Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Δεν γνωρίζουμε εάν ο δράστης είναι μεταξύ των συλληφθέντων – Υπάρχει αποδεικτικό υλικό για τον εντοπισμό του»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη που βρήκε τον θάνατο στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, Χρήστος Μαυρομάτης, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι απαιτείται η αλήθεια για να δικαιωθεί ο Μιχάλης, ενώ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο δράστης της δολοφονίας είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

«Τέλος ο κύκλος των απολογιών. Οι κατηγορίες οι οποίες αποδόθηκαν στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι μια σειρά κατηγορίες που δεν έχουν να κάνουν με την ανθρωποκτονία του Μιχάλη. Οι τρεις ανακριτές που έλαβαν τις απολογίες ένιωσαν δικονομικά ότι δεν ήταν έτοιμοι να αποδώσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για άλλα αδικήματα. Γι αυτό είπα ότι αναμένουμε προανακριτικό υλικό το οποίο θα βοηθήσει, τις επόμενες μέρες και τις επόμενες εβδομάδες, να αποδοθεί σε κάποιους η κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ικανό το υλικό να οδηγήσει σε ασφαλείς κατευθύνσεις για το ποιος ή ποιοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Μιχάλη» τόνισε ο κ. Μαυρομάτης.

«Δεν το λέω ως μάντης κακών. Δεν φοβάμαι κάτι. Ελπίζω ότι θα γίνει αυτή η αποδεικτική συμπλήρωση. Οι αστυνομικοί θεωρώ, ελπίζω και εύχομαι ότι δουλεύουν πάνω στο κομμάτι αυτό, ότι τα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας δουλεύουν νυχθημερόν πάνω στο κομμάτι αυτό και ελπίζω ως άνθρωπος, ως πολίτης, ως δικηγόρος, ως φίλος του συγχωρεμένου ότι θα καταλήξουμε με ασφάλεια στο ποιος ή ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι είχαν αυτή τη συμπεριφορά που οδήγησε στη στυγερή δολοφονία», συμπλήρωσε. 

Αποδεικτικό υλικό

Σε ερώτηση σχετικά με το βίντεο, που κάποιοι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι υπάρχει και δείχνει τον δράστη, ο κ. Μαυρομάτης τόνισε ότι δεν έχει δει τέτοιο υλικό. «Έχω δει την φωτογραφία που έχουν δημοσιεύσει τα Μέσα, δεν έχω δει το βίντεο διότι δεν έχουμε ακόμα ως οικογένεια πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας, διότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι ακόμα κατά αγνώστων, οπότε η δήλωση παράστασης υποστήριξης κατηγορίας από τον αδερφό είναι ακόμα κατ’ αγνώστων, δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί. Επομένως δεν έχουμε ακόμα πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας».

Ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου Μιχάλη εξέφρασε τον φόβο του για προβοκατόρικες λογικές σε περίπτωση που δεν υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα. «Φοβάμαι ότι τώρα που τέλειωσαν και οι απολογίες των κατηγορουμένων, αν δεν έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, ασφαλή αποτελέσματα, αν δεν έρθει υλικό το οποίο θα μας δίνει λαβή να μιλάμε, τουλάχιστον σε επίπεδο προανάκρισης, με κάποιες βεβαιότητες, ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση από σήμερα, η οποία ολίγον τι θα έχει και μια λογική προβοκατόρικη, θα βγαίνει ο καθένας, αναλόγως τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί και θα λέει είναι Κροάτης ο δράστης, ο άλλος θα λέει ότι ο δράστης είναι Έλληνας, ο δράστης είναι ψηλός, ο δράστης είναι κοντός. Ο πρόεδρος της Κροατίας θα λέει τα δικά του. Οι Έλληνες θα λένε τα δικά τους. Και δεν απευθύνομαι στους δημοσιογράφους. Απευθύνομαι γενικώς σε όποιον έχει λόγο σε αυτή την υπόθεση, εξυπηρετώντας μια συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Θα λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Κινδυνεύουμε να μπούμε σε μια συζήτηση όσο το υλικό είναι ημιτελές, όσο το υλικό αυτό δεν προσφέρει απαντήσεις».

 

Σε ερώτηση για το εάν το υλικό είναι ημιτελές γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις κατά την διαδικασία των συλλήψεων απάντηση: «Ενδεχομένως ναι. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, θέλουμε την αλήθεια, δεν θέλουμε να πάρουμε έναν δρόμο και να πούμε αυτός είναι ο δολοφόνος. Θέλουμε αλήθειες». 

Παράλληλα, ο κ. Μαυρομάτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει το υλικό που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη. «Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό. Έχουμε βίντεο, οπτικό υλικό, έχουμε υλικό βιολογικό, έχουμε τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του εγκλήματος. Έχουμε αυτόφωρη σύλληψη. Αλίμονο αν σε αυτή την υπόθεση που τα έχουμε όλα αυτά, δεν βρούμε τους δράστες».

Ανεξάρτητη δικαιοσύνη

Εξάλλου, αποκάλυψε ότι γνώριζε τον Μιχάλη από τις κερκίδες. «Στην κερκίδα δημιουργούνται φιλίες και δημιουργούνται και σχέσεις. Τα παιδιά στην κερκίδα είναι καλά παιδιά, δεν είναι κακά παιδιά».

 Όσον αφορά στην οικογένεια του θύματος, τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα διαχείρισης της κατάστασης. «Είδατε και τον αδερφό. Απορώ πώς στάθηκε στα πόδια του να κάνει αυτή τη δήλωση προς τους συναδέλφους σας. Ο πόνος είναι αβάσταχτος». 

Όσον αφορά στη δήλωση του Κροάτη προέδρου, ο δικηγόρος εκτίμησε ότι ως πολιτικός εξυπηρετεί μια σκοπιμότητα, καθώς απευθύνεται σε ένα ακροατήριο που τον πιέζει. «Μου κάνει εντύπωση βέβαια που αντιστοίχως η ελληνική πλευρά απαντά με διαρροές. Βέβαια απάντησε καταλλήλως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ευτυχώς κράτησε τη σημαία της Ελλάδος ψηλά. Είναι δεδομένο ότι είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη στην Ελλάδα και είναι δεδομένο ότι οι κατηγορούμενοι θα έχουν μια δίκαιη δίκη».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!