Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στο Άγιον Όρος ο Φιλιππίδης – Το τάμα και η προσευχή στο «Περιβόλι της Παναγίας»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την ποινή κάθειρξης οκτώ ετών που του επιβλήθηκε, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Όπως αναφέρει o Alpha, ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα στις 3 Μαρτίου και ακολούθως επισκέφθηκε το Άγιον Όρος για μία ημέρα.

Πληροφορίες θέλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη να είχε εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφθεί το «Περιβόλι της Παναγίας» μετά την αποφυλάκισή του. Ήταν κάτι σαν τάμα που είχε κάνει, προκειμένου να προσευχηθεί και να ηρεμήσει η ψυχή του όπως είχε αναφέρει. Τα προβλήματα υγείας ωστόσο που αντιμετωπίζει και η κατάστασή του μετά την αποφυλάκισή του δεν του επέτρεπαν να κάνει αυτό το ταξίδι. Άλλωστε, δεν μπορούσε να έχει δίπλα του τη σύζυγό του Ελπίδα, γι’ αυτό και θα έπρεπε να είναι μαζί του ο γιος του Δημήτρης. 

Τελικά, τα κατάφερε και την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε το προσκύνημά του. Η οικογένειά του πιστεύει ότι το ταξίδι αυτό και η συνομιλία του με τους μοναχούς στο Άγιον Όρος μόνο θετικά θα λειτουργήσει στην ψυχολογία του, η οποία είναι σε άσχημη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκεται εκτός φυλακής. Επιθυμία του ηθοποιού ήταν να μείνει περισσότερο, αλλά κάτι τέτοιο δεν του το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας του.

Τη συγκεκριμένη κίνηση σχολίασε ωστόσο με καυστικό τρόπο ο Ανδρέας Μικρούτσικος, λέγοντας πως πρόκειται για «επίφαση» και ότι ο ηθοποιός το έκανε για λόγους αυτοπροβολής.

«Θεωρώ την κίνηση περί Αγίου Όρους μετά το “παρών” του στο αστυνομικό τμήμα επίφαση. Δηλαδή, πάει να του δώσει ένα κλίμα της ανάγκης απομόνωσης της θρησκείας. Ο καθένας μας θέλει να πάει στο Άγιον Όρος να δει αυτό τον τόπο. Όταν το κάνει υπό αυτές τις συνθήκες το χρησιμοποιεί για τον εαυτό του, για την εικόνα του. Η αξία του Αγίου Όρους είναι να πας και να μελετήσεις το φαινόμενο σιωπής χώρου και πάντων κάτω από μια προσωπική ηρεμία. Η επίκληση του Θεού γίνεται μέσα σου, γίνεται παντού, δεν χρειάζεται τελετουργικός χώρος» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Η ζωή του σκηνοθέτη και ηθοποιού έχει αλλάξει και τίποτα δεν θυμίζει αυτή των προηγούμενων χρόνων. Μετά την πώληση της βίλας στο Ψυχικό, έχει μετακομίσει σε ένα δυάρι στο Παγκράτι, κοντά στο σπίτι του γιου του. Μάλιστα, πριν από κάποιες μέρες είχε επισκεφθεί με τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου το θέατρο της οδού Κυκλάδων. Εκεί παίζει ο γιος του, Δημήτρης Φιλιππίδης, στην παράσταση «Berlin Alexanderplatz». Η είδηση γρήγορα όμως έγινε γνωστή μέσω του Twitter, καθώς τον αναγνώρισαν και ο Πέτρος Φιλιππίδης με τη σύζυγό του αποχώρησαν από το θέατρο πριν ξεκινήσει η παράσταση, πιθανότατα για να μην προκαλέσουν πρόβλημα. «Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο θέατρο της οδού Κυκλάδων για να δει το “Berlin Alexanderplatz”, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, όπου παίζει κι ο γιος του. Τι κατάντια για το θίασο που δεν αρνήθηκε να παίξει» έγραψε αρχικά χρήστης του Twitter. «Τελικά την κοπάνησε πριν την παράσταση» έγραψε στη συνέχεια ο ίδιος στο λογαριασμό του.

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη OnTime 16/3

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!