Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μαριάννα Κάρα στο ontime24.gr: «Είμαι ερωτευμένη με εμένα» – Πρώτη φορά έχω αυτοπεποίθηση και μου πήρε πολλά χρόνια να το κατακτήσω»

Του Τσακίρη Κωνσταντίνου

 

Η Μαριάννα Κάρα συστήθηκε στο κοινό μέσα από την συμμετοχή της στο «House Of Fame» το 2021 και κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στους συμμετέχοντες, φθάνοντας μέχρι τον ημιτελικό του ριάλιτι μουσικής.

Πλέον η Μαριάννα ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα στον χώρο της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, κυκλοφορώντας τα δικά της τραγούδια και κάνοντας εμφανίσεις πλάι σε γνωτά ονόματα. Όπως ο Λευτέρης Πανταζής και ο Χρήστος Δάντης, με τους οποίους εμφανίζεται στην «Αυτοκίνηση» από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

 

Η 23χρονη τραγουδίστρια μιλάει για την συνεργασία της με τον Πανταζή και τον Δάντη, το House Of Fame, το Στέφανο Πιτσίνιαγκα, το νέο της τραγούδι,  τις σπουδές της στην υποκριτική, το metoo, ενώ αποκαλύπτει και αν είναιι ερωτευμένη.

Συμμετείχες στο House Of Fame, όπου κατάφερες να ξεχωρίσεις ανάμεσα και στους άλλους συμμετέχοντες. Πιστεύεις σε βοήθησε το παιχνίδι στο ξεκίνημα της καριέρας σου; Τι αποκόμισες από αυτό;

Με βοήθησε πάρα πολύ στο να αρχίζω να διαβάζω καλύτερα τους ανθρώπους με τους οποίους επρόκειτο να συνεργαστώ Και το πως να κινούμαι μέσα στο χώρο. Το γεγονός ότι θα γνωρίσεις και καλούς ανθρώπους και κακούς ανθρώπους, άνθρωποι οι οποίοι δεν θα έχουν καλές προθέσεις προς εσένα ή θα προσπαθούν να σε επηρεάσουν. Και το πόσο σημαντικό είναι το να κρατήσεις τόσο πολύ την ενέργειά σου προστατευμένη και το ποια είσαι και σαν χαρακτήρας και όλο αυτό να μη σε αλλάξει. Έτσι ώστε τελικά να θυμάσαι πάντα γιατί το κάνεις, το ποιος είσαι, το πόσο αγαπάς, αυτό που κάνεις και να μην αφήσεις κανένας πραγματικά να αγγίξει την ευτυχία σου. Για μένα ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα από μέσα. Όσο να ναι σπουδαίος κάποιος άνθρωπος να έχει φτάσει σε οποιοδήποτε επίπεδο αναγνωρισιμότητας.

Για μένα σημασία έχει πάντα ο άνθρωπος πάντα είναι. Είναι το άλφα και το ωμέγα και είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξω στον οποιονδήποτε. Για να είμαι ειλικρινής είχα πάρα πολύ την όρεξη να λάβω πληροφορίες και να μάθω περισσότερα γιατί δεν είχα κάποια επαφή, ούτε, πώς να χειρίζεσαι μια σκηνή τα φώτα. Τα 100 πράγματα που γίνονται παράλληλα που για να είμαι ειλικρινής δεν το λάβαμε από κει μέσα, λάβαμε άλλα πολύ εξίσου σημαντικά μαθήματα και ζωής και το πως να χερίζεσαι ανθρώπους που θα είναι τριγύρω σου και το ποιοι μπορούν μέσα σε εισαγωγικά να σε αγγίξουν. Αλλά όλα αυτά τα υπόλοιπα χρειάστηκε να τα μάθουμε. Πιστεύω μόνοι μας. Ο καθένας απο κει μεσα.

Ήταν το πιο γρήγορο bootcamp, έτσι μπορώ να το πω, προετοιμασίας, για να ξεκινήσεις από εκεί και πέρα μόνος σου. Πιστεύω είμαι ευγνώμων γι αυτό πάρα πολύ. Αυτή ίσως είναι σωστή λέξη ευγνώμων γιατί από κει και μετά, όταν κατάλαβα ότι ξέρεις κάτι, κάποιες φορές έχεις και λίγο ελευθερία στο πως θες να ντυθείς, πως θα στηθείς, τα τραγούδια που θα πεις, προς τα πού θες να κινηθείς ως καλλιτέχνης, ως άτομο και δεν έχεις τόσα άτομα γύρω σου να σε επηρεάζουν. Εκεί πέρα νιώθω ότι πραγματικά άνοιξα πάρα πολύ σαν άτομο και σαν καλλιτέχνης και το πόσο λατρεύω τη σκηνή. Δηλαδή νιώθω ότι πραγματικά άρχισα να λατρεύω τη σκηνή μετά το House Of Fame.

Ετοιμάζεις το νέο σου τραγούδι; Μίλησε μας γι’ αυ΄το

Λέγεται «Χάνομαι» και είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που άρχισα να γράφω γράφω στίχους και το έχουν γράψει όλο εγώ. Είχα μια πολύ μεγάλη επιθυμία να περάσω ένα μήνυμα μέσα από αυτό το κομμάτι και ουσιαστικά αυτό το κομμάτι μιλάει για μια κοπέλα- πιστεύω πως είμαι εγώ- η οποία συνεχώς σας μπορεί να μην κάνει τις πιο σωστές επιλογές, μπορεί να όταν ερωτεύεται να χάνεται τελείως ή να παρασύρεται από όλο αυτό το συναίσθημα.

Και ήθελα πάρα πολύ αυτό να το βγάλω σε ένα τραγούδι. Έχω βάλει κιόλας και ένα σημείο μέσα που είναι όλα τα σχόλια που άκουγα από δεξιά και αριστερά για τις επιλογές μου για το τι κάνω, το πώς πρέπει να είμαι, πως πρέπει να δείχνω. Αλλά στην τελική είσαι αυτή που είσαι.

 

Μαθαίνουμε ότι σπουδάσεις και υποκριτική; Μίλησε μας γι’ αυτό

Βασικά, από μικρή είχα ξεκινήσει να ασχολούμαι περισσότερο με το gallery και την υποκριτική, γιατί σπουδάζω και θεατρολογία. Οπότε για μένα το θέατρο ή σίριαλ ή ταινίες είναι πραγματικά το φάρμακο της ζωής μου ή επαφή με τους ανθρώπους του θεάτρου, τα θεατρικά έργα από τα πιο παλιά, με τα πιο σύγχρονα για μένα είναι σαν φάρμακο ζωής.

Οπότε είναι ένας τομέας που πραγματικά ανυπομονώ πάρα πολύ να κινηθώ και ήδη μιλάω για κάποια πρότζεκτ όσον αφορά , σίριαλ. Και κάποιες εμφανίσεις σε ταινία και για να είμαι ειλικρινής δεν θα μπορούσα να ήμουνα πιο ενθουσιασμένη στη ζωή μου.

Φέτος συνεργάζεσαι με τον Λευτέρη Πανταζή, τον Χρήστο Δάντη και άλλους νέους καλλιτέχνες, όπως εσύ. Πως αισθάνεσαι; Τι θα δούμε στο πρόγραμμα;

Καλά εκτός από το γεγονός ότι αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή που βρίσκομαι σε αυτό το σχήμα, αισθάνομαι επίσης πάρα πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι δίπλα σε πάρα πολύ καλούς ανθρώπους. Από την πρώτη στιγμή από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο κύριος Λευτέρης και ο Δάντης σε πρόβες μας και μας άκουσε να τραγουδάμε το πρόγραμμα, ένοιωσα πραγματικά τόσο άνετα. Στην φωτογράφισή μας μέχρι τις πρώτες πρόβες και πιστεύω ότι ο κόσμος θα περάσει πραγματικά υπέροχα.

Στο πρόγραμμα έχουμε βάλει πάρα πολλά ανεβαστικά τραγούδια και χαίρομαι γι’αυτό. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα το καταχαρεί, έχουμε βάλει λαϊκά κόμματα. Είναι η πρώτη φορά που θα με δει ο κόσμος να τραγουδάω και λαϊκό που για να είμαι ειλικρινής, σοκαρίστηκα και εγώ η ίδια, αφού τελικά βγήκε πάρα πολύ ωραίο και μου αρεσε. Οπότετε χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε βάλει από trap μουσική μέχρι ποπ, μέχρι λαϊκό και τα πιο ξεσηκωτικά τραγούδια του κύριου Λευτέρη και του Δάντη. Είναι όλα πραγματικά είναι η έξοδος που θα ήθελα.

 

 

Τι άλλο θα ήθελες να κάνεις αργότερα στον χώρο του τραγουδιού; Επειδή δήλωσες πως έγραψες τους δικού σου στίχους; Θα ήθελες να ασχοληθείς και με τη στιχουργική να γράψεις και άλλα κομμάτια;

Νομίζω ότι και το επόμενο θα το ξαναγράψω εγώ, γιατί το έχω ήδη σκεφτεί και ίσως είναι το πιο «επώδυνο» μέσα σε εισαγωγικά τραγούδι, που πιστεύω γενικώς θα γράψω ποτέ μου, γιατί πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο τραύμα που έχω βιώσει στη ζωή μου, αλλά το νιώθω λίγο σαν λύτρωση όλο αυτό.

Μου αρέσει γενικώς να εμπλέκομαι, θέλω να εμπλέκομαι στη διαδικασία του CliP, στο τι μπορούμε να κάνουμε για να το κάνουμε καλύτερο, οπουδήποτε μπορώ να βοηθήσω θα είμαι παρών και θα το έχω κάνει ήδη από χθες. Αλήθεια και αυτό είναι κάτι το οποίο το λατρεύω. Είναι μέρος του χαρακτήρα μου, το έχω λάβει από τους γονείς μου. Και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να σταθώ μόνη.

Η οικογένεια σου σε στηρίζει

Η οικογένειά μου, πιστεύω ότι τα έχει δει όλα με μένα πραγματικά, φεύγοντας από μικρή στην Νότια Κορέα μέχρι όταν ζούσα Κίνα, μέχρι που ήμουν ξανά Ευρώπη, μέχρι σ’ένα παιχνίδι που συμμετείχα, στην ομάδα που ήμουνα παλιά μέχρι τώρα ο χώρος της νύχτας, των μπουζουκιών. Πιστεύω ότι πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι τα έχουν δει όλα, αλλά με την καλή έννοια. Δηλαδή η μητέρα μου πραγματικά είναι από τα άτομα τα οποία θα τρέξει για τα πάντα. Δεν θα ήμουν αυτό που είμαι σήμερα αν δεν ήταν οι γονείς μου. Αλήθεια για μένα είναι το πιο σημαντικό. Είναι η στήριξη. Είναι η αγάπη την οποία πραγματικά χρειάζεται ο καθένας.

 

Στο House Of Fame είχες έρθει κοντά με τον Στέφανο Πιτσίνιαγκα, ο οποίος κέρδισε και το παιχνίδι και όπως βλέπουμε και εκείνος προχωρήσει επαγγελματικά. Κάνει άλματα και αυτός. Τώρα έχετε επαφές;

Με τον Στέφανο δεν έχουμε καμία απολύτως επαφή και πιστεύω ότι και εκείνος και εγώ χαιρόμαστε πάρα πολύ για αυτό.  Στην αρχή για να είμαι ειλικρινής, το είδα πάρα πολύ ευαίσθητα και πληγώθηκα πάρα πολύ γιατί νιώθω ότι άλλη πραγματικότητα γνώρισα εγώ μεσα στο παιχνίδι και άλλη πραγματικότητα είδα μετά.

Όχι σαν Μαριάννα, ούτε ως τραγουδίστρια ούτε ως καλλιτέχνης. Τίποτα τέτοιο απλά σαν κοπέλα με πλήγωσε. Μετά όμως είδα ότι πραγματικά όλα γίνονται για ένα λόγο προχωράς. Συνεχίζεις, ανακαλύπτεις νέα πράγματα, νέες πτυχές του εαυτού σου και οι άνθρωποι που είναι να μείνουν στη ζωή σου πάντα θα μείνουν όσοι είναι προορισμένοι να μην μείνουν, φεύγουν.

Τώρα είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο;

Είμαι ερωτευμένη πραγματικά με τον εαυτό μου. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω την αυτοπεποίθηση να το πω αυτό γιατί ήταν κάτι το οποίο μου πήρε πολλά χρόνια να το κατακτήσω και νιώθω ότι τόσους μήνες που έχω μείνει μόνη με έχει βοηθήσει στο να το κάνω μάστερ. Αυτό ακριβώς το πράγμα και για να είμαι ειλικρινής, πραγματικά δεν είναι κάτι το οποίο με απασχολεί στην παρούσα φάση της ζωής μου. Έχω τόση δίψα το να μάθω περισσότερα, να ασχοληθώ περισσότερο με την υποκριτική, ειδικά και με αυτό που μου αρέσει να κάνω, που αυτή τη στιγμή νιώθω ότι δεν υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο.

Θέλω να τα δώσω όλα, αυτή τη στιγμή σε αυτό το πράγμα, οπότε αυτό προϋποθέτει κιόλας και να είσαι ερωτευμένη με τον εαυτό σου να τον αγαπάς. Γιατί, θέλω να δώσω όλα τα όπλα μου αυτή τη στιγμή σ αυτό το πράγμα και ποτέ αυτό προϋποθέτει κιόλας και να είσαι ερωτευμένη με τον εαυτό σου να τον αγαπάς. Γιατί εσύ στηρίζεις τον εαυτό σου, είσαι μόνη σου εσύ, πρέπει να πατάς η ίδια στα πόδια σου πρώτα.

Στη ζωή μου αυτό είναι εντάξει. Η αλήθεια είναι όταν ξεκινάς, θέλεις να κάνεις φόκους αυτό που σου αρέσει. Είναι αυτό που λες θέλω να τα δώσω, θέλω να δώσω όλα τα όπλα μου αυτή τη στιγμή σ αυτό το πράγμα και ποτέ αυτό προϋποθέτει κιόλας και να είσαι ερωτευμένη με τον εαυτό σου να τον αγαπάς. Γιατί; Εσύ στηρίζεις τον εαυτό σου, Είσαι μόνη σου, είσαι εσύ, πρέπει να πατάς σε ίδια πρώτα.

 

Τα τελευταία 2 χρόνια έχει ξεκινήσει όλο αυτό με το Metoo και στην κοινωνία μας καθημερινά ακούμε διάφορα περιστατικά βίας με βιασμούς ανηλίκων, γυναικοκτονίες κ.α. Ποια η άποψη σου; Εσύ έχεις βιώσει κάποιες κακοποιητικές συμπεριφορές; Ή έχει τύχει να βρίσκεσαι μπροστά σε κάποιο περιστατικό;

Πιστεύω ότι εάν το ψάξω πιο μέσα στη ζωή μου, μπορώ να βρω περιστατικά τα οποία μπορεί να μην το είχα καταλάβει τότε λόγω ηλικίας, ότι ήταν πιεστικά, ότι θα μπορούσε να μην είχε γίνει τελικά, γιατί ίσως τελικά δεν το ήθελες, τα οποία τότε δεν ξέρω αν ήταν, είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω ότι μπορεί να ήσουν ερωτευμένη, αλλά να μην ήξερες όμως ότι ο άλλος παραβιάζει τα δικά σου όρια. Είναι ένα από τα θέματα που οτιδήποτε διαβάσω ή για οτιδήποτε ενημερωθώ νομίζω ότι δεν υπάρχει ένα θέμα το οποίο μπορεί να με αγγίξει περισσότερο.

Πραγματικά ραγίζει η καρδιά μου όταν δω το γεγονός αυτό, ένας άνθρωπος να έχει ξεπεράσει τα όρια του άλλου και πόσο μάλλον ειδικά αν είναι όλο αυτό σωματικά. Το Σώμα είναι κάτι τόσο ιερό, είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άντρας.

Καλά για παιδιά, ούτε καν το συζητάμε, αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρω καν τι να πω το μυαλό μου δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Το ανθρώπινο σώμα πρέπει να το αγαπάμε και να το λατρεύουμε και να το σεβόμαστε. Εάν ο άλλος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, πραγματικά για μένα, δεν είναι άνθρωπος.
Και βλέπουμε ότι όλο αυτό συνέχεια μεγαλώνει. Καθημερινά ακούμε και από κάτι.

Είναι όλο και μεγαλύτερη θλίψη το γεγονός ότι όλο αυτό μεγαλώνει. Και το ότι υπάρχουν ακόμα και άτομα που δεν έχουν μιλήσει. Το ξέρω είναι δύσκολο. Είναι πολύ δύσκολο είτε να μιλήσεις είτε να φύγεις από μια τέτοια κατάσταση. Νιώθεις μόνος, μπορεί να νιώσεις αδύναμος. Αλλά πραγματικά η παραβίαση , η σωματική για μένα είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που υπάρχουν γιατί όχι μόνο μπορούν να σε στιγματίσουν σωματικά, αλλά ειδικά, ψυχικά.

 

Με τον δημοσιογράφο του ontime24.gr Τσακίρη Κωνσταντίνο

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!