Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χειλάκης-Μαξίμου: Εμπόδια στην υιοθεσία μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για τεκνοποίηση (ΦΩΤΟ)

Ζευγάρι στο σανίδι και στη ζωή, το ζευγάρι αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά του να αποκτήσει παιδί. Οι δυο τους εξομολογούνται ότι έκαναν μια προσπάθεια υιοθεσίας αλλά δεν πέτυχε. «Πήραμε ένα πάκο με χαρτιά που έπρεπε να μελετήσουμε και να συμπληρώσουμε με θέματα όπως: Αν θέλεις παιδί εντελώς υγιές και μωρό θα περιμένεις 10 χρόνια, αν δεν σε νοιάζει το φύλο και η ηλικία ή αν έχει ένα μικρό πρόβλημα μπορεί να πάρει 3-4 χρόνια. Εχω την επιθυμία αλλά δεν ξέρω αν έχω τις αντοχές να μπω σε αυτή τη διαδικασία» λέει η Αθηνά Μαξίμου.

«Καλά κάνει ο νόμος και προστατεύει τα παιδιά αλλά είναι τόσο αυστηρή η νομοθεσία που κάποια στιγμή σε αποθαρρύνει. Βλέπεις ένα παιδί που κάθεται στα φανάρια και σκέφτεσαι: Να μην το σώσω; Αλλά δεν ξέρεις πού ανήκει. Κι αν βρεθείς ξαφνικά στη φυλακή, επειδή έχεις μιλήσει με κάποιον δικηγόρο ή γιατρό; Μας έχουν πλησιάσει άνθρωποι και μας έχουν μιλήσει, αλλά φοβάσαι, λες άσε μην μπλέξουμε. Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε να υιοθετήσουμε παιδιά από εμπόλεμες ζώνες, αλλά η νομοθεσία λέει: Κι αν εσύ είσαι παιδόφιλος; Επίσης, το ότι είμαστε ηθοποιοί δεν θεωρείται σταθερό και ασφαλές επάγγελμα», παραδέχεται ο Αιμίλιος Χειλάκης στο περιοδικό HELLO.

«Μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς τι μπορεί εκείνοι να σκέφτονται για σένα, καθώς σε βάζουν σε μια διαδικασία σαν να περνάς από ακτίνες Χ» συμπληρώνει η Αθηνά. «Γενικά δεν έχω εμμονές και αυτοσκοπούς» προσθέτει. «Με έναν παράξενο τρόπο η ζωή είναι πολύ πιο σοφή από εμάς και ό, τι είναι να φέρει θα το φέρει. Μπορεί να ακούγεται μοιρολατρικό, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Δεν γκρεμίζεται κι ο κόσμος, αν δεν έρθει ένα παιδί. Είχαμε ζωή πριν, θα έχουμε και μετά». Όσο για τις εξωσωματικές, Για τις εξωσωματικές, η Αθηνά Μαξίμου προσθέτει ότι δεν είναι κατά, αλλά πιστεύει ότι είναι εγωιστικό μια μητέρα να επιμένει και να κάνει 12 εξωσωματικές για να κάνει τελικά ένα παιδί στα 49 της, έχοντας «οργώσει» το σύστημά της.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης παραδέχτηκε ότι είχαν πολλές ατυχίες πριν αποφασίσουν να μπουν στη διαδικασία της υιοθεσίας, αλλά είπε στη σύζυγό του: «Εγώ παντρεύτηκα εσένα, όχι κάποια μάνα παιδιού. Δεν θα τρελαθούμε κιόλας. Αν κάνουμε παιδί, πάρα πολύ ωραία, αν δεν κάνουμε και πάλι εντάξει».

pas-na-uiothetiseis-paidi-kai-se-blepoun-san-paidofilo_3.w_l

8154c92eae9e942dd6f4a5a56cbb7f02upl5705107195e93

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!