Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Αίας Μανθόπουλος που γνωρίσαμε μέσα από τους «Δυο Ξένους» έφυγε από την ζωή – Οι αγαπημένες σκηνές

Οηθοποιός Αίας Μανθόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 χρονών, λίγες μέρες αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Κατά τη μεταφορά του ηθοποιού στο νοσοκομείο είχε διαπιστωθεί πως υπάρχει μερική απόφραξη των καρωτίδων του και παρότι υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση παραμένοντας στην εντατική, τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο καθηγητής εντατικής θεραπείας της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν, Ηρακλής Τσαγκάρης, επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηθοποιού ο οποίος επήλθε στις 14:45. Όπως έγινε γνωστό, οι συγγενείς του προτίθενται να δωρίσουν τα όργανά του.

Λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα το πρωί της 11ης Οκτωβρίου είχε επιβεβαιωθεί από τη σύντροφό του, Ελισάβετ Σταμοπούλου, η είδηση πως νοσηλευόταν. Η ίδια μάλιστα, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, ανέφερε πως ο ηθοποιός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, ωστόσο όπως είχε δηλώσει τότε η κατάσταση της υγείας του φαινόταν να είναι σταθερή.

«Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάστασή του είναι σταθερή, είναι καλή και πιστεύουμε θα το ξεπεράσει. Ήταν σε κατάσταση εγκεφαλικού, μεταφέρθηκε εγκαίρως και έχουμε όλες τις δυνατότητες να πάνε καλά. Είναι μαχητής και γνωρίζω ότι θα τα καταφέρει» είχε δηλώσει η Ελισάβετ Σταμοπούλου.

«Βρε Αία, βρε Αία»

Αν και ο ηθοποιός είχε ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ο ρόλος που τον έκανε ευρύτερα γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό ήταν αυτός στη σειρά «Δυο Ξένοι», υποδυόμενος τον «Αίαντα Μανθόπουλο», έναν ανερχόμενο ηθοποιό, ο οποίος ερωτευόταν τη Μαρίνα Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια), την πρωταγωνίστρια της σειράς.

Άλλωστε, μέχρι και σήμερα μάς έχει μείνει αξέχαστη, η ατάκα «Βρε Αία, βρε Αία» που ακουγόταν στη σειρά από τον αντίζηλό του Κωνσταντίνο Μαρκορά (Νίκο Σεργιανόπουλο).

Δυο Ξένοι – Η ιστορία πίσω από το «Βρε Αία, Βρε Αία»


Άλλες σειρές στις οποίες είχε συμμετάσχει ήταν «Η βεντέτα» (1986), «Άφρικα» (1992), «Τρίτο στεφάνι» (1995), «Σοφία ορθή» (1996) και «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), ενώ ως guest star είχε εμφανιστεί σε άλλες τόσες, με πιο χαρακτηριστική την εμφάνισή του στο «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Ήταν ανιψιός της σπουδαίας ηθοποιού Ειρήνης Παπά

Ο ηθοποιός ήταν γεννημένος στην Αθήνα, ενώ η μαμά του ήταν αδερφή της σπουδαίας ηθοποιού Ειρήνης Παππά.




Παρότι είχε σπουδάσει Οικονομικά στην Αθήνα, ήταν απόφοιτος και της σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Είχε συνεργαστεί με τον Μίνω Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια την Αννα Βίσση, ενώ στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα «Ροζ ολοταχώς». Το 1987 είχε τιμητική διάκριση μαζί με το υπόλοιπο καστ της ταινίας «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία χρόνια, βέβαια είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την τηλεόραση και είχε επιλέξει να ασχολείται με τον χώρο του τουρισμού. Ο τελευταίος τηλεοπτικός του ρόλος ωστόσο, ήταν στη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι», όπου υποδυόταν έναν Τούρκο.

Αίας Μανθόπουλος: Θα παίξω έναν Τούρκο στο Κόκκινο Ποτάμι – Ευτυχείτε! 05/03/2020 | OPEN TV
Tags




Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!