Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι celebrities που είδαν την πόρτα της εξόδου – Ποιοι δεν εκλέγονται μετά την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη

Μεγάλες ανατροπές τόσο στους δήμους όσο και στις περιφέρειες της χώρας έκρυβε η εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής. Έτσι, πολλά γνωστά πρόσωπα που θεωρούνταν φαβορί για μία θέση στα δημοτικά συμβούλια είδαν τελικά τα σχέδιά τους να ματαιώνονται και τους εαυτούς τους εκτός.

Ποιοι είναι οι celebrities που δεν εκλέγονται;

Μετά την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα, που πλέον θα παραδώσει τη δημαρχία της πρωτεύουσας στον Χάρη Δούκα, η παράταξή του «Αθήνα Ψηλά» θα έχει μόλις επτά δημοτικούς συμβούλους, μεταξύ των οποίων η Κατερίνα Γκαγκάκη, ωστόσο δεν κατάφεραν τελικά να εκλεγούν πολλοί celebrities, ανάμεσά τους ηθοποιοί, σχεδιαστές, αθλητές κ.ά.

Εκτός δημοτικού συμβουλίου έμεινε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, τέως υφυπουργός Πολιτισμού και σύμβουλος στρατηγικής, που συγκέντρωσε 1.686 σταυρούς. Εκτός και ο πρώην ποδοσφαιριστής Κριστόφ Βαζέχα με 2.282 σταυρούς, όπως και η κόρη του Μίμη Δομάζου, Πόπη Δομάζου, που με 2.173 σταυρούς δεν κατάφερε να μπει στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Εκτός έμειναν ο σεφ Βασίλης Καλλίδης και ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας, ενώ δεν κατάφεραν ακόμα να μπουν στο δημοτικό συμβούλιο η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά με 1.540 σταυρούς και η τηλεοπτική παραγωγός Φρόσω Ράλλη.

Από την άλλη, η 30χρονη κόρη του πρώην δημάρχου Αθηναίων, η δικηγόρος Ρωξάνη Μπέη, είναι η πρώτη σε ψήφους (2.924) που εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον Χάρη Δούκα. H Ρωξάνη-Ευαγγελία Μπέη-Καραμπότσου είναι κόρη του Δημήτρη Μπέη, ο οποίος διετέλεσε για δύο τετραετίες δήμαρχος Αθηναίων, και της Κωνσταντίνας Μπέη, πρώην υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς. Για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων, επίσης στο πλευρό του Χάρη Δούκα, εξελέγη ο 23χρονος συνονόματος εγγονός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Γιαννόπουλου, φοιτητής Νομικής.

Σε άλλους δήμους, στα γνωστά πρόσωπα που δεν εκλέχτηκαν συγκαταλέγονται η Μαρία Κορινθίου, που κατέβαινε στο δήμο Δάφνης-Υμηττού και ο Γιάννης Αϊβάζης στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Η Ναταλί Κάκκαβα βγήκε πρώτη σε σταυρούς στο δήμο Σαρωνικού, όπου κατέβηκε στις εκλογές με την παράταξη του κ. Παπαχρήστου, ενώ δεύτερη σε σταυρούς αναδείχτηκε η παρουσιάστρια Χριστίνα Λαμπίρη, που κατέβαινε με τη νικητήρια παράταξη της νέας δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρας Τσεβά. 

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη OnTime στις 17/10

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!