Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ιερομόναχος Αέτιος: «Ο Τζίμης Πανούσης παρακολουθούσε με ευλάβεια τη λειτουργία, όλοι αναρωτιόνταν αν ήταν αυτός»

Οι πρωταγωνιστές ταξίδεψαν το τηλεοπτικό κοινό στα μοναστήρια όλης της χώρας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε στην Άνδρο για να συναντήσοει τους 4 μοναχούς της Μονής Παναχράντου, του αρχαιότερου μοναστηριού στο Αιγαίο. Ο πατέρας Αέτιος μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη για τις επισκέψεις που έκανε στο μοναστήρι ο Τζίμης Πανούσης.

«Ερχόταν και ο Τζίμης Πανούσης εδώ. Ο Τζίμης, βέβαια, είχε σπίτι εδώ στην Άνδρο. Ήταν πολύ χαρισματικός άνθρωπος. Πολλοί τον έλεγαν αιρετικό, δεν ήταν αιρετικός ο Τζίμης, ήταν χαρισματικός. Ερχόταν τέτοιες μέρες το Πάσχα, το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση. Ερχόταν με τόση ευλάβεια, τόση προσοχή, τόσο γαλήνη σε μία γωνία και παρακολουθούσε όλη τη θεία λειτουργεία μέχρι να τελειώσουμε. Πολλοί αναρωτιόντουσαν «είναι ο Πανούσης»;

Άκουγα τα τραγούδια του. Ο άνθρωπος ήταν καλλιτέχνης. Ο καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να εκφραστεί. Καμιά φορά η έκφραση μπορεί να λέει και αλήθειες. Ο Θεός τον πήρε μαζί του γιατί έτσι Αυτός νόμιζε ότι είχε φτάσει στην τελειότητα της ψυχής του -γιατί ο Θεός μάς παίρνει στην καλύτερη στιγμή», είπε ο Ιερομόναχος Αέτιος.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!