Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το γύρισε στη μαγειρική; Η συνταγή με το σούπερ κριθαρώτο της Μυρτώς Αλικάκη

Η Πρωταγωνίστρια του «Μαύρου Ρόδου» ,ως Κασσιανή καθηλώνει με την υποκριτική της τους τηλεθεατές στους δέκτες τους, αλλά ως Μυρτώ με την μαγειρική της, τους φίλους της, στην κουζίνα της.

Η Μυρτώ Αλικάκη, λοιπόν, θέλησε να μοιραστεί κάποιες από τις αγαπημένες της συνταγές, με τους follower της. Το αποτέλεσμα στην εικόνα φαίνεται τουλάχιστον λαχταριστό. Το σίγουρο είναι πως δεν «μαγειρεύει» μόνο εντός τηλεοπτικού πλατό, αλλά και στο σπίτι της εξίσου επιτυχημένα.

Τώρα προκειμένου να μπορείτε να γευτείτε και συ, ένα Κριθαρώτο αλλά Μυρτώ Αλικάκη. Η συνταγή είναι απλή και ακολουθεί παρακάτω:

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ με καλαμάρι και λαχανικά !

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδό, τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, κολοκύθι, πιπεριά , Τζίντζερ , με κάρυ και αλατοπίπερο. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα Μπολ. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ρίχνουμε μέσα τα καλαμάρια σε ροδέλες (αν είναι κατεψυγμένα πρέπει να έχουν πρώτα ξεπαγώσει). Τα ψήνουμε για λίγη ώρα μόνα τους και μετά προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας και μισο ποτήρι λικέρ

Ή αν δεν έχουμε λικέρ, λίγο κρασί και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ξανά ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά .Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μια μεγάλη κούπα κριθαράκι και δυόμισι κούπες νερό . Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι σχεδόν να πιει το νερό. Ρίχνουμε το ζεστό κριθαράκι στο τηγάνι με τα καλαμάρια και τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε από πάνω λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πολύ φίλοι της έσπευσαν να την αποθεώσουν στα σχόλια. Όπως ο Σεφ Βασίλης Καλλίδης, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και ο Γιώργος Χρανιώτης. Μάλλον ή έχουν δοκιμάσει ή πείστηκαν απλά από την εμφάνιση.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!