Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σταμάτης Σπανουδάκης: Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είναι γνήσιο τέκνο του το παιδί που φέρει το όνομά του

Δικαιώθηκε ο Σταμάτης Σπανουδάκης στην αντιδικία του με τη 48χρονη Μαριλένα Σπανουδάκη, που ζητούσε να αναγνωριστεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών ως γνήσιο τέκνο του γνωστού μουσικοσυνθέτη.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση αναψηλάφησης που είχε καταθέσει η 48χρονη, κρίνοντας πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με βάση τον ισχύοντα νόμο, αφού δεν προσκομίστηκαν στοιχεία ικανά να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση του 1976. Την εποχή εκείνη, ο Σταμάτης Σπανουδάκης είχε αναγνωρίσει μεν την τότε 3 ετών κοπέλα, αλλά όχι ως γνήσιο παιδί του.

Στην αίτηση η 48χρονη υποστήριζε πως τα τεχνολογικά μέσα της εποχής δεν επέτρεπαν να δοθούν σίγουρες απαντήσεις για τη γενεαλογική της ρίζα, με τη βιολόγο που υπέγραφε την πραγματογνωμοσύνη στα τέλη του 1975 να βασίζεται στην ομάδα αίματός της, που ήταν ίδια με της μητέρας της, κάτι που όμως δεν αποτελεί ισχυρό στοιχείο απόδειξης. Με την απόφαση του 1976, πάντως, η ίδια είχε λάβει το επίθετο «Σπανουδάκη», το οποίο χρησιμοποιεί σε όλη της τη ζωή. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε τότε πως δεν πρόκειται για βιολογικό παιδί του συνθέτη. Η αιτούσα είχε ζητήσει από το μουσικοσυνθέτη να προχωρήσουν σε τεστ DNA, ωστόσο η χρονική προθεσμία για να καταστεί υποχρεωτική η λήψη νέων αποδεικτικών μέσων είχε παρέλθει, σύμφωνα με το νόμο.

Σύμφωνα με την αίτηση το 1969, η μητέρα της Μαριλένας γνώρισε σε ένα ξενοδοχείο στην οδό Φιλελλήνων τον Σταμάτη Σπανουδάκη. Οι δυο τους σύναψαν ερωτικές σχέσεις και στις 5 Ιουνίου του 1970 προχώρησαν σε θρησκευτικό γάμο, όπου είχε παρευρεθεί όλη η καλή κοινωνία της Αττικής. Μετά το γάμο το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στην Κηφισιά. Τον Μάρτιο του 1971, ο μουσικοσυνθέτης αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στο Παρίσι. Η απόφαση αυτή δεν βρήκε σύμφωνη τη γυναίκα του Φωτεινή.

Για ένα χρόνο τον επισκεπτόταν συχνά, ενώ παράλληλα αλληλογραφούσαν. Τον Μάιο του 1972, η Φωτεινή βρέθηκε και πάλι στο Παρίσι, οπού εκεί κατάλαβε πως ο μουσικοσυνθέτης αλληλογραφούσε με μια άλλη γυναίκα. Εκείνη την περίοδο η γυναίκα του ανακάλυψε πως κυοφορούσε. Στο άκουσμα της είδησης ο Σταμάτης Σπανουδάκης φέρεται να εξερράγη. Ωστόσο, η μητέρα της Μαριλένας αποφάσισε να κρατήσει το παιδί και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πλευρά Σπανουδάκη ανέφερε πως η αίτηση αναψηλάφησης είναι προσχηματική, αφού επικαλείται ως νέο στοιχείο μία πρόσφατη εξέταση αίματος στην οποία προέβη η μητέρα της 48χρονης και στην οποία αναφέρεται πως έχει διαφορετική ομάδα αίματος από αυτήν που αναγράφεται στην απόφαση του 1976 – κάτι που δεν χωρά στη λογική, κατά την πλευρά του συνθέτη, και ακόμη και αν ίσχυε, δεν αποδεικνύει τίποτα, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να κινηθεί νομικά εκ νέου η υπόθεση. Η μητέρα της είχε δηλώσει βέβαιη πως η κόρη της είναι γνήσιο παιδί του συνθέτη.

 

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 7 Ιουλίου 2022

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!