Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νίκη Λυμπεράκη: Τι αποκαλύπτει για παρενοχλήσεις στην δημοσιογραφία-«Το αντίτιμο ήταν σε βάζω στο ”ψυγείο”»

Για τη σεξουαλική παρενόχληση που της είχε τύχει από πολύ νωρίς στη δουλειά της μίλησε η δημοσιογράφος, Νίκη Λυμπεράκη.

Η δημοσιογράφος ρωτήθηκε εάν νιώθει ότι έχει παραβιάσει τις αρχές της. «Όχι. Έχω κάνει υποχωρήσεις σε μάχες που δεν θεωρούσα ότι αγγίζουν τον πυρήνα μου. Στις ασχήμιες όμως της δουλειάς μας δεν έχω υποχωρήσει ποτέ, ούτε έχω νιώσει να με λεκιάζουν ποτέ, αν και κάθε φορά ήξερα ότι η στάση μου μπορεί να έχει κόστος», είπε στο ΟΚ η Νίκη Λυμπεράκη.

Για την σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία η δημοσιογράφος ανέφερε: «Ναι, μου έτυχε από πολύ νωρίς στη δουλειά. Υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις αλλά ευτυχώς οφείλω να πω ότι τραυματική εμπειρία δεν είχα. Γιατί μια σεξουαλική επίθεση είναι κάτι τραυματικό. Μου έτυχαν μόνο προσεγγίσεις. Άλλες φορές σεβάστηκαν τη στάση μου κι άλλες φορές την πλήρωσα. Μου στοίχιζε πάρα πολύ».

Όταν ρωτήθηκε τι αντίτιμο είχε η συμπεριφορά της η δημοσιογράφος απάντησε: «Διάφορα. Από το «σε βάζω στο ψυγείο», «ξαφνικά δεν μου κάνεις», «σε υπονομεύω με κάθε δυνατό τρόπο», «σου σκάβω τον λάκκο» μέχρι το «σου κάνω κακό όπου σε πετύχω». Ξέρεις, λέμε για το MeToo αλλά ποιο είναι το MeToo που βγήκε στη δημοσιογραφία; Κανένα».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!