγη από το σπίτι στο οποίο ζούσε για πολλά χρόνια: “Είμαι πολύ στενοχωρημένη, δεν μπορώ να βρω σπίτι. Πρέπει να φύγω από εδώ! Το χρειάζονται, έχει τελειώσει και το συμβόλαιο, δεν ξέρω τι να κάνω! Σας παρακαλώ, όποιος γνωρίζει κάτι, ας μου κάνει μία κλήση, πρέπει να φύγω από αυτό το σπίτι”.

Τελικά, η λύση βρέθηκε, με αποτέλεσμα η 76χρονη να μετακομίσει σε καινούριο σπίτι στο Πεδίον του Άρεως, όπου έμελλε να αφήσει και την τελευταία της πνοή.

Από μικρή στον έρωτα

Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1947 και ο πατέρας της ήταν διοικητής της τοπικής χωροφυλακής. Η ζωή της θυμίζει περισσότερο ταινία, παρά πραγματικότητα… Όπως η ίδια έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της, στα δώδεκά της είδε τη μητέρα της να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της, όταν πάτησε ένα σαπούνι στο πάτωμα της κουζίνας και κατά την πτώση της χτύπησε στο κεφάλι. Στα δεκατρία της γνώρισε τον Ανδρέα Μπάρκουλη. «Στα 15,5 έγινε κι αυτό. Το έκανα γιατί το ήθελα και χαίρομαι που την παρθενιά μου την πήρε ένας τέτοιος άνθρωπος» είχε πει. Σε ηλικία μόλις δεκαπέντε ετών είχε κλειστεί στο αναμορφωτήριο από τον ίδιο τον πατέρα της και αυτό επειδή είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη!

Αργότερα, σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, έγινε γνωστή ως “η Ματούλα του Κολωνακίου”, καθώς έκανε βόλτα με άλογο στην πλατεία για να σπάσει πλάκα! Στις άσχημες πτυχές της ζωής της, όμως, περιλαμβάνονται η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και ο γιος της Λορέντζο, τον οποίο «είχα να δω δεκαπέντε χρόνια», όπως είχε πει χαρακτηριστικά η ίδια, απ’ όταν έκανε τη δική του οικογένεια.

“Τον ερωτεύτηκα τον Μπάρκουλη, ήταν καταπληκτικό παιδί. Έμενε χωρίς λεφτά γιατί τα έδινε στους συνανθρώπους του, έτσι ήμουν κι εγώ. […] Δυσκολεύτηκα στη φυλακή, αλλά την έκανα λαχείο στον Κορυδαλλό. Εκεί σταμάτησα τα ναρκωτικά” είχε πει η Ματούλα.

Είχε αναφερθεί και στα λάθη για τη σχέση που είχε με το γιο της, τον Λορέντζο Καριέρε: “Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη με το παιδί μου. Καταρχήν έπεσα στα ναρκωτικά με το που τον γέννησα”. Βρέθηκε στη φυλακή λόγω των ναρκωτικών… Είχε μπει στη φυλακή το ’90 κι έμεινε μέσα εννιά μήνες. Παντρεύτηκε τον Ρομπέρτο Καριέρε, επιχειρηματία της ντίσκο “Σαν Λορέντζο”. “Τον Ρομπέρτο τον παντρεύτηκα γιατί έμεινα έγκυος, δεν ήμουν καψούρα μαζί του. Του είχα πει “θα παντρευτούμε και θα χωρίσουμε”. Όπως κι έγινε στους έξι μήνες γάμου”.

Ήταν κολλητή με τη Ζωή Λάσκαρη και τα “έσπαγε” στα μπουζούκια με τον Ωνάση. Φρόντιζε ο ίδιος να την καλεί κάθε φορά που βρισκόταν στην Ελλάδα. “Ο Αρίστος ήταν και αθυρόστομος, όταν το ήθελε. Τον θυμάμαι μια φορά που τσατίστηκε πολύ όταν τον φωτογράφισαν κρυφά να κατουράει στο χαλίκι έξω από τη “Νεράιδα”. Έγινε Τούρκος!” έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!