Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Άντζελα Γκερέκου: “Έφτασα κάποτε πολύ κοντά στο να υιοθετήσω”

Η Άντζελα Γκερέκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και μίλησε για τη ζωή της, τα επαγγελαμτικά της και για τη συμμετοχή της στην σειρά του MEGA, «Η Γη της Ελιάς».

«Έφτασα κάποτε πολύ κοντά στο να υιοθετήσω»

Η Άντζελα Γκερέκουμίλησε για τις εξελίξεις στην επιτυχημένη σειρά του MEGA, «Η Γη της Ελιάς» και για την «Αθηνά» που πρόκειται να γίνει ανάδοχη μητέρα της ενός κοριτσιού, της Φιλιώς.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που διαμορφώθηκε έτσι ο ρόλος μου και μου αρέσει που ζω μία τέτοια ιστορία, δύσκολη αλλά πολύ όμορφη. Είναι γεμάτη αγάπη, προσπάθεια να επουλωθούν τα τραύματα μίας παιδικής ψυχής που δυστυχώς αυτή την κατάσταση την συναντούμε και στην πραγματική ζωή», είπε αρχικά η Άντζελα Γκερέκου.

Θα έπραττε κάτι τέτοιο στην «κανονική» της ζωή;

«Το έχω σκεφτεί, κι το έχω σκεφτεί πολλές φορές, και μάλιστα έφτασα και πολύ κοντά μία φορά. Από μικρή φανταζόμουν μια μεγάλη οικογένεια, ένα μεγάλο οικογενειακό τραπέζι, με πολλά παιδιά δικά μας, υιοθετημένα, κάναμε όνειρα. Βέβαια η ζωή μας τα έφερε διαφορετικά, μας έφερε με τον Τόλη Βοσκόπουλο την Μαρία», σχολίασε, και πρόσθεσε η Άντζελα Γκερέκου:

«Είμαστε ευγνώμονές γι΄αυτό, όμως μετά τη Μαρία τα έφερε η τύχη ώστε να συναντήσω ένα μικρό πλάσμα και με όλη μου την ψυχή ήθελα αυτό να γίνει, ωστόσο μου έδωσε ο Θεός τη δυνατότητα να βοηθήσω και να στηρίξω ένα εγκαταλελειμμένο πλασματάκι έτσι που να μπορέσει να έχει μία ελπίδα, μία θαλπωρή για έναν χρόνο και μετά δεν πειράζει πήγε σε μια οικογένεια που το μεγαλώνει με πολλή αγάπη. Χαίρομαι που μπόρεσα και στάθηκα δίπλα σε αυτό το πλασματάκι για ένα χρονικό διάστημα. Δεν έχει σημασία το ότι δεν ήρθε στη δική μας οικογένεια, πήγε σε μια άλλη όμορφη οικογένεια που δεν είχαν παιδάκι. Την σκέφτομαι πολύ συχνά αυτή την ιστορία», είπε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ.

Μεταξύ άλλων η Άντζελα Γκερέκου, αναφέρθηκε στην κόρη της, Μαρία και για το πώς αντέδρασε όταν της ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με την υποκριτική.

«Κανείς δεν λέει ότι θα ήθελε το παιδί του να γίνει ηθοποιός, για τους ευνόητους λόγους. Επειδή έχουμε βιώσει αυτόν τον δρόμο και είναι πάρα πολύ δύσκολος κατά τα άλλα ευλογημένος. Δεν ήταν διακαής επιθυμία, αλλά βλέπεις ότι το παιδί έχει μεγαλώσει μέσα στην μουσική, στην τέχνη, εγώ είχα και την πολιτική, είναι φυσικό επόμενο. Την Μαρία από μικρή την έβλεπες ότι ανέβαινε στη σκηνή του σχολείου, και έλαμπε, εγώ και ο Τόλης ήμασταν αυστηροί κριτές «για να μην πάρουν τα μυαλά της αέρα». Το έβλεπες όμως ότι «το ζούσε». Αυτό ή εξελίσσεται ή μένει σε μία σταθερή κατάσταση. Είπαμε με τον Τόλη, να κάνει αυτό που αγαπάει», τόνισε αναφορικά με την κόρη της.

«Ο Τόλης ήταν ένας τεράστιος καλλιτέχνης, ένας «μύθος» για τον κόσμο, μία παρουσία πολύ δυνατή, και μία μαμά εκτεθειμένη στη δημόσια ζωή. Θέλαμε να ζει η Μαρία σε ένα πολύ «κανονικό» τρόπο ζωής. Θέλω να πιστεύω ότι έχει πάρει τα στοιχεία αυτά που της δώσαμε, θέλω να είναι ευτυχισμένη», συμπλήρωσε, η Άντζελα Γκερέκου.

Ποια στοιχεία έχει πάρει από εκείνη και τον Τόλη Βοσκόπουλο, η κόρη τους Μαρία;

Σύμφωνα με την Άντζελα Γκερέκου, «μου άρεσε όταν άκουγα ότι η Μαρία έχει πολύ καλό χαρακτήρα, παρά όταν είχε πολύ καλούς βαθμούς. Σημασία έχει να έχουν ωριμότητα που να αντικατοπτρίζει τις δικές τους αξίες και αρχές. Η αληθινή αγάπη είναι το συστατικό που κάνει τις πληγές να επουλώνονται. Ο Τόλης ως άνθρωπος είχε ανάγκη να ζει σε μια οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης. Όταν το βγήκε αυτό, ολοκληρώθηκε ως άνθρωπος».

Η σύγχρονη κοινωνία που δοκιμάζεται, η σχέση της με την θρησκεία και η επιστροφή στην βάση

Ως σύγχρονη γυναίκα τι την τρομάζει από την κοινωνία;

Η κ. Γκερέκου παραδέχθηκε πως, «με ό,τι καταπιάστηκα είχε επίκεντρο τον άνθρωπο. Είχα όραμα να προσφέρω στην χώρα μου και στον τόπο μου, την Κέρκυρα, ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή, η πολιτική δεν είναι ένα απλό σπορ, όταν το κάνεις σοβαρά σου παίρνει πολλή ενέργεια, και να μπορέσεις να υποστείς τα σκοτεινά σημεία που εμπεριέχει. Πολλές φορές έπεσα και ξανασηκώθηκα. Πάντα όμως υπερίσχυε η επιθυμία να σηκωθούμε και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Σημασία έχει να μην πάρουν την ψυχή σου. Πήραν χρήματα πολλά, έγιναν αδικίες, αλλά η ψυχή παραμένει δυνατή».

Συμπλήρωσε λέγοντας πως, «Με θορυβεί αυτή η ραγδαία αλλαγή σε ό,τι έχει να κάνει με τα θεμέλια και τις ρίζες μας. Φαντάζει σαν όλο αυτό το σύστημα, η τεχνολογία και άλλα, να κόψουμε τις ρίζες μας. αν δεν έχεις ρίζες κάνεις το νήμα της επιστροφής στον εαυτό σου. Στην Ελλάδα η ρίζα μας είναι η οικογένεια ως ένωση ανθρώπων, αγάπη, δοτικότητα και το να έχεις μία βάση. Επίσης η γλώσσα μας που ζει μέσα στους αιώνες τείνει να φύγει αλλά και η πίστη μας. Πιστεύω στον Χριστό, στον Θεό, σε ένα υπέρτατο ον που έχω επιλέξει να είναι αυτό, η ορθόδοξη ταυτότητά μου. Έχω μελετήσει και άλλες θρησκείες, αλλά από επιλογή είμαι χριστιανή ορθόδοξη γιατί εκεί η ψύχη μου αναπαύεται. Όταν σου κόψουν όλα αυτά τα δεδομένα, και βάζουν τα παιδιά μας σε μια διαδικασία ότι, “ό,τι ήταν πριν σας φυλάκιζε και τώρα δημιουργούμε έναν νέο κόσμο που σας ελευθερώνει”, είναι παγίδα. Στην ουσία δημιουργείται μία νέα «φυλακή» μέσα απ΄ την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, που καλώς κρατεί αλλά αν γίνει ο άνθρωπος υπηρέτης της αυτό θα είναι καταστροφικό».

«Πρέπει να βρούμε το μέτρο. Αν το χάσουμε το μέτρο έρχεται η Ύβρις και μετά η Νέμεσις. Βιώνουμε δραματικά πράγματα στον πλανήτη και στη χώρα μας. Πρέπει να δούμε που φταίει ο καθένας μας, εκτός από τις ευθύνες τις πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια. Ας αφυπνιστούμε, έτσι θέλω να πορεύομαι μέσα από την τέχνη και μέσα από τον ΕΟΤ για να έχουμε έναν τουρισμό βιώσιμο που είναι συνδεδεμένος με τον άνθρωπο και το περιβάλλον του», υποστήριξε η Άντζελα Γκερέκου.

Spoiler για την «Γη της Ελιάς»

Τέλος έδωσε μια «γεύση» για τον ρόλο της ως Αθήνα Νομικού στη «Γη της Ελιάς».

«Θα έρθουν δύσκολες στιγμές για την Αθηνά στη σχέση της με τον Ισίδωρο με κάποιο τρίτο πρόσωπο», αποκάλυψε.
Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!