Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι 12 θάνατοι-μυστήριο που «στοίχειωσαν» το Χόλιγουντ (εικόνες)

Η δημοσιότητα που απολαμβάνουν οι δημοφιλείς του Χόλιγουντ πηγαίνει χέρι χέρι με το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου που δεν σβήνει ούτε με το θάνατό τους, ιδιαίτερα αν αυτός έχει επέλθει ξαφνικά ή επεισοδιακά ή καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου: Δώδεκα τέτοιοι θάνατοι «στοίχειωσαν» τη σόουμπιζ και εξακολουθούν να αποτελούν γρίφους για Αρχές και θαυμαστές που αναρωτιούνται: τέλεια εγκλήματα ή διαβολικές συμπτώσεις;

Μπρίτανι Μέρφι: Δεκέμβριο του 2009 η 32χρονη ηθοποιός βρέθηκε νεκρή από συνδυασμό πνευμονίας, αναιμίας. Η νεκροψία έδειξε βαρέα μέταλλα, αφήνοντας υπόνοιες δολοφονίας από δηλητηρίαση. Έξι μήνες αργότερα πέθανε και ο σύζυγός της, Σάιμον Μόντζακ, με ακριβώς ίδια αιτία θανάτου.

Ντέιβιντ Καραντάιν: Ο θάνατoς του Αμερικανού ηθοποιού, μουσικού και σκηνοθέτη το 2009, σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, με ένα σχοινί στο λαιμό του, αποδόθηκε σε αυτοκτονία, αλλά η θέση του σώματος καθιστούσε την αυτοκτονία αδύνατη.

Χιθ Λέτζερ: Επίσημη αιτία θανάτου για τον Αυστραλό ηθοποιό ήταν η καρδιακή ανακοπή από μέθη και συνταγογραφούμενα φάρμακα το 2008. Το αν αυτό ήταν τυχαίο ή σκόπιμα παραμένει άγνωστο.

Τούπακ Σαπούρ: Ο ράπερ πυροβολήθηκε από άγνωστο επιβάτη διερχόμενου αυτοκινήτου το 1996, τη στιγμή που έφευγε από αγώνα πυγμαχίας. Το 1994 είχε ξαναγίνει απόπειρα εναντίον του και είχε κατηγορήσει τους Σον Παφ Ντάντι Κομπς και Κρίστοφερ Γουάλας. Ο Γουάλας δολοφονήθηκε 6 μήνες μετά τον Σαπούρ και ο θάνατός του εξακολουθεί να συζητείται μέχρι σήμερα.

Νάταλι Γουντ: Ο πνιγμός της 43χρονης ηθοποιού έγινε πρωτοσέλιδο και απασχόλησε όσο κανένας άλλος θάνατος το Χόλιγουντ. Ταξίδευε με τον σύζυγό της Ρόμπερτ Βάγκνερ και τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «Brainstorm», Κρίστοφερ Γουόκεν, στο νησί Σάντα Καταλίνα, όταν το πρωί της 29ης Νοεμβρίου του 1981 βρέθηκε να επιπλέει στο νερό με το νυχτικό της. Έφερε μελανιές στο σώμα της, αρκετό αλκοόλ στον οργανισμό της και μόλις το 2018 ο 88χρονος σύζυγός της, ο οποίος είχε μιλήσει για τραγικό δυστύχημα, θεωρήθηκε ύποπτος.

Έλβις Πρίσλεϊ: Ένας ακόμη πολυσυζητημένος θάνατος από καρδιακή προσβολή το 1977. Πολλοί πιστεύουν ακόμη και ότι προσποιήθηκε το θάνατό του, ώστε να μπορεί να κρυφτεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αλήθεια ή ψέμα… μυστήριο.

Μπομπ Κρέιν: Ο ηθοποιός, ντράμερ, ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ, μία από τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες στο Χόλιγουντ των 70s, βρέθηκε δολοφονημένος με βίαιο τρόπο σε ξενοδοχείο, το 1978. Αρχικά ενοχοποιήθηκε ο εραστής του Τζον Χένρι, αλλά απαλλάχθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων και ακόμη παραμένει άλυτος.

Μπρους Λι: Ο θάνατος του πιο αγαπημένου ηθοποιού πολεμικών τεχνών προκάλεσε τεράστιο σοκ στους θαυμαστές του. Η επίσημη έκθεση μιλούσε για αλλεργικό σοκ. Οι θαυμαστές του πιστεύουν πως η «Τριάδα» είναι υπεύθυνη για τον θάνατό του. Το ίδιο ανεξήγητος θεωρείται και ο θάνατος του γιου του Μπράντον Λι στα 28 του, που πυροβολήθηκε κατά λάθος το 1993. Ποτέ δεν ανακαλύφθηκε ποιανού το λάθος οδήγησε στο θάνατό του.

Μέριλιν Μονρόε: Άλλος ένας πολυσυζητημένος θάνατος που παραμένει άλυτος και θεωρείται δολοφονία, με πολιτικές προεκτάσεις αφού εμπλέκει τους Τζον και Ρόμπερτ Κένεντι. Ήταν 5 Αυγούστου 1962 όταν βρέθηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρά της. Αυτοκτονία με βαρβιτουρικά ήταν το πόρισμα αλλά οι φάκελοί της παραμένουν σφραγισμένοι από τη CIA.

Τζορτζ Ριβς: Το 1959 ο 45χρονος «Superman», της δημοφιλούς σειράς του 1950, έπεσε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι σε φιλικό σπίτι. Το επίσημο πόρισμα ήταν αυτοκτονία, αλλά παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της δολοφονίας.

Θέλμα Τοντ: Το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου 1935, μία υπηρέτρια βρήκε την 29χρονη νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στο γκαράζ του σπιτιού της ντυμένη με βραδινά φόρεμα, βιζόν γούνα και ακριβά κοσμήματα. Ο ιατροδικαστής ανέφερε θάνατο από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime Σαββατοκύριακο στις 8-9 Οκτωβρίου 2022

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!