Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ιωάννης Λύρας: «Το σύνδρομο της Barbie έχει γίνει εμμονή στις γυναίκες»

Από τη ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΡΙΑΝΤΟΥ

 

Η ευθύτητα είναι ένα από τα πιο δυνατά του χαρακτηριστικά, που κάνει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο να τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια. Κι αυτό γιατί δεν θα τις παραπλανήσει με ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά θα τους πει την αλήθεια ξεκάθαρα. Άλλωστε, ο ίδιος έχει στο ενεργητικό του μόνο επιτυχημένες επεμβάσεις, γι αυτό και η φήμη του έχει ταξιδέψει παντού. Ο διευθυντής πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής, κι επίτιμος πρόξενος Βραζιλίας Γιάννης Λύρας, ο «μάγος» της πλαστικής χειρουργικής, όπως τον αποκαλούν, με τεράστια γνώση και εμπειρία, δέχεται στο ιατρείο του υγιείς ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν ή να διορθώσουν κάτι στον εαυτό τους, για να νιώσουν άνετα και πιο όμορφα. Ο ίδιος μιλά στην «ΟΝ time» για τις εμμονές των γυναικών, τα ιατρικά λάθη, τις περιζήτητες επεμβάσεις και πολλά άλλα…

 

 

 

Πολύ διαδεδομένη πλέον η πλαστική στα χείλη, με τις γυναίκες ακόμα και σε νεαρή ηλικία να θέλουν να αποκτήσουν τα νέα, φουσκωτά χείλη. Ωστόσο το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το ιδανικό. Γιατί πιστεύετε υπάρχει αυτή η εμμονή;

Yπάρχει ένα γνωστό ψυχιατρικό σύνδρομο, το σύνδρομο της Barbie, το έχουν οι γυναίκες 50 χρόνων περίπου σήμερα, οι οποίες είχαν κούκλα την Barbie. Αυτή η εμμονή με τα φουσκωτά χείλη και τα έντονα ζυγωματικά έχει περάσει και σε νεότερες γενιές και οι γυναίκες νομίζουν ότι έτσι θα αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων γυναικών απέναντι στο άλλο φύλο. Αυτά τα φουσκωτά χείλη λέγονται “russian lips” και διαφημίζονται και στο ίντερνετ. Δεν τους φταίει κανένας, παρά μόνο οι ίδιες, οι οποίες πιστεύουν ότι αυτή η «μεταμόρφωση» θα τους δώσει προνόμιο και προτέρημα απέναντι σε άλλες γυναίκες και θα αρέσουν περισσότερο στους άνδρες. Είναι προσωπική υπόθεση των γυναικών, επαναλαμβάνεται, και άρα δεν είναι ιατρικό λάθος.

Ποιες επεμβάσεις έχουν μεγαλύτερη ζήτηση τα τελευταία χρόνια;

Σταθερά υψηλή ζήτηση έχει η αυξητική μαστών, ένα πιο έντονο και πιο όμορφο στήθος, καλλίγραμμο, με πιο πλούσιο ντεκολτέ και σταγονοειδές σχήμα. Επίσης, μεγάλη ζήτηση έχει η ρινοπλαστική μαζί με το διάφραγμα για καλύτερη αναπνοή, αλλά και χωρίς το διάφραγμα μόνο για την ομορφιά, για να εναρμονίσουμε τα χαρακτηριστικά του. Ακόμα, οι επεμβάσεις προσώπου, τόσο ενέσιμες όσο και λίφτινγκ, αν και το χειρουργικό λίφτινγκ πέφτει τα τελευταία χρόνια και ανεβαίνουν πολύ τα ενέσιμα.

 

Έχετε «διώξει» ποτέ ασθενή από το ιατρείο σας και γιατί;

Είναι πολύ δύσκολο να διώξεις ασθενή που σε θεωρεί αυθεντία στον τομέα σου και πιστεύει ότι είσαι η καλύτερη λύση που θα μπορούσε να βρει σε ένα πρόβλημα. Βρίσκουμε -με σεβασμό στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας- την ευκαιρία να ενημερώνουμε πλήρως για τα δεδομένα, τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Η ενημέρωση πρέπει να είναι πλήρης και τότε αποφεύγουμε τη δυσάρεστη θέση να πρέπει να διώξουμε κάποια ασθενή.

 

 Backstage από την συνέντευξη που έδωσε στην δημοσιογραφική ομάδα ενός διεθνούς ντοκιμαντέρ για την σύγχρονη πλαστική χειρουργική!

 

Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που σας έχουν ζητήσει;

Συνήθως ζητούν τεράστια στήθη, πολύ μικρές μύτες και φουσκωμένα χείλη. Τα πιο τρελά πράγματα τα ζητούν άνθρωποι που έχουν επηρεαστεί από άλλους μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τώρα τελευταία από το Instagram και το Tik tok, κι εκεί είναι ιδιαίτερη η δική μας συνεισφορά στο να κατανοήσουμε ότι, για να το ζητάει κανείς αυτό το τρελό πράγμα, μάλλον τον απασχολεί πάρα πολύ. Δεν είναι εύκολο να απορρίψεις ακόμα και το πιο τρελό αίτημα, θα προσπαθήσεις να το φέρεις στα μέτρα της ασφάλειας του ενδιαφερόμενου και -σε τελική ανάλυση-, αν είναι ώριμος και ενήλικας, δεν έχουμε λόγο να αρνούμαστε κάτι εμείς που θεωρούμε τρελό και που τελικά μπορεί να μην είναι.

 

Στα βραβεία Grammy σχολιάστηκε έντονα η εμφάνιση της παραμορφωμένης Μαντόνα. Διάσημος πλαστικός είπε πως ήθελε να μοιάζει 20 χρόνια νεότερη. Πού οφείλεται, πιστεύετε, αυτή η τρομακτική εικόνα;

Η Μαντόνα μεγάλωσε, έχουν έρθει άλλες στο προσκήνιο, κι έχει κάθε λόγο να θέλει να προκαλέσει την προσοχή του κοινού. Βεβαίως και ήρθε η ώρα να κάνει πλαστική χειρουργική, όπως και πολλές άλλες σε αυτή την ηλικία, άνω των 60. Βεβαίως και δεν θα είναι ποτέ όπως στα 20, όταν είχε πρωτοβγεί, όμως από την άλλη μεριά, αν κάνει ένα πολύ απλό λίφτινγκ και δεν το παρατηρήσει κανείς, όπως συνήθως γίνεται, δεν θα τραβήξει ποτέ την προσοχή. Η Μαντόνα ήθελε να προκαλέσει, το δήλωσε και η ίδια στη σκηνή όταν τη ρώτησαν, και πολλοί έκριναν αρνητικά την εικόνα της. Βεβαίως και έχει κάνει πολλές πλαστικές, αλλά και πολύ μεγάλη χρήση ενέσιμων υλικών, έναν εκρηκτικό συνδυασμό που δεν συνιστούμε σε καμία.

 

Μια ανήλικη μπορεί να κάνει πλαστική; Πότε και με τι μπορεί να ξεκινήσει;

Είναι πολύ μεγάλος ο κατάλογος των επεμβάσεων για τις οποίες μία ανήλικη μπορεί να κάνει πλαστική χειρουργική, πάντα με τη συμβουλή των γονέων, πάντα με την παρουσία τους και πάντα με την έγκρισή τους, όχι γιατί δεν έχει δικαίωμα, αλλά για λόγους ψυχολογικούς κυρίως, για να μην αστοχήσει ή για να μην υποστεί μία επέμβαση που θα τη βλάψει παρά θα την ευνοήσει. Με μία έντονη ανισομαστία, και από τα δεκαπέντε κιόλας που της έχει έρθει και η έμμηνος ρύση, και δεν πρόκειται ποτέ να διορθωθεί από μόνη της, μια έντονη προβολή από ανεπιθύμητο τοπικό λίπος στο κάτω μέρος του σώματος, που κάνει μεγάλη τη δυσαρμονία του πάνω με το κάτω, με πεταχτά αυτιά που -σημειωτέον- ξεκινάνε και από τα πέντε έτη ηλικίας και με διάφορες δυσμορφίες από επεμβάσεις που έγιναν σε παιδική ηλικία, σκολιώσεις, κυφώσεις και άλλα θέματα του κορμού, τα οποία χρήζουν επέμβασης, για να αποκατασταθεί η βλάβη έπειτα από ατυχήματα.

 

Madonna Wore Mugler Haute Couture To The 2023 Grammy AwardsMadonna Wore Mugler Haute Couture To The 2023 Grammy Awards

 

Ποια θεωρείτε την πιο καλοδιατηρημένη Ελληνίδα;

Για την ηλικία τους, βεβαίως την Κάτια Δανδουλάκη, αλλά και την Έλλη Στάη.

 

Η επιτομή της απλότητας -Η Κάτια Δανδουλάκη με ολόλευκο φόρεμα στο Ηρώδειο | BOVARYΠώς ήταν και πώς έγινε | Οι αλλαγές στην εμφάνιση της Έλλης... | Celebrities Ειδήσεις

 

 

Τι γίνεται με όσους διαφημίζουν… φθηνές λύσεις και εξαπατούν τον κόσμο;

Η νομοθεσία στην Ελλάδα, κι εγώ ως μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, του Πανελληνίου Συλλόγου, αλλά και των πλαστικών της Ελλάδας, έχουμε ασχοληθεί πάρα πολλές φορές με το θέμα του ότι με βάση αυτή τη νομοθεσία επιτρέπεται σε επιχειρηματίες να μπαίνουν στο χώρο της ιατρικής αισθητικής, ακόμα και να χειρίζονται μηχανήματα χωρίς να είναι γιατροί, κάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο. Πρέπει οι γυναίκες να προσέχουν πολύ, να μην παραμυθιάζονται και να μην καταφεύγουν στις γρήγορες και φθηνές λύσεις.

 

Οι Βραζιλιάνες και το μυστικό τους

 

Γιατί οι Βραζιλιάνες έχουν «φτιάξει» τα καλύτερα σώματα, τα οποία μιμούνται γυναίκες σε όλο τον κόσμο;

Υπάρχουν τέσσερις λόγοι. Πρώτα απ’ όλα η μεγάλη ανάμειξη με τον αφρικανικό πληθυσμό, δηλαδή ο γενετικός παράγοντας, διότι οι αφρικανικής προέλευσης μετανάστες στη Βραζιλία έχουν τους γλουτιαίους πιο ψηλά στο σώμα. Δεύτερον, οι Βραζιλιάνες αναγκάζονται και ανεβαίνουν πολύ συχνά τους λόφους, γιατί υπάρχουν οι παραγκουπόλεις, εκτεταμένες αρκετά ψηλά, κι έτσι ανεβαίνοντας κάθε μέρα με τα πόδια έναν ολόκληρο λόφο και κατεβαίνοντάς τον, αναγκαστικά αποκτούν καλύτερους τετρακέφαλους και γλουτιαίους μυς. Τρίτον, γιατί χορεύουν συνεχώς και στο καρναβάλι και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, ενώ και στην καθημερινή τους ζωή δεν κάθονται καθόλου. Ο χορός κάνει καλύτερους τους γλουτούς. Και τέταρτον, παίζει ρόλο η διατροφή τους με φρούτα και λαχανικά και λίγα λιπαρά, που έχει ως αποτέλεσμα να διαγράφονται καλύτερα οι μύες στο σώμα τους και να αναδεικνύονται ως γυμνασμένοι.

Τι τρώνε οι Βραζιλιάνες και έχουν κορμί και οπίσθια που κολάζουν;

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime του Σαββατοκύριακου 18-19/3

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!