Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Προσωποαγνωσία: Η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει ο Μπραντ Πιτ

Αυτή τη φορά δεν είναι ένας ρόλος με τον οποίο θα καθηλώσει το φανατικό κοινό του. Είναι μια πραγματικότητα που καταδυναστεύει τον ίδιο. Μια σκληρή αλήθεια για το άγνωστο πρόσωπο του Μπραντ Πιτ.

Ήταν πριν μερικές εβδομάδες όταν ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε έτοιμος να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Κανείς δεν κατάλαβε τότε τον πραγματικό λόγο.

Μέχρι που αποκάλυψε ότι πάσχει από προσωποαγνωσία. Μια σπάνια ασθένεια εξαιτίας της οποίας αδυνατεί να αναγνωρίσει ακόμη και τα πρόσωπα των μελών της οικογένειας του.

«Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση» σημείωσε ο ηθοποιός.

Τα άγνωστα πρόσωπα του Μπραντ Πιτ
Στη σπάνια αυτή πάθηση, ο ασθενής μπερδεύει πολλές φορές ακόμη και τα πιο οικεία του πρόσωπα και προσπαθεί να τα αναγνωρίσει από άλλα χαρακτηριστικά, όπως ο τρόπος βαδίσματος.

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα στο να αναγνωρίσουν πρόσωπα. Παρά το ότι η όρασή τους είναι καλή, η μνήμη τους είναι καλή, μπορούν να διαβάσουν και να αναγνωρίσουν αντικείμενα. Υπάρχει μια εγκεφαλική βλάβη στη διαδικασία αναγνώρισης προσώπων» ανέφερε μια γιατρός.

Ένα άτομο με προσωποαγνωσία αποφεύγει συχνά τις κοινωνικές του επαφές και συχνά αναπτύσσει κοινωνική αγχώδη διαταραχή.

«Νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν τους αποχωρίζομαι. Απλά χρειάζομαι μια βοήθεια» συμπλήρωσε ο αστέρας του Χόλιγουντ.

«Είναι μια νευρολογική διαταραχή, η οποία έχει δύο κατατάξεις. Η μια κατηγορία είναι η λεγόμενη επίκτητη που μπορεί να συμβεί από μια εγκεφαλική βλάβη. Υπάρχει όμως και η συγγενής προσωποαγνωσία, η οποία είναι εκ γενετής η οποία δεν είναι και τόσο σπάνια. Τα περισσότερα παιδιά που γεννιούνται με τη διαταραχή αυτή έχουν ελαφριάς μορφής προσωποαγνωσία» τόνισε ο νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου.

Το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για την συγκεκριμένη πάθηση.

«Θεραπεία τώρα ελπιδοφόρα δυστυχώς δεν υπάρχει, είτε στην μία περίπτωση είτε στην άλλη. Όσον αφορά στη συγγενή προσωποαγνωσία, οι θεραπείες είναι ας πούμε υποβοηθητικές, δηλαδή να εκπαιδευτούν άλλες δεξιότητες έτσι ώστε να αντιρροπήσουν το έλλειμμα» συμπλήρωσε ο κ. Παπανικολάου.

Απόμακρος, αντικοινωνικός, λιγομίλητος. Είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς για την κοινωνική ζωή του χολιγουντιανού σταρ. Ίσως αυτή η συμπεριφορά να έχει τώρα και την επιστημονική της αιτιολογία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!