Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Γιάννης Μώραλης για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη: Την αποχαιρετώ με μεγάλη θλίψη – Ήταν μια σπουδαία φιλάνθρωπος

Ο Γιάννης Μώραλης θέλησε να πει αντίο στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ειδικότερα, σε γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε: «Αποχαιρετώ με μεγάλη θλίψη την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μια σπουδαία Ελληνίδα, η οποία αγαπούσε όλη την Ελλάδα, αλλά είχε και μια ιδιαίτερη αγάπη για τον Πειραιά».

Και συμπλήρωσε: «Είχα την τιμή να την γνωρίσω και να εκτιμήσω το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο, μέσα από τη συνεργασία μας με τον Δήμο Πειραιά, αλλά κυρίως με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία υπήρξε τα τελευταία χρόνια συμπαραστάτης στον αγώνα της για τα παιδιά.

Ως Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», προσέφερε για περισσότερα από 40 χρόνια τα μέγιστα στα παιδιά με καρκίνο, μια προσφορά που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ανθρωπισμού και αποδεικνύει ότι η δύναμη της αλληλεγγύης και της βοήθειας γεννά την ελπίδα.

Ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και ως μέλος σε συλλόγους και φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αγωνίστηκε για τη διεθνή ειρήνη, την παγκόσμια αλληλεγγύη και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βραβεύτηκε με το Βραβείο «Νέλσον Μαντέλα 2020», για την ανθρωπιστική της προσφορά.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν μια σπουδαία φιλάνθρωπος, αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά και το πολυδιάστατο έργο της, το οποίο είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας. Εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!