Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η αποκάλυψη της Λένας Δροσάκη: «Ο Φιλιππίδης μου είπε “αν δε μου κάτσεις δεν θα περάσεις”»

Σήμερα συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και μετά την κατάθεση της Κάτιας Δανδουλάκη και του στελέχους τηλεοπτικού καναλιού σειρά είχε η Λένα Δροσάκη.

Η ηθοποιός  εμφανώς φορτισμένη, και συχνά ξεσπώντας σε λυγμούς η μάρτυρας αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2007, όταν μαζί με συμφοιτήτριές της πήγε σε γυρίσματα του «Λάκη του Γλυκούλη» και έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της στον κατηγορούμενο.

Όπως ανέφερε έκτοτε ο Π. Φιλιππίδης άρχισε να επικοινωνεί μαζί της. Η κυρία Δροσάκη είπε στην κατάθεση της: «Ξεκίνησε κάποια επικοινωνία, μου έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανιζόταν. Ρώταγα ”ποιος είναι, ποιος είναι” και μου απαντούσε ”έχω κα@@@@, θέλω να σε χ@@@@@”. Ρώταγα ποιος είναι και έλεγε ο Πέτρος. Του έλεγα κ. Φιλιππίδη, σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: ”Αν δεν μου κάτσεις, δε θα περάσεις”. Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη τη στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά, αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή την κίνηση σα να μου λέει «σ’ το είπα, έχω αυτή τη δύναμη να μην περάσεις». Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα».

Στη συνέχεια, η κυρία Δροσάκη αναφέρθηκε στη συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία όπως είπε, της είχε πάρει συνέντευξη μετά τη βράβευσή της με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» και επεδίωκε να κάνει παρέα μαζί της. Μάλιστα σε μια από τις εξόδους τους, όπως είπε, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, στο τραπέζι βρέθηκε και ο κατηγορούμενος. «Έπαθα σοκ, έλεγα τι θα γίνει, τι θα μου πει. Κάθισα και ήταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, σαν να με έβλεπε πρώτη φορά. Λέγανε για τη μεταξύ τους σχέση, κάνανε χιούμορ. Άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί πράγματι να μη με θυμάται, να το κάνει τόσο συχνά αυτό στις κοπέλες και να μη με θυμάται» ανέφερε η μάρτυρας παραθέτοντας και άλλα περιστατικά με τη συνεργάτιδα του κατηγορούμενου η οποία όπως κατέθεσε, σχεδόν τη βομβάρδιζε για να δεχθεί να συνεργαστεί με τον Π. Φιλιππίδη σε τηλεοπτική σειρά. Ωστόσο, όπως είπε η κυρία Δροσάκη έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για να αρνείται αυτές τις προτάσεις, ακόμη και να ζητά υπέρογκα ποσά ως αμοιβή, καθώς γνώριζε ότι δεν θα της τα δώσουν.

Στη συνέχεια η μάρτυρας αναφέρθηκε στη συμμετοχή της σε παράσταση που ανέβαζε το 2018 η Κάτια Δανδουλάκη. Όπως είπε, ρώτησε την κυρία Δανδουλάκη αν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα έπαιζε σε αυτό το έργο ή θα το σκηνοθετούσε. «Της είπα ωραία, διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς «θα είσαι υπό την προστασία μου». Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή την παράσταση (σ.σ. Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές) και ξεκίνησαν οι πρόβες» ανέφερε η μάρτυρας περιγράφοντας στη συνέχεια ένα εκρηκτικό κλίμα που υπήρχε όταν ο κατηγορούμενος την έβλεπε να συνομιλεί με άλλους συναδέλφους της. «Αν εγώ μιλούσα στο διάλειμμα με έναν από τους συναδέλφους, μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη, θα υπήρχαν εντάσεις. Δε ξέρω γιατί τα έκανε όλα αυτά, αν γέλαγα εγώ μαζί με κάποιον συνάδελφό μου είχε μια τρομερή έκρηξη, άρχιζε να προσβάλλει, αδιανόητες καταστάσεις. Του μίλησα και του ζήτησα σεβασμό. Το τι άκουσα και δεν άκουσα δε λέγεται. Μου έλεγε να φύγω και ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Σε ένα διάλειμμα πήγε στη γραμματέα του και φώναζε «ποιος είναι ο Θεός εδώ»; ”Εγώ” απαντούσε. Ενημέρωσα την κ. Δανδουλάκη ότι θα φύγω, δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι, και εκείνη μου είπε, μας είπε, δεν θα φύγετε εσείς, δεν κάνατε τίποτα».

Η κατάθεση της κ. Δροσάκη θα συνεχιστεί αύριο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!