Ο Τάκης Ζαχαράτος μεταμορφώνεται σε… Βανδή και Μπισμπίκη (εικόνες -βίντεο)
Είναι ο άνθρωπος με χίλια πρόσωπα. Εκείνος που καταφέρνει να μεταμορφώνεται με πρωτοφανή πιστότητα στα πιο δημοφιλή πρόσωπα της ελληνικής πραγματικότητας και να σατιρίζει γεγονότα της καθημερινότητας προσφέροντας άφθονο γέλιο. Σε λίγες ημέρες ο Τάκης Ζαχαράτος ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή. Θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου, στο Vergina Theatro της Θεσσαλονίκης έχοντας ετοιμάσει ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα, με πολλά νέα πρόσωπα, απρόσμενα ντουέτα και ξεκαρδιστικούς διαλόγους.
Μια πρώτη, χορταστική γεύση από την παράσταση μπορείτε να πάρετε μέσα από τα βίντεο και και τις φωτογραφίες, που δημοσιεύει αποκλειστικά το protothema.gr, αλλά και τα όσα μάς αποκάλυψε ο ίδιος ο Τάκης Ζαχαράτος: «Στη νέα παράσταση έχω εντάξει πολλά νέα πρόσωπα. Ήθελα να είναι κάτι εντελώς καινούργιο, πλήρως ανανεωμένο. Εκτός λοιπόν από το σούπερ ζευγάρι της χρονιάς Βανδή – Μπισμπίκη, έχουμε και άλλα ντουέτα. Ανάμεσά τους αυτά της Lady Gada με την Λαίδη Άντζελα Δημητρίου, της Celine Dion με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου, της Καλλιόπης Σταματάκη με τον γιο της τον Μαθιό από τον «Σασμό», του Μαυρίκιου Μαυρικίου με την Ιλάειρα αλλά και την γερόντισσα Κατερίνα Διδασκάλου από το «Μαύρο Ρόδο» η οποία εξομολογεί του πάντες. Για πρώτη φορά μεταμορφώνομαι επίσης σε Adele, David Bowie, Madonna, Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Αγγελική Νικολούλη κ.α.»
«Πόσο δύσκολο είναι άραγε και πόση δουλειά χρειάζεται για να γίνουν όλες αυτές οι μεταμορφώσεις;» τον ρωτάμε. «Όλο αυτό που κάνω έχει πολύ δουλειά από πίσω. Κι επειδή θέλω διαρκώς να εξελίσσομαι η δουλειά δεν σταματά ποτέ. Για παράδειγμα για το νέο νούμερο που υποδύομαι τον Βασίλη Μπισμπίσκη χρειάστηκε να μείνω έξι ώρες καθισμένος σε μία καρέκλα για να ολοκληρωθεί με λεπτομέρεια η μεταμόρφωση. Κι αυτό μόνο για την εικόνα. Η μελέτη της έκφρασης, του ύφους, αυτού που βγάζει προς τα έξω το κάθε πρόσωπο χρειάζεται επίσης πολύ χρόνο. Είναι ένας κωδικός που πρέπει να τον βρεις» απαντά ο ίδιος.
Πέρα από τη επιτυχή μεταμόρφωση ωστόσο και τα καλά κείμενα έναν επίσης πολύ σημαντικό παράγοντα σε μια τέτοια παράσταση αποτελεί η επίτευξη της χρυσής ισορροπίας της σάτιρας, εκείνης που έχει κάτι να πει χωρίς ωστόσο να προσβάλει. Κι αυτή η παράμετρος απασχολεί ιδιαίτερα τον Τάκη Ζαχαράτο: «Σημαντικό για οτιδήποτε κάνεις στη ζωή είναι η πρόθεση που κρύβεται πίσω από αυτό. Εμένα δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προσβάλω κάποιον άνθρωπο. Γιατί ούτε κι εμένα θα μού άρεσε να μού συμβεί κάτι ανάλογο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ξεσκίσω την προσωπικότητα του άλλου, να τον εξευτελίσω, για να βγάλω το αστείο. Ούτε η βωμολοχία μού αρέσει. Πιστεύω επίσης ακράδαντα πως η σάτιρα που κάνει ο καθένας κουβαλά στοιχεία από τον χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του, τις αρχές και τις αξίες που έχει πάρει από το σπίτι του. Η δική μου ματιά στη σάτιρα είναι να πάρω, ας πούμε τον Παπακαλιάτη, ο οποίος δεν προκαλέσει ποτέ, και μέσα από τον ρόλο του μαέστρου που υποδύεται στην τηλεοπτική του σειρά, να φτιάξω μια δική μου τρελή ιστορία η οποία όμως να μην τον προσβάλει αλλά να βγάζει χάδι και αγάπη» υπογραμμίζει.
Άλλωστε η αγάπη του για τους ανθρώπους και η έμφυτη επιθυμία του να κάνει τον κόσμο πιο όμορφο, πιο χαρούμενο είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τη δουλειά του: «Έχω μία τάση από παιδί οτιδήποτε είναι γκρίζο να το φωτίζω. Για μένα είναι πάρα πολύ συγκινητικό, ειδικά ς’ αυτές τις δύσκολες εποχές, να ανεβάζω ένα βιντεάκι και ο κόσμος να μού στέλνει μηνύματα λέγοντάς μου πως του έφτιαξα τη διάθεση. Το θεωρώ τεράστια τιμή αυτό και μού δίνει δύναμη να συνεχίσω» εξομολογείται ο ίδιος και συμπληρώνει με νόημα: «O άνθρωπος έχει πάντα την ανάγκη να γελάει. Όμως μετά από όλα αυτά τα απανωτά χτυπήματα που έχουμε δεχτεί, οι οποίες πιστεύω ότι μάς έχουν δυναμώσει σαν λαό και είμαι περήφανος γι΄ αυτό, η ανάγκη αυτή είναι πραγματικά μεγαλύτερη».
Ο Τάκης Ζαχαράτος μπορεί να αφιερώνει άπειρες ώρες στο να μελετά τα πρόσωπα και τις συμπεριφορές των εγχώριων επώνυμων προσώπων, είναι κάποιοι άλλοι όμως εκείνοι που θαυμάζει πραγματικά:«Πιστεύω ότι οι πραγματικοί σταρ είναι η καθημερινοί αγωνιστές της ζωής. Για μένα σταριλίκι είναι να έχεις τα κότσια να ανταπεξέλθεις στους ρόλους που έχει αναλάβει. Να είσαι σωστός γονιός, καλός σύντροφος και φίλος, καλός στη δουλειά σου, συνεπής στις υποχρεώσεις σου και κυρίως δυνατός στις δυσκολίες που θα βρεθούν στο δρόμο τους».