Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ιωάννα Τούνη: «Ορμονικά είναι σαν να περνάω κλιμακτήριο αυτή τη στιγμή» – Ο λόγος που θέλει να σταματήσει τον θηλασμό

Η Ιωάννα Τούνη έφερε πριν πέντε μήνες ακριβώς στον κόσμο τον μονάκριβο γιο της και από εκείνη την ημέρα η ζωή της άλλαξε ολοκληρωτικά.

Η γνωστή επιχειρηματίας και Influencer αποκάλυψε μέσα από τα Instagram Stories της ότι πήρε την απόφαση σιγά σιγά να περιορίσει τον θηλασμό και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνάει όσον αφορά στον κύκλο της.

«Πήγαμε στον παιδίατρο. Το Νουνίτο σήμερα έγινε πέντε μηνών. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι έχουν περάσει πέντε μήνες; Εννέα μήνες που τον είχα στην κοιλιά μου και πέντε μήνες που το μωρό έγινε… παιδάκι! Είπα στον γιατρό ότι θέλω σιγά σιγά να αποθηλάσω. Μέχρι σήμερα θηλάζω αποκλειστικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κοιμάμαι τα βράδια. Ξυπνάει έξι με οκτώ φορές το βράδυ, είμαι πάρα πολύ κουρασμένη. Η γυναικολόγος μου με είχε συμβουλεύσει ότι πρέπει να αντικαταστήσω κάποια γεύματα ίσως με σκόνη ή με κάποιο άλλο γάλα γιατί τα οιστρογόνα μου είναι στο μηδέν.

Οι ορμόνες μου είναι φουλ διαταραγμένες, δεν έχω αδιαθετήσει ακόμη μετά τη γέννα και ορμονικά είναι σαν να περνάω κλιμακτήριο αυτή τη στιγμή. Οπότε είμαι άπειρα πρησμένη και έχω φουλ κατακράτηση. Αυτά θα φτιάξουν σιγά σιγά όταν περιορίσω τον θηλασμό…

Δεν είναι κάτι ανησυχητικό, σε κάποιες εγκύους συμβαίνει σε κάποιες όχι. Για αυτόν τον λόγο εγώ δεν έχω περίοδο και είμαι πάρα πολύ πρησμένη. Οπότε ό,τι και να κάνω τώρα σε διατροφή/γυμναστική για όσο θηλάζω, δεν θα χάσω ιδιαίτερα κιλά. Ο μεταβολισμός μου είναι μπλοκαρισμένος από τις ορμόνες. Θα ξανακάνω διατροφή όταν αδιαθετήσω και ξεμπλοκάρει το σύστημα» περιέγραψε η Ιωάννα Τούνη.

Παράλληλα, η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε ότι από σήμερα μπορεί να δίνει και φαγητό στον 5 μηνών γιο της, εκτός από μητρικό γάλα!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!