Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Ελένη Μενεγάκη βάφει πασχαλινά αυγά χωρίς να λερώσει… πουθενά

Η Ελένη Μενεγάκη από τον αέρα της εκπομπής Ελένη θέλησε να μοιραστεί με τους τηλεθεατές το μυστικό της για το πως μπορείτε να βάψετε αυγά χωρίς να λερώνεται πουθενά. 

Το βάψιμο των αυγών η Ελένη παραδοσιακά το κάνει στην Άνδρο, εκεί οπού συνήθως περνά τις Άγιες ημέρες και φυσικά είναι μια ευχάριστη διαδικασία που της αρέσει να την κάνει με τις κόρες της.

Πώς το κάνει και πάντα της πετυχαίνουν;

Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι και σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην σπάσουν τα αυγά μας κατά τη διάρκεια του βρασμού. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά. Μόλις κρυώσει το νερό βγάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε χλιαρό νερό και 2 κουταλάκια της σούπας άσπρο ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο εύκολα.

Το μπλε είναι το πιο δύσκολο χρώμα!

Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά (ανάλογα πόσο ανοιχτόχρωμα τα θέλουμε) και με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε το αυγό και το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, ταμπονάρουμε ελαφρώς μέχρι να στεγνώσει, αφήνουμε στην άκρη και επαναλαμβάνουμε με το επόμενο αυγό.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!